Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Υπ.Οικ. - Μπόνους για την κάρτα αποδείξεων και το πλαστικό χρήμα

Κι αυτό καθώς στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ως στόχο η υλοποίηση του συστήματος «έσοδα μείον έξοδα» να συνδυαστεί με τον ηλεκτρονικό έλεγχο της έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών.

Με τον τρόπο αυτό θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι δαπάνες των φορολογουμένων.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε όσους πολίτες επιλέγουν για τις αγορές τους το «πλαστικό χρήμα» ή προμηθευτούν και χρησιμοποιούν την κάρτα αποδείξεων, θα δίνεται ως μπόνους είτε η επιστροφή μικρού μέρους από το ποσόν της αγοράς είτε η μείωση του ΦΠΑ που επιβάλλεται στο προϊόν ή στην υπηρεσία.

Το σχέδιο
Παράλληλα, θα προχωρήσει το σχέδιο για διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται ύστερα από συναλλαγές με μετρητά να καταγράφονται και να αποστέλλονται αυτόματα.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η έκδοση της «κάρτας αποδείξεων» από τις τράπεζες ξεκίνησε από τις αρχές του 2012, αλλά οι καταναλωτές τής ... γύρισαν την πλάτη.

Στο υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσαν από τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους ότι οι φορολογούμενοι δεν προμηθεύονται την κάρτα, αφού πέραν όλων των άλλων ατόνησε και το «κίνημα» των αποδείξεων και δεν προχώρησαν την αρχική σκέψη για στήριξή της μέσω διαφημιστικής καμπάνιας.

Τώρα και με την προοπτική να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από την επόμενη χρονιά, σκέφτονται να την... πριμοδοτήσουν για να πετύχουν ευρεία χρησιμοποίησή της.

Οι κινήσεις
Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες κινήσεις:

Τα κίνητρα θα έχουν τη μορφή της επιστροφής ενός ποσοστού της αξίας των συναλλαγών σε όσους φορολογούμενους θα έχουν χρησιμοποιήσει κάρτες για να εξοφλήσουν τις αγορές τους.

Στόχος του υπουργείου είναι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για αγορές καταναλωτικών αγαθών και παροχή υπηρεσιών να διενεργείται μέσω καρτών, ώστε οι πληρωμές τους να καταγράφονται από τα συστήματα POS και τα στοιχεία των αποδείξεων να αποστέλλονται είτε άμεσα είτε μέσω των τραπεζών στη ΓΓΠΣ.

Ετσι, ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται ύστερα από συναλλαγές με μετρητά θα καταγράφονται και θα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description styliaris | August 27, 2012 11:39 AM | Reply
δε θέλω έλεγχο, τι κάνω και που πάω...
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 11:56 AM | Reply
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΛΠ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΚΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΚΑ;

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ (ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ , ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΛΠ), ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, (ΔΗΛ. ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ONLINE ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ) ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΑΣ,
ΕΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ Α-Υ-Τ-Ο-Μ-Α-Τ-Α ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΧΑΡΑΤΙΣΑ, ΦΠΑ ΚΛΠ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ, Ή ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΣΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΣΑ ΜΥΡΙΑ ΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΟΙ ΠΑΓΚΟΜΙΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ), ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ"

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΒΑΣΗ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣ"Ι. ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ ΕΣΥ.

ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ - ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΒΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ, ΚΛΠ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΤΙ ΠΡΟΦΙΛ ΕΧΕΙΣ, ΚΛΠ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ (GPS ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ) ΚΛΠ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΕΙΑΣΙ ΑΝΕΠΥΘΗΜΗΤΟΣ Ή ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΕΙ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΓΩΪΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΖΩΗ.

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ.
image description manavis | August 27, 2012 1:52 PM | Reply
Κ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ!! ΤΡΕΜΕΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!! Γεια σου ρε γραφικέ έλληνα.. Φίλε μου άπλέ έλληνα ορθόδοξε χριστιανέ συμπολίτη, τι έχεις να πεις για τους παπάδες; Για τους φόρους που ΔΕΝ πληρώνει η εκκλησία;;
image description Petr | August 27, 2012 2:15 PM | Reply
Φίλε μου καταλαβαίνω την αγανακτηση σου! Σε αυτήν την κρίση εχουμε χάσει όλοι και οικονομικά και έχουμε φθαρεί ψυχικά.........ΟΜΩΣ όσο εσύ βαράς προσευχές στον Θεό (Να θυμίσω ότι είναι Εβραίος και όχι Ελληνας) η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ετοιμάζεται για πραξικόπημα. Αντί λοιπόν να ψάχνουμε για συνομοσίες του Σατανά και των ξένων δυνάμεων που θέλουν να κατακτήσουν την Ελλάδα, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας για όλα τα λάθη που καναμε ΕΜΕΙΣ εις βάρος μας και ας στρώσουμε το κωλαράκι μας για δουλειά...μπας και δουν τα παιδιά μας μια άσπρη μέρα
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 3:41 PM | Reply
ΦΙΛΕ ΜΟΥ manavis. ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΠΕΡΙ ΤΟ 1950, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑ Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΟΜΩΣ: Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ___ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΩΡΕΑ___ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.__ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ γιατι δεν ξερεις και ποτέ αν αυτή η Εκκλησία θα είναι η μόνη που θα μας δίνει ένα πιάτο φαγητό μια μέρα και σε μένα και σε σένα, όπως το κάνει και σήμερα σε πολλούς στους οποίους εσύ και γω δεν έχουμε δώσει ένα πιάτο φαγητό, αλλά ασχολούμαστε με τα λογιστικά μας τεφτέρια.
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 3:33 PM | Reply
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ__. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΩΡΑ__ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ__
Η ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.__ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ__
ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
image description manavis | August 27, 2012 4:34 PM | Reply
Δε μας λες και μας που είμαστε άσχετοι ποια είναι αυτή η περιουσία που δώρισε η εκκλησία; Με στοιχεία κ ΦΕΚ παρακαλώ.
image description manavis | August 27, 2012 4:23 PM | Reply
Επίσης να μας πεις και από που την βρήκε την περιουσία αυτή.. Γιατί αν την εξασφάλισε με δόλια μέσα (βλ. συνεργασία με Τούρκους), τότε μην το αναφέρεις καν. Θα γελάσει κ το παρδαλό κατσίκι...
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 6:54 PM | Reply
ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ GOOGLE " φιλουμενος περι εκκλησιαστικης περιουσιας " ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.__ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΚ, ΜΑΛΛΟΝ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΕΚ ΣΕ ΤΟΣΟ ΠΑΛΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.... ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ PDF ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
image description Thanos | August 27, 2012 2:27 PM | Reply
Μην εκμεταλλεύεσαι το θρησκευτικό μας συναίσθημα για να περάσεις κάποια
θρησκόληπτα σχόλια.
Περιορίσου μόνο στα οικονομικά.Τα άλλα είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.
Φίλε manavis η εκκλησία είμαστε εμείς.Άλλοι δεν πληρώνουν φόρους [παπάδες που διαχειρίζονται τα οικονομικά της εκκλησιαστικής περιουσίας]
Συμφωνώ με Petr.Αλλά το σχολιάκι για τον Θεό δεν χρειαζόταν.

image description Petr | August 27, 2012 3:34 PM | Reply
@THANOS - Σέβομαι το δικαιωμα του καθενός να πιστεύει σε ότι θέλει. Έχοντας ταξιδέψει πολύ στο εξωτερικό σέβομαι τις θρησκείες και το δικαιωμα του πιστεύω του κάθε ανθρωπου. Μεταξύ αυτών και των χριστιανών. (Άσχετα αν θεωρώ την θρησκεία μια μεγάλη πληγή για τη χώρα μας). Αν με ξένισε κάτι στο μηνυμα του φίλου ειναι το ΈΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. Καταρχήν η επίσιμη θρησκεία της χώρας προέρχεται από το Ισραήλ και ο Θεός δεν είχε να κάνει τίποτα με αυτό που ζούμε σήμερα.. Δέχομαι την παρατήρηση σου όμως. Το παιρνω πίσω και ας μεινουμε στα χαρτιά και στα μολύβια σε αυτό το site, που έχουν μεγαλυτερη σημασία
image description Jim | August 27, 2012 3:34 PM | Reply
Εγώ συμφωνώ με το τυρί . Η 2α παρουσία θα έρθει σίγουρα φίλοι μου. Οι ιερείς πληρώνουν τους φόρους τους (Δ.Υ. είναι) και η Εκκλησία πληρώνει σύμφωνα με το σύνταγμα. Ο Θεός δεν είναι Εβραίος ουτε Ελληνας είναι για ολους μας. Η Χ.Α. καλά κάνει γιατί μας έφαγε η πολύ δημοκρατία. Το πραξικοπημα με τα χαρατσια, τις περικοπές συνταξεων, οι μιζες,η ατιμωρισια, οι λαθρο, η παραοικονομια εσας δε σε πειραξαν... ε ? Περιορίζομαι στα οικονομικά: ακομα και σκετα τα νουμερα στο excel δεν βγαίνουν με τα μαθηματικά που μαθαμε στα Παν/μια.
Παρτε το αλλιώς, αδέρφιααααα
image description gkazan | August 27, 2012 3:47 PM | Reply
Κάνουμε μια περίληψη για όσους δεν κατάλαβαν: ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ. Ξεκίνησε τάχα μου με την συλλογή αποδείξεων για τοην διατήρηση του αφορολογήτου, τώρα εφαρμόζουν φορολογία ανάλογη με εκείνη των ΑΕ-ΕΠΕ πριν 3 χρόνια (φορολογώντας μερίσματα και αδιανέμητα κέρδη). Χωρίς αποταμίευση, δεν αυξάνονται τα χρηματικά διαθέσιμα στις τράπεζες και δεν περιορίζεται ο δανεισμός των τραπεζων όπως διενεργείται τώρα (ομόλογα δημοσίου στην ΕΚΤ έναντι μετρητών). Αυτό το νέο φορολογικό δεν αποτελεί ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ; Και στην τελική, αυτό το Αμερικανικό σύστημα, βασίζεται σε αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε (και το οποίο μας έφερε στο σημείο αυτό): ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ. Δεν υπάρχει νοικοκυρίο στις ΗΠΑ χωρίς υποθήκη 30+ ετών, υπέρογκα φοιτητικά δάνεια (που θα αποπληρώνουν μια ζωή) και γενικά χωρίς πλαστικό χρήμα και δάνεια, δεν σε αναγνωρίζει η τράπεζα. Το μετρητό είναι η προσωποποίηση του κακού σε αυτή την χώρα[email protected] αν κάποιος δεν σε αναγκάζει να δαπανας το εισόδημά σου, φυσικά θα σου περισσεύει για να αποταμιεύσεις (για το μέλλον το δικό σου ή των παιδιών σου). Ο εξαναγκασμός δαπάνης, περιλαμβάνει όλα τα χαράτσια, τους παράλογους φόρους και εισφορές.
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 3:00 PM | Reply
ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ manavis KAI NA ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ:___ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (80%) ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ Η ΣΥΜΒΑΣΗ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ18/9/1952 .
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΔΕΣ ΕΔΩ: ___ http://www.filoumenos.com/orthodoksia/genika-themata/5447-peri-ekklisiastikis-perioysias-kai-misthodosias-ton-klirikon.html _______ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ...........!!!!!

image description manavis | August 27, 2012 4:58 PM | Reply
Την κάρτα αποδείξεων φίλε μου θα τη βγάλεις είτε θες είτε όχι. Όταν δεν έχεις μάθει να έχεις κοινωνική συνείδηση (καλά τι σας μαθαίνουν στα κατηχητικά; - μόνο για το απαγορευμένο προγαμιαίο σεξ συζητάτε;; ), και δε ζητάς αποδείξεις από κανέναν και ποτέ, τότε είναι φυσικό επακόλουθο η κάρτα αποδείξεων. Ως γνωστόν δεν είναι δυνατό ο μπάτσος πάνω από το κεφάλι του κάθε γραφικού έλληνα, όποτε πάρε κάρτες αποδείξεων και κάμερες παντού. Περαστικά.. ΥΓ: Το σαιτ δε μπορώ να το διαβάσω για να σχολιάσω γιατί μου το μπλοκάρει η εταιρεία.
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 5:35 PM | Reply
1. ΓΙΑ ΤΟ SITE ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ GOOGLE " φιλουμενος περι εκκλησιαστικης περιουσιας " ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.___ 2. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΑ ΑΠΡΕΠΗ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ - ΔΕΝ ΠΕΦΤΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ___3. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΝ 50 ΛΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ___4. ΖΕΙΣ ΜΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΕΙΣΑΙ:___ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ___ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΘΕΙ ΠΟΤΕ;___ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΣΥ Π.Χ. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΟΥ___ Ή ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ONLINE___ Ή ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΣΟΥ ONLINE ΚΛΠ ΚΛΠ___ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ Ή ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ___ΕΣΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ manavisΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;___ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΠΕΡ ΧΑΚΕΡΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ___ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;___ ΕΔΩ ΔΗΛ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΚΕΡΣ; (ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ)____ΞΥΠΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ....!!!!
image description manavis | August 27, 2012 5:41 PM | Reply
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η τρομολαγνία με κάνουν και γελάω. Η εκκλησία με κάνει και αηδιάζω. Εκκλησία = υποκρισία.
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 5:13 PM | Reply
ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ;___ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ; ΜΗ ΣΟΥ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗ - ΗΡΕΜΗΣΕ.
image description konst27 | August 27, 2012 4:57 PM | Reply
Κάντε όσα bonus θέλετε, κάρτα αποδείξεων δεν βγάζουμε.
image description Petr | August 27, 2012 4:53 PM | Reply
Φοροφυγάδες.....πάρτε 1) Μια εικόνα της Παρθένου Μαρίας 2) ένα POS. Έρχονται οι κάρτες αποδείξεων. Και θα τη περάσετε και αυτή θέλετε δεν θέλετε. Αλλιως....ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Κύριοι.
image description konst27 | August 27, 2012 5:09 PM | Reply
Δεν χρειάζομαι καμία εικόνα της παρθένου μαρίας, πήγαινε αλλού και πές αυτές τις σαχλαμάρες. Δεν γουστάρω να μην μπορώ να μοιράζομαι τις αποδείξεις με τους γονείς μου από την φοροκάρτα και έτσι να πληρώνω περισσότερα επειδή δεν πραγματοποιώ εγώ όλα τα ψώνια στο σπίτι. Επίσης και εσυ φοροφυγάς είσαι οπότε σου επιστρέφω πίσω τον χαρακτηρισμό.
image description Petr | August 27, 2012 5:50 PM | Reply
@ Manavis - Ξέχασες να πεις ότι η εκκλησία ειναι μπιζνα. Και πολύ μεγάλη μάλιστα....το Βατοπέδι τι ήταν άραγε......Το κεφαλοτύρι ή η φάκα?
image description manavis | August 27, 2012 7:18 PM | Reply
Άκου να σου πω.. Κακώς μπαίνω σε κουβέντα επί της ουσίας μαζί σου για την εκκλησία. Είμαι άθεος. Δε με αφορά. Ως έλληνας πολίτης όμως δε δέχομαι μία "οργάνωση" που κόπτεται για το καλό του ελληνικού λαού να είναι περισσότερο πλούσια από το ελληνικό δημόσιο το οποίο είναι το ευρύτερο σπίτι του ίδιου του ελληνικού λαού. Είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός. (άλλο αν αυτός ο λαός δεν το έχει καταλάβει ακόμα αυτό, τυφλωμένος από τον παρτακισμό του). Ο πλούτος που έχει συγκεντρώσει η εκκλησία σου, είναι πλούτος που συγκεντρώθηκε από την εκμετάλλευση της αδυναμίας του απλού φοβισμένου κόσμου. Είναι πλούτος που συγκεντρώθηκε από συμφωνίες με τους Τούρκους. Αφήστε τα σάπια για παιδάκια που δεν μπορούν να σκεφτούν κ τους κάνετε πλύση εγκεφάλου στα κατηχητικά. Οι νέες γενιές έχουν πολλά κακά. ΟΜΩΣ το ευτυχές είναι ότι το κουτόχορτο της εκκλησίας δεν φαίνεται να το τρώνε πια. Δυστυχώς για εσάς. Τα χρυσά καπελάκια και οι λιμουζίνες τελειώνουν. Το βλέπετε το τέλος, ε; Η τελευταία σας ελπίδα είναι οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι. Θα ξυπνήσουν και αυτοί μία μέρα..
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 7:48 PM | Reply
ΔΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.___ΑΝ ΘΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ,___ ΔΙΟΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ: ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ Ή ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ, Ή ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΠΟΤΕ___ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ___ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΞΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΒΛΕΠΕΙ___ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΕΙΠΕΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ - ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.___ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ___ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ TAXHEAVEN ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
image description Να μην υπερβάλουμε | August 27, 2012 7:53 PM | Reply
Ούτε ποινικοποιείται η αποταμίευση, ούτε θέλουν να μας κάνουν υπερχρεωμένους καταναλωτές. Όταν εμείς βγάζαμε πιστωτική για να πάρουμε μεταξωτό βρακί σε 36 δόσεις, κάποιοι άλλοι λαοί την χρησιμοποιούσαν για να διαφάνεια, απλοποίηση των συναλλαγών και μείωση του κόστους χρήματος.
Και σχετικά με το φορολογικό....απλά είναι τα πράγματα... ο έχων τη δυνατότητα να αποταμιεύσει, έχει και την μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις ντε και καλά καταναλωτικό κτήνος !! Εμένα η ιδέα δε με φοβίζει , όσο το πως θα εφαρμοστεί στην πράξη....
image description Ανώνυμος | August 27, 2012 10:48 PM | Reply
Ολη η Ευρώπη και η Αμερική είναι καταχρεωμένη με καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές, από άσκοπες αγορές - όταν εμείς είμασταν ακόμη στη δραχμούλα, το τί έξοδα έκαναν οι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι καταναλωτές πήγαινε σύννεφο - πήγες κανένα ταξίδι τότε στο εξωτερικό για να δεις; μάλλον λοιπόν δεν τα ξέρεις καλά.
image description Thanos Larissa | August 27, 2012 8:19 PM | Reply
Είπες ότι για να κρίνεις ένα βιβλίο αντικειμενικά πρέπει να το διαβάσεις πρώτα.
Εσύ πως διάβασες την κάρτα αγορών και κρίνεις ότι παραβιάζει προσωπικά
δεδομένα ;Φίλε μου είναι μέγα λάθος .Σταμάτα να προκαλείς με την θρησκοληψία σου και την τρομολαγνία που είναι εμφανέστατη. .Μην προσπαθείς να περάσεις φοβικά μηνύματα μέσω ταυτοτήτων ή καρτών.Αλήθεια προς τι τόσος φόβος;
Και αν ακόμη έχεις κάποιες ιδιαιτερότητες σαν άνθρωπος μην φοβάσαι.
Κανείς δεν νοιάζεται ποιες είναι αυτές.Μόνο το πόσο σε κοστίζουν μπορεί να
ενδιαφέρει κάποιους στο ΥΠ.ΟΙΚ.
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 9:50 PM | Reply
ΦΙΛΕ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ;___ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΟ ΧΑΚΙΝΚ___ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΧΤΥΠΑ HACKING ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.___Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕ ΘΕΛΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. __ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ;___ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ___ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΣΦΑΛΗΣ;___ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ - ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ___ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ---Ή ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ SUPER-ANTIHACKING;;____ΑΝΤΕ, ΠΟΥ ΟΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ;___ΘΕΟΓΝΩΣΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ;;;;___Ή ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ PACMAN ΠΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ - ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΡΟΔΙΝΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;___Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ PACMAN - ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ GOOGLE ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ - Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;
image description ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ | August 27, 2012 10:02 PM | Reply
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ KAI OXI MONO - ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ - ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
image description Ανώνυμος | August 27, 2012 10:25 PM | Reply
15 με 20 Σεπτέμβρη ετοιμάζονται ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ για τη νέα Ταυτότητα και τη Φοροκάρτα. - σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία δεν πέρασε η ηελκτρονική ταυτότητα - επίσης σε άλλες διέρεσυαν τα δεδομένα των καρτών στο διαδίκτυο - εμείς τί θα κάνουμε;
Για πολλές πληροφορίες σχετικές κάντε αναζήτηση: ID'ONT.
image description SARAKINOS | August 28, 2012 12:44 AM | Reply
Δεν ξέρω πως ανακατεύθηκε η εκκλησία με την φοροκάρτα και όπου νάναι βλέπω και τον 666 να μπαίνει στη μέση. Ας σοβαρευθούμε λίγο και να εστιάσουμε στο γεγονός γιατί ένα αποτυχημένο μέτρο , όπως η φοροκάρτα επανέρχεται πανηγυρικά και τι πραγματικά θα φέρει στην νέα φορολογική πραγματικότητα. Οσο για την εκκλησία, ο μακαρίτης Χρστόδουλος την χρησιμοποίησε για την δική του προβολή , αλλά τον πρόλαβε ο χάρος. Ο διάδοχός του με πιο χαμηλούς τόνους υπενθύμισε την δωρεά της εκκλησιαστικής περιουσίας και ζήτησε να φορολογηθεί για τα ενοίκια που εισπράττει. Το ποια και πόση είναι η εκκλησιαστική περιουσία και πως αυτή αποκτήθηκε, το γνωρίζω καλύτερα από πολλούς εδώ μέσα. Αλλωστε μια ματιά στο Βατοπέδι λέει πολλά. Ας αφήσουμε λοιπόν τις θρησκευτικές διαμάχες και ας περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις του ΥΠΟΙΚ σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για να πούμε την γνώμη μας.
image description Ανώνυμος | August 28, 2012 1:06 AM | Reply
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ - ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ.
image description MatX | August 28, 2012 12:28 AM | Reply
Τόσα σχόλια για την φοροκάρτα... Μάλιστα... Ηλί Ηλί Λαμά Σαβαχθανί!!!
image description Ελένη Λουκά | August 28, 2012 2:45 AM | Reply
Με φώναξε κανείς?!? Συγγνώμη αγόρια, είχα πάει για clubing!! ΞΟΥ ΞΟΥ η φοροκάρτα!! είναι του σατανά!! 666 the number of the beast! 666 the number of the tax card!!
image description Ο τελευταίος | August 28, 2012 10:52 AM | Reply
Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος.....
image description Ανώνυμος | August 28, 2012 11:36 AM | Reply
"...και ινα μη τις δυναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μή ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού...." Σας ενοχλεί οτι αυτό γράφτηκε πριν 1920 χρόνια και εφαρμόζεται σήμερα;: ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (στην οποία θα ενσωματωθεί για πρακτικούς λόγους και η Κάρτα Αποδείξεων), ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ; Θεωρίες συνομωσίας πάλι θα λέτε; Μα τί πρέπει επιτέλους να δείτε για να καταλάβετε οτι δεν είναι ένα απλό παιχνιδάκι ΜΟΝΟPOLY όλες αυτές οι καρτούλες; Για την ιστορία να θυμίσω οτι πριν από κάθε μεγάλη καταστροφή που έγινε στον κόσμο, υπήρχαν σαφές ενδείξεις από πολλούς από πριν οτι ήταν αναμενόμενη και αναπόφευκτη η καταστροφή (π.χ. πόλεμοι κπ), αλλά σχεδόν πάντα ο απλός λαός δεν καταλάβεινε τίποτε μέχρι που άκουγε την πρώτη βόμβα να σκάει....Ας καθήσουμε και εμείς λοιπόν παιδάκια να περιμένουμε τη βόμβα να σκάσει....πολύ ωραία...και είμαστε και τεχνοκράτες, που να μην είμασταν...
image description Ελένη Λουκά | August 28, 2012 11:41 AM | Reply
Χέλι!! Θέλω να σε παντρευτώ!! Τα λες τόσο ωραία!! Με έχεις συνταράξει συθέμελα! Αλλά το νου σου.. Δεν έχει σεξ πριν το στεφάνι!!?
image description Ο τελευταίος | August 28, 2012 1:04 PM | Reply
Γελάει καλά όποιος γελάει τελευταίος.....μή σπρώχνεστε....παρακαλώ περάστε
image description Σοβαρέψου | August 28, 2012 1:58 PM | Reply
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΔΕΛΦΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ - ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ - ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΑΤΜ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ - ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ - ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
image description Ελένη Λουκά | August 28, 2012 3:19 PM | Reply
Αγόρι μου τι είναι αυτά που λες;; Τελικά τι σε κόπτει; Το να φοροδιαφεύγεις ή το να μην διαρεύσουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και βρεθούν στα χέρια των κακών hackers;; Αχ αγόρι μου έτσι μου αρέσεις! Kinky, naughty και παρτάκιας. Τώρα που έπεσαν οι μάσκες μου αρέσεις περισσότερο! Κολάστηκα πάλι..
image description ΗΓΓΙΚΕΝ | August 28, 2012 4:06 PM | Reply
ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ............ΗΓΓΙΚΕΝ και θα τα δεις ολα
image description Ελένη Λουκά | August 28, 2012 5:21 PM | Reply
Αμήν! Καμία μάγισσα θα πάμε να κάψουμε τώρα στις πορείες που ετοιμάζετε;
image description ΗΓΓΙΚΕΝ | August 28, 2012 6:35 PM | Reply
Εύστοχη παρατήρηση - ΗΓΓΙΚΕΝ
image description Ελένη Αντιλουκά | August 28, 2012 12:42 PM | Reply
Συμφωνώ με την Ελένη Λουκά.
image description ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ | August 28, 2012 8:28 PM | Reply
Φίλε ΑΝΩΝΥΜΕ
Αυτό το κείμενο που όπως λές, γράφτηκε πριν 1920 χρόνια και περίπου λέει
ότι κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει κάτι παρά μόνον
ο έχων το χάραγμα,το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού,
όπως ακριβώς το γράφεις και εννοείς τον αριθμό της νέας ταυτότητας.
Εξήγησε μου σε παρακαλώ γιατί να εννοεί αυτό και να μην εννοεί ας πούμε
τον ΑΦΜ που χωρίς αυτόν στην ουσία ούτε σήμερα μπορούμε να κάνουμε
μια σοβαρή αγορά ή πώληση.[γιατί και η κάρτα αγορών φαντάζομαι να είναι
αναγκαία για αγορές 300,00 euro και άνω]image description Ανώνυμος Φίλος | August 28, 2012 9:07 PM | Reply
Λοιπόν φίλε μου αυτό που έγραψα καταρχήν, όπως ίσως θα κατάλαβες, είναι γραμμένο στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, που γράφτηκε από τον Άγιο στην Πάτμο περί το 94 μ.Χ. - περιλαμβάνεται στην Καινή Διαθήκη και είναι γνωστό παγκοσμίως. Εξηγώ λοιπόν τη σκέψη μου σαν απλός λογικός άνθρωπος, χωρίς να έχω καμία προκατάληψη ή φανατισμό, όπως κάποιοι εδώ αρέσκονται να περιγελούν (παρεμπιπτόντως: είμαι απόφοιτος πανεπιστημίου, τεχνοκράτης, πολύ λογικά πάντα σκεφτόμενος). Ο αριθμός αυτός λοιπόν δεν είναι το ΑΦΜ όπως είναι σήμερα (σημείωση: μεθαύριο με τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, όλα τα νούμερα που έχουμε τώρα δηλ. ΑΦΜ, Αρ. Αστυν. Ταυτότητας, ΑΜΚΑ κλπ θα γίνουν 1 και μοναδικό νούμερο και μάλιστα παγκόσμιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο - αυτό δεν είναι θεωρία συνομωσίας, είναι ευρέως γνωστό οτι προς εκεί βαδίζουμε με την εξέλιξη της τεχνολογίας) - δεν είναι λοιπόν το τωρινό ΑΦΜ, διότι το ΑΦΜ σήμερα δεν μας είναι απαραίτητο πάντα για να αγοράσουμε κάτι, πλην σε περιπτώσεις εκδόσεις τιμολογίων και συμβολαιογραφικές πράξεις. Τόσες και τόσες αγορές κάνουμε σήμερα χωρίς τη χρήση του ΑΦΜ, ή άλλου νούμερου δικόυ μας (προαιρετικά μόνο για πιστωτικές κάρτες, κάρτες bonus από super markets κλπ - αυτά μας τα έδιδαν τώρα καιρό για να συνηθίζουμε -αλλά επαναλαμβάνω είναι προαιρετικά). Το όριο των 300 ευρώ όριο είναι λογικό να υπάρχει στην αρχή της εφαρμογής της κάρτας, διότι αν έλεγαν αμέσως οτι από το 1 ευρώ θα χρειαζόμασταν την κάρτα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη η προσαρμογή - επίσης πρέπει να διευκολυνθούν και άλλες ηλικίες στην αρχή που δεν έχουν συνηθίσει τις κάρτες, όπως τα πιτσιρίκια στο σχολείο (να αγοράζουν από τα κυλικεία), οι ηλικιωμένοι κλπ, αυτοί δε θα χρειάζονται την κάρτα αποδείξεων για μέχρι 300 ευρώ (εννοείται βέβαια οτι θα την κάνουν υποχρεωτική μία μέρα και πολύ σύντομα, για λόγους φοροδιαφυγής θα πούνε - την οποία βέβαια φοροδιαφυγή σκοπίμως την επέτρεψαν παγκοσμίως για να υπάρχει ο λόγος εφαρμογής του ηλεκτρονικού ελέγχου των πάντων - αλλιώς ο κόσμος θα αντιδρούσε, διότι εδώ θα θυσιάζουμε στο μέλλον και προσωπικά δεδομένα κάποιες φορές και αυτό θα το κάνουμε δήθεν για τη φοροδιαφυγή που είναι σοβαρός λόγος - αν όμως δεν υπήρχε η φοροδιαφυγή ποιός θα δεχόταν να θυσιάσει την προσωπική του ελευθερία για να έχει το υπουργείο τις πληροφορίες που θέλει, εφόσον δεν θα ήταν απαραίτητο μιας και οι φόροι θα πληρωνόταν κανονικά από τους πολίτες; Και μη γελάσει κανείς με τα προσωπικά δεδομένα διότι θα πω το εξής απλό παράδειγμα: εσύ δεν θέλεις να μάθει κανένας οτι επισκέπτεσαι π.χ. έναν ψυχίατρο, ή έναν ογκολόγο για καρκίνο, ή δεν θες να μάθει κανείς που βρίσκεσαι τη στιγμή που αγοράζεις κάτι. Με την κάρτα όμως αυτές οι πληροφορίες καταγράφονται και εν δυνάμει μπορούν να παραβιαστούν (χάκερς, παράνομη διακίνηση ηλεκτρονικών πληροφοριών κλπ - έχουν γίνει πάμπολλα τέτοια παγκοσμίως). ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: Το 1 και μοναδικό νούμερο δεν θα είναι αυτό της Κάρτας Αποδείξεων, αλλά αυτό της ΝΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ που ψηφίστηκε και ξεκινάει από τον ερχόμενο μήνα, όπου εκεί θα ενσωματωθούν όλα τα νούμερα που είπα, και τι ποιό απλό να ενσωματωθεί σε αυτό το νούμερο και η Κάρτα Αποδείξεων μελλοντικά, για λόγους ευελιξίας, πρακτικής διευκόλυνσης κλπ. Βέβαια να σημειώσω εδώ, οτι το επόμενο βήμα θα είναι η εμφύτευση αυτού του αριθμού με κάποιο τρόπο πάνω στο σώμα μας (άλλοι λένε με εμφυτεύσιμο τσιπάκι – ήδη υπάρχει στην Αμερική - αλλά μάλλον με λέιζερ θα είναι ανεξίτηλα χαραγμένο εσωτερικά κάπου στο σώμα - υπάρχει ήδη η τεχνολογία), ώστε μαζί με το 1 νούμερο για τον καθένα μας να λυθούν και άλλα προβλήματα ταυτοπροσωπίας για χάρην δήθεν πάλι της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά και κάθε άλλης διαφθοράς κλπ, αλλά και για λόγους πάλι διευκόλυσνης για να μην χάνουμε την ταυτότητά μας κλπ (θα ξέρουν επακριβώς τότε ποιος είσαι όταν αγοράζεις, όταν πουλάς, όταν ταξιδεύεις σε αεροπλάνα, πλοία - μην είσαι τρομοκράτης - κλπ κλπ). Πιστεύω να σε έπεισα οτι ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ, όχι μόνο εδώ βέβαια αλλά παγκοσμίως, διότι το σχέδιο αυτό είναι παγκόσμιο και πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή με την επερχόμενη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, την οποία και οι δικοί μας κάποιοι πολιτικοί την επικαλούνται κατά καιρούς.
image description ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ 2 | August 28, 2012 9:22 PM | Reply
Διάβασα κάποιον που λέει ότι ασχολείται 20 χρόνια με την τεχνολογία και τα
ηλεκτρονικά να λέει ότι ΤΩΡΑ με την κάρτα αγορών θα βγούν τα προσωπικά
δεδομένα στην φόρα.
Δηλαδή σήμερα δεν είναι όλα στην φόρα;Ειλικρινά αν πιστεύεις κάτι
τέτοιο ,με όλη την συμπάθεια,κρίμα τα 20 χρόνια που ξόδεψες .
Η κυρά Κατίνα το ξέρει χωρίς να ξοδέψει ούτε μια μέρα στο αντικείμενο σου.
Και ξέρεις γιατί ;Γιατί μέχρι τώρα έλαβε δεκάδες διαφημιστικά με ονοματ/νυμο
και διεύθυνση μέσω ταχυδρομείου χωρίς η ίδια ποτέ να τα ζητήσει.
Αλήθεια πές μου την γνώμη σου για facebook-twitter - skype-google-κ.λ.π.
σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα.
image description Ανώνυμος Φίλος | August 28, 2012 9:16 PM | Reply
Συμφωνώ με τα όσα λες και επαυξάνω - απλά όλα γίνονται τόσο ωραία στην τεχνολογία όταν με ένα κλικ έχεις τα πάντα μπροστά στην οθόνη σου - που τώρα ναι μεν υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες για τον κάθε ένα μας αλλά δεν είναι όλες διαθέσιμες ONLINE. Κατάλαβες φίλε μου, είναι αλλιώς το online. Και αυτη τησ τιγμή που μιλάμε έχει συγκεντρώσει (τώρα τον Αύγουστο ολοκληρώθηκε αυτό) το Υπουργείο πολλές πληροφορίες για τον καθένα μας αλλά είναι τόσο παλιές και δυστυχώς δύσκολα χρονικά για να συνδεθούν μεταξύ τους - θα το κάνουν μεν, αλλά με καθυστέρηση ετων θα βγάλουν λαυράκια όπως καταλαβαίνεις. Ενώ τότε το online θα είναι ότι καλύτερο για τον απόλυτο έλεγχο και τη γρήγορη συγκέντρωση κερδών όπου και αν αυτά καταλήγουν, είτε στο καράτος, είτε αλλού. Η TAXYTHTA ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ σήμερα στην τεχνολογία είναι το Α και το Ω. Αυτό φίλε μου είναι το ζουμί απο την τεχνολογία που λες οτι ασχολούμαι 20 τόσα χρόνια. και φυσικά facebook, κλπ, έρχονται ΜΕΘΟΔΕΥΜΈΝΑ και δένουν το παζλ με το προφίλ του κάθε ενός από εμάς. Ότι πληροφορία δίνουμε ευπρόσδεκτη......
image description Ανώνυμος Φίλος | August 28, 2012 10:09 PM | Reply
Σε συνέχεια του προηγούμενου να σημειώσω τέλος αυτό: καλό είναι να είμαστε όλοι έντιμοι και πρέπει, καλός είναι ο ηλεκτρονικός έλεγχος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, διότι πάντα ο φόβος φυλάει τα έρμαια. Αυτό όμως που πρέπει να διαφυλαχτεί είναι η ασφάλεια όλων αυτών των δεδομένων - Εαν σε αυτό κάποιος μας πείσει οτι είναι εφικτό όχι 100 αλλά 200%, τότε όλα καλά.
image description SOS | August 29, 2012 11:00 PM | Reply
SOS - κάντε αναζήτηση στο google τη φράση "ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ" και ενημερωθείτε τι ξεκινάει σύντομα στην Αμερική - SOS
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο