Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πως να πληρώσετε τους φόρους σε 12 δόσεις και άτοκα

Πληρώστε τον φόρο εισοδήματος με πιστωτική κάρτα και εξοφλείστε την οφειλή μέχρι σε 12 άτοκες δόσεις.

Την ώρα που το Δημόσιο δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να πληρώσουν την οφειλή τους στην εφορία σε 7 δόσεις -με την προϋπόθεση ότι έχουν εισόδημα κάτω από 60.000 ευρώ-, οι τράπεζες προσφέρουν μέχρι 12 άτοκες δόσεις.

Όμως το «προνόμιο» αυτό το έχουν μόνο όσοι διαθέτουν σήμερα στο πορτοφόλι τους πιστωτική κάρτα με επαρκές πιστωτικό όριο.

Συγκεκριμένα έξι τράπεζες έχουν ανακοινώσει προγράμματα άτοκων δόσεων -από 6 μήνες έως 12 μήνες-, για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων. Είναι οι τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς, Citibank και Marfin Egnatia Bank.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, και έχετε υποβάλλει αίτημα για χορήγηση, πολύ δύσκολα θα σας χορηγηθεί κάρτα, αφού οι καθυστερήσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ξεπεράσει το 40%.

Όπως παραδέχονται τα τραπεζικά στελέχη, τα προγράμματα για την εξόφληση των οφειλών προς την εφορία με άτοκες δόσεις, υιοθετήθηκαν προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην πληρωμή, αλλά και να βοηθηθεί το κράτος στην είσπραξη εσόδων, αφού το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών όλο και συρρικνώνεται.

Συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός άτοκων δόσεων ανά τράπεζα είναι:

•12 άτοκες δόσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

•9 άτοκες δόσεις στην Εθνική και την Eurobank.

•6 άτοκες δόσεις στις τράπεζες Alpha, Marfin Egnatia Bank και Citibank.

Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών έχουν δύο επιλογές.

Είτε να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής με την κάρτα τους, κερδίζοντας την έκπτωση του 1,5% που προβλέπεται.Το μειωμένο ποσό εν συνεχεία εξοφλείται στην τράπεζα από 6 έως και σε 12 άτοκες δόσεις.

Ή εάν επιλέξουν την πληρωμή του φόρου σε δόσεις, υπάρχει η δυνατότητα χρέωσής τους κάθε μήνα στην πιστωτική κάρτα. Κάθε δόση μπορεί να εξοφλείται με την κάρτα μέχρι σε 12 άτοκες δόσεις. Στην περίπτωση αυτή ο φορολογούμενος χάνει την έκπτωση του 1,5%.

Όμως για να βγει κερδισμένος ο φορολογούμενος θα πρέπει κάθε μήνα να πληρώνει το σύνολο της οφειλής του. Διαφορετικά θα επιβαρυνθεί με τους «τσουχτερούς» τόκους των πιστωτικών, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και το 20%.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 235711 | Αυγούστου 28, 2012 11:55 π.μ. | Reply
όλα ωραία... μόνο που αυτή είναι η μισή αλήθεια... η άλλη μισή λέει οτι άμα δεν είσαι συνεπείς στην τράπεζα θα πληρώσεις τόκο μεγαλύτερο ακόμα και απο αυτό που χρεώνει η εφορεία. Επίσης να υπογραμμίσουμε οτι σε κάποιες τράπεζες η καταβολή της δόσης του φόρου δεν σχετίζεται με την έκδοση του λογαριασμού της πιστωτικής αλλά θα πρέπει η δόση να καταβληθεί την προσυμφωνημένη μέρα!!!! Οπότε για να μην ξεχνιόμαστε οι τράπεζες δεν κάνουν χάρες...
image description spirosvii | Αυγούστου 28, 2012 12:03 μ.μ. | Reply
"Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών έχουν δύο επιλογές."
Αναφέρει μόνο 2 επιλογές.
Η τρίτη είναι να μην το πληρώσουν καθόλου.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο