Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαφωνία στα ειδικά ισοπεδωτικά μέτρα, συμφωνία στο γενικό πλαίσιο

Το τελικό πακέτο μέτρων… μετατέθηκε στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Να αιτιολογήσει και να δικαιολογήσει τα νέα μέτρα που έρχονται προσπάθησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η οποία για μια ακόμα φορά δεν κατέληξε στο τελικό πακέτο αν και όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνηθεί το γενικό πλαίσιο.

Χαρακτηριστική αλλά και αποκαλυπτική ήταν η αποστροφή των δηλώσεων Βενιζέλου: «Πρέπει να λέμε την αλήθεια. Θα απαιτηθούν περικοπές και θυσίες αλλά πρέπει να είναι δίκαιες και να δίνουν προοπτική».

Στο ίδιο μήκος κύματος προσέθεσε ότι στο όλο πακέτο επιβάλλεται να υπάρχουν εσωτερικές ισορροπίες, να μην υπάρχουν οριζόντιες περικοπές και εκτός από τα χαμηλά εισοδήματα να προστατευτεί και η μεσαία τάξη.

Στο δια ταύτα οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ήταν ταυτόσημες με αυτές του κ. Κουβέλη αλλά και οι δύο είναι φανερό ότι δεν συμφωνούν με τον υπουργό οικονομικών ο οποίος μίλησε για ελάσσονα ανοιχτά ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι αν και ο χρόνος στενεύει δραματικά και η τρόικα την άλλη εβδομάδα απαιτεί το συνολικό πλαίσιο του νέου πακέτου, οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεχίζονται (το απόγευμα έχει οριστεί συνάντηση των εκπροσώπων τους) και ήδη έχει αναγγελθεί και νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Το ερώτημα είναι αν όντως οι διαβουλεύσεις έχουν ή μπορούν να έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα ή είναι μια προσπάθεια να μειωθεί το πολιτικό κόστος ειδικά για τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Me | Αυγούστου 29, 2012 4:16 μ.μ. | Reply
Τι πρόβλημα έχει ο Βενιζέλος με τις οριζόντιες περικοπές; Αυτός δεν τις εφάρμοσε πρώτος ως υπουργός οικονομικών; Ο Σαμαράς γιατί υποστηρίζει τις οριζόντιες περικοπές, όταν κάποτε τις κατάγγειλε; Ο Κουβέλης γιατί συνεχίζει στην κυβέρνηση όταν δεν συμφωνεί με τα οριζόντια μέτρα; Κι αυτοί οι αποδεδειγμένα αναξιόπιστοι, που πολιτεύονται χωρίς αρχές, χωρίς να σέβονται κατ' εξακολούθηση ούτε τα δικά τους προεκλογικά προγράμματα, αλλά ταυτόχρονα απαιτούν να σεβαστούμε ΕΜΕΙΣ το αποτέλεσμα των εκλογών και την κατακρεουργημένή από τους ίδιους δημοκρατία, που είναι διατεθειμένοι να μας εξοντώσουν ολοκληρωτικά προκειμένου να μη θιχτούν στο ελάχιστο τα συμφέροντα των δανειστών και το ευρώ, συζητούν πώς δεν θα θίξουν "οριζόντια" τις μάχιμες δυνάμεις ασφαλείας και του στρατού... Αν δεν είναι κάπως χορτάτοι αυτοί, πώς θα έχουν τη δύναμη να μας ξυλοκοπούν γερά και στοχεύουν με ακρίβεια όταν δεν θα μπορούν πια να ελέγξουν με τα ΜΜΕ τη λαϊκή οργή και απελπισία;
image description f | Αυγούστου 29, 2012 5:22 μ.μ. | Reply
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΥΣΗΧΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο