Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Φάκελος για 737 «εξαγωγές» αδικαιολόγητων καταθέσεων

Φάκελος για 737 «εξαγωγές» αδικαιολόγητων καταθέσεων

Κατατέθηκε στον ΣΔΟΕ, αλλά δεν άνοιξε ακόμη λόγω των εκεί διοικητικών αλλαγών

Το πρωί της 13ης Αυγούστου, λίγες μόνον ώρες πριν ο κ. Ιω. Διώτης αποχωρήσει από τη θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έλαβε ένα φάκελο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με στοιχεία 737 φορολογουμένων, που «έβγαλαν» μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Συγκριτικά ήταν καταγεγραμμένα και τα... εισοδήματα που έχουν δηλώσει την τελευταία δεκαετία, για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, περίπου δύο εβδομάδες μετά, δεν έχει αρχίσει η επεξεργασία των στοιχείων. Πάντως, αυτή δεν είναι η μοναδική ανακολουθία που παρατηρεί κανείς στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Η «Κ» συγκέντρωσε μια σειρά από πολιτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα και κατέγραψε την αντίστοιχη πρόοδο που έχει σημειωθεί. Μέχρι σήμερα, εξάλλου, η προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μόνο αποτελεσματική δεν χαρακτηρίζεται. Σύμφωνα, όμως, με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου, το πρόβλημα είναι περισσότερο «πολιτικό».


Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο