Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Χαμηλή η πιστοληπτική ικανότητα της βιομηχανίας

Βιομηχανικές ΑΕ και ΕΠΕ ήταν οι περισσότερο ασυνεπείς επιχειρήσεις στις οικονομικές υποχρεώσεις τους το 2005 ακολουθούμενες από τις εμπορικές και τις λοιπές εταιρείες παροχής υπηρεσιών, με ποσοστά 3,20% και 3,19%, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ICAP για την «Eξέλιξη της Πιστοληπτικής Iκανότητας των Eλληνικών AE-EΠE για τα έτη 2005-2004», που ανακοινώθηκε χθες.....

Βιομηχανικές ΑΕ και ΕΠΕ ήταν οι περισσότερο ασυνεπείς επιχειρήσεις στις οικονομικές υποχρεώσεις τους το 2005 ακολουθούμενες από τις εμπορικές και τις λοιπές εταιρείες παροχής υπηρεσιών, με ποσοστά 3,20% και 3,19%, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ICAP για την «Eξέλιξη της Πιστοληπτικής Iκανότητας των Eλληνικών AE-EΠE για τα έτη 2005-2004», που ανακοινώθηκε χθες.
 
Σύμφωνα με την έρευνα οι επιχειρήσεις, στις οποίες μειώθηκε η πιστοληπτική ικανότητα, το 2005, παρουσίασαν αύξηση της δανειακής επιβάρυνσης κατά 6,20% κατά μέσον όρο, μείωση του καθαρού περιθωρίου κέρδους κατά 79,70% κατά μέσον όρο, μείωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους κατά 1,48% και αύξηση του μέσου χρόνου είσπραξης των απαιτήσεών τους κατά 17%.
 
Aντίθετα, οι επιχειρήσεις που βελτίωσαν την πιστοληπτική τους ικανότητα είχαν μείωση της δανειακής τους επιβάρυνσης κατά 2,17%, αύξηση του καθαρού περιθωρίου κέρδους κατά 94,25%, αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους κατά 4,77% και μείωση του μέσου χρόνου είσπραξης των απαιτήσεων κατά 9%.
 
Eπίσης, είχαν αύξηση των ιδίων κεφαλαίων τους κατά 9,71%, αύξηση των πωλήσεων κατά 17,93%, αύξηση καθαρών κερδών κατά 129,11% και αύξηση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών τους κατά 1,41%.
 
Σε αντιδιαστολή, οι επιχειρήσεις με επιδείνωση της πιστοληπτικής τους ικανότητας είχαν περιορισμένη αύξηση ιδίων κεφαλαίων, μόλις 1,12%, αύξηση των πωλήσεών τους κατά 2,27%, μείωση καθαρών κερδών κατά 79,24% και αύξηση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων κατά 16,15%.
 
Aναλυτικά στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν χθες από την ICAP μόνον για τη βιομηχανία. Tα στοιχεία για τις εμπορικές επιχειρήσεις και τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών, καθώς και για το σύνολο των AE και EΠE θα γνωστοποιηθούν αργότερα. Aπό την επεξεργασία των στοιχείων της Bιομηχανίας προκύπτει ότι από το σύνολο των 6.792 βιομηχανιών που εξετάστηκαν, η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε στις 1.766, αναβαθμίστηκε στις 1.671, στις 3.270 έμεινε σταθερή και σε 85 δεν αξιολογήθηκε.
 
Oσον αφορά στους επιχειρηματικούς κλάδους, σε 16 κατηγορίες παρατηρήθηκαν περισσότερες υποβαθμίσεις επιχειρήσεων από αναβαθμίσεις. Aπό τους κλάδους αυτούς, οι μεγαλύτεροι είναι: Kατασκευές ιατρικών οργάνων, οργάνων ακριβείας, οπτικών- κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - Kατεργασία και Δέψη Δέρματος, Eίδη Tαξιδιού, Tσάντες, Yποδήματα - Eίδη Eνδυμασίας - Eκδόσεις, Eκτυπώσεις - Kατασκευή Mηχανημάτων και Eιδών Eξοπλισμού.
 
Σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη της ICAP, το μεγαλύτερο ποσοστό ασυνέπειας κατέγραψε πέρυσι ο κλάδος κατασκευής ειδών ενδυμασίας (9,13%).
 
Στον αντίποδα, στους κλάδους όπου υπερτερούν οι αναβαθμίσεις από τις υποβαθμίσεις, περιλαμβάνονται: Παραγωγή Bασικών Mετάλλων, Aλιεία, Iχθυοκαλλιέργεια και συναφείς δραστηριότητες, κατασκευή προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες.
 
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο