Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύντομα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος μέσω διαδικτύου χωρίς πρόστιμα

Μέσω του Διαδικτύου και των ηλεκτρονικών συστημάτων της Γενική Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα υποβάλλονται σύντομα και οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, χωρίς μάλιστα την επιβολή προστίμων και υπό προϋποθέσεις χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της απλοποίησης του ισχύοντος συστήματος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έχει ήδη δώσει εντολή στη ΓΓΠΣ όπως προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που θα απεγκλωβίσουν χιλιάδες φορολογούμενους από τη γραφειοκρατία, αλλά και τους υπαλλήλους των ΔΟΥ από φόρτο εργασίας με στόχο να δώσουν έμφαση στους ελέγχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ισχύον καθεστώς οι τροποποιητικές δηλώσεις πρέπει υποχρεωτικά να κατατίθενται χειρόγραφα στις εφορίες, ενώ συνεπάγονται και αυστηρά πρόστιμα, γεγονός το οποίο τις περισσότερες φορές αποθαρρύνει τους υπόχρεους από το να φανερώσουν αδήλωτα εισοδήματα.


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description miltos | Αυγούστου 29, 2012 6:22 μ.μ. | Reply
Επιτέλους!!!!!!!!!!!
image description Thanos | Αυγούστου 29, 2012 8:27 μ.μ. | Reply
Η υποβολή τροποποιητικών μέσω taxis σε συνδυασμό με τον ΟΑΕΔ και τους
πίνακες προσωπικού τρία καλά νέα που μας διευκολύνουν πάρα πολύ.
Βασικά πιστεύω-σε ότι αφορά τις τροποποιητικές- μέσω διαδικτύου θα
υποβάλλονται χωρίς πρόστιμο μόνον αυτές που αυξάνουν το εισόδημα ,άρα
και τον φόρο,ενώ αντίθετα δηλώσεις με δαπάνες μάλλον στην ΔΟΥ με πρόστιμο. Θα δούμε στην πορεία.
Όπως και νάχει όμως είναι ένα γενναίο μέτρο και μπράβο τους έστω και αν
άργησε.
image description johnjohn | Αυγούστου 30, 2012 12:07 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να μην στήνεσαι στην ουρά σε κάθε ΔΟΥ , και άγνωστο πότε θα εκκαθαριστεί η δήλωση , και αν θα έχει πρόστιμο....... Πότε να δέχονται ότι δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής (μισθωτός κάτω των 6000) άρα δεν έχει πρόστιμο και πότε ΟΧΙ. Πότε λένε να υπογράψει ο προιστάμενος ...κλπ. Και γιατί πρέπει να υπάρχει μια στρατιά υπαλλήλων να βάζουν και να εισπράτουν πρόστιμα 60 ευρώ απο τους κακομοίρηδες , αντί να ασχολούνται με τον έλεγχο και με τις μεγάλες επιχειρήσεις.
image description Thanos | Αυγούστου 30, 2012 1:49 μ.μ. | Reply
Mε τι να ασχολούνται είπες ;
image description johnjohn | Αυγούστου 30, 2012 5:44 μ.μ. | Reply
Με τον έλεγχο, όσος απόμεινε, και όσοι μπορούνε
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο