Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δένδιας: Ο «Ξένιος Ζευς» θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα

Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και για τα κέντρα κράτησης μεταναστών και τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων μίλησε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» δήλωσε ότι είναι μια επιχείρηση η οποία θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου, τονίζοντας ότι θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και η πρώτη αποτίμηση θα γίνει μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Ανέφερε επίσης ότι η χρηματοδότηση γίνεται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα γίνει διαπραγμάτευση για αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στο 95%.

Για τα κέντρα κράτησης και τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο, δήλωσε: «Δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι σήμερα δεκάδες φορές καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο».

Τόνισε επίσης ότι «ο δικός μου ρόλος δεν είναι να αντιδικήσω με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της, αλλά να πείσω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πάμε μπροστά. Και δεν σταματάμε σε αυτό, δηλαδή θα επιχειρήσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με το ρυθμό όμως που μας επιτρέπει αφενός μεν ο αριθμός των θέσεων που έχουμε και αφετέρου η διαδικασία επαναπροώθησης που έχουμε ξεκινήσει».

Αποκάλυψε επίσης ότι το κέντρο στην Αμυγδαλέζα θα μεγαλώσει και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα.

Τέλος, αναφερόμενος στο ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας, τόνισε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός και η πρόταση που έκανε στο υπουργείο Οικονομικών είναι ένας τρόπος μειώσεων ο οποίος να μπορεί να επιτρέψει και στο σώμα να λειτουργεί και στους αστυνομικούς να διατηρήσουν ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς ήδη, όπως δήλωσε, το 51% των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αμείβεται με λιγότερα από 1000 ευρώ.
 
Πηγή: ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description OXI ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ | Αυγούστου 29, 2012 9:58 μ.μ. | Reply
Αμήν και πότε.
Στην πόλη μου -το ανέφερε και το zougla.gr- εκτός από τους γνωστούς μετανάστες κάθε χρώματος και φυλής , τους τελευταίους μήνες,μαζεύτηκαν
και όλοι οι ανάπηροι των Βαλκανίων.Ως επί το πλείστον Ρουμάνοι.
Βρώμικοι,ταλαίπωροι,δυστυχισμένοι άνθρωποι που τους φέρνουν στην Ελλάδα οι δουλέμποροι ,αφού πρώτα τους υπόσχονται δουλειά,και μετά με την μέθοδο του ξυλοδαρμού και λοιπών βασανιστηρίων ,τους βγάζουν στην
ζητιανιά.Κάποιος που θέλησε να ξεφύγει του σπάσανε τα πόδια και τα χέρια
προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.Τις τελευταίες μέρες μετά από κάποια δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, προσωρινά ,φαίνεται τους έκρυψαν.
Ο ανθρώπινος πόνος σε όλο του το μεγαλείο.Να τους μαζέψουν το συντομότερο δυνατόν.Και μόνο που τους βλέπω με πιάνει η θλίψη .Τους λυπάμαι.Αγνώστου διαμονής και άπλυτοι.Βρωμάνε απ΄τα 10 μέτρα.
Δεν υπάρχει γωνιά ,φανάρι,δρόμος,δημόσια υπηρεσία,τράπεζα που να μην τους δείς.Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο