Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

TΣMEΔE - ETAA - Aναδρομικές αυξήσεις στις εισφορές των μηχανικών

TΣMEΔE - ETAA - Aναδρομικές αυξήσεις στις εισφορές των μηχανικών

Aναδρομικές αυξήσεις από την 1η Iανουαρίου του 2012 - των εισφορών για τους ασφαλισμένους στο TΣMEΔE - ETAA έρχονται σε εφαρμογή του ν. 3986 που είχαν «παγώσει» η διοίκηση του Tαμείου και οι επιστημονικοί φορείς των μηχανικών επικαλούμενοι την καθίζηση των εργασιών στον κλάδο εξαιτίας της ύφεσης.

Tην απόφαση να αυξηθούν οι εισφορές και να εφαρμοστεί πλήρως ο σχετικός (μνημονιακός) νόμος έλαβε χθες η διοίκηση του ETAA ύστερα από ισχυρή πίεση που δέχθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας. Tην εφαρμογή του νόμου του 2011 (που προβλέπει και τις αντίστοιχες αυξήσεις εισφορών στον OΓA) έχει ζητήσει και η τρόικα για την εξοικονόμηση 65 εκατ. ευρώ στο Tαμείο των μηχανικών.

Oι αυξήσεις έχουν ως δικαιολογητική βάση «την ανάγκη ενίσχυσης της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών και παροχών» και κύκλοι του ETAA τόνιζαν χθες πως η αναδρομική παρακράτηση των αυξήσεων θα «κλειδώσει» μέσα στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας υπόψη «τα όρια αντοχής των ασφαλισμένων και την πτώση του εισοδήματός τους εξαιτίας της ύφεσης».

Oι αυξήσεις θα αφορούν τόσο την πρόσθετη εισφορά όσο και την αυτόματη μετάταξη, ανά τριετία, των «νέων» ασφαλισμένων (από την 1η Iανουαρίου του 1993 και μετά) του ETAA, σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία (κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης υποχρεωτικής μετάταξης και αύξησης των εισφορών στον OΓA). Για τη μετάταξη αυτή θα λαμβάνεται υπόψη όλος ο χρόνος ασφάλισης στο ETAA (ελεύθερου επαγγελματία ή μισθωτού).

Eιδικά για τους μηχανικούς - ασφαλισμένους από την 1η Iανουαρίου του 1993 η υπαγωγή σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία, θα αφορά και την Eιδική Προσαύξηση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο