Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα ξενοδοχεία απαλλάσσονται από τα πρόστιμα για το τέλος παρεπιδημούντων

Απαλλάσσονται από τα πρόστιμα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν δήλωση του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων την τελευταία πενταετία...

Απαλλάσσονται από τα πρόστιμα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν δήλωση του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων την τελευταία πενταετία.
Πρόκειται για τις επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και στοιχεία, σύμφωνα με τον ΚΒΣ και οι οποίες δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση, διότι οι οικείοι δήμοι δημιούργησαν με τη «συμπεριφορά» τους, με θετικές ενέργειες, την πεποίθηση στις επιχειρήσεις ότι η μη υποβολή ήταν σύννομη.


Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Αθ. Νάκου που απεστάλη στις Περιφέρειες, στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, με την οποία επικαλείται σχετική νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα βεβαίωσης και επιδίωξης είσπραξης του οφειλομένου τέλους για τα τελευταία πέντε χρόνια, χωρίς όμως το αναλογούν πρόστιμο.


Σε περίπτωση δε που δήμοι ή και κοινότητες έχουν ήδη βεβαιώσει πρόστιμα, καλούνται να τα διαγράψουν με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 235 του ΠΔ 410/1995).


Η εγκύκλιος κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί από το υπουργείο, καθώς από την πληροφόρηση που περιήλθε σε γνώση του προκύπτει ότι πολλές από τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται μέχρι και επτά δωμάτια, δεν αιτήθηκαν την υπαγωγή τους στην ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου 3345/2005 (η ισχύς των οποίων έληξε στις 16-12-2005), με αποτέλεσμα να υπόκεινται πλέον στην υποχρέωση καταβολής προστίμου για τα τελευταία πέντε χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι το τέλος διαμονής παρεπιδημούντων επιβάλλεται υπέρ των δήμων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ανέρχεται στο 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων. Το δε πρόστιμο που προβλέπεται για μη υποβολή δήλωσης, για ανακριβή, ελλιπή ή εκπρόθεσμη δήλωση, είναι ίσο προς το 2% του τέλους για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο