Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Χατζηδάκης - Ποιές είναι οι δέκα μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνησης της οικονομίας

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - Ποιές είναι οι δέκα μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνησης της οικονομίας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τους Συντονιστές έργου του υπουργείου που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επιτάχυνση της εφαρμογής των δέκα μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αμέσως μετά ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Οι υποχρεώσεις της χώρας δεν είναι μόνο οι περικοπές και τα άλλα δυσάρεστα μέτρα τα οποία απαιτούνται από την Τρόικα, αλλά και μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει εδώ και καιρό από μόνοι μας. Εκεί δίνουμε έμφαση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Παρουσιάσαμε 10 τέτοιες συγκεκριμένες  αναγκαίες  μεταρρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας  και ορίστηκαν αντίστοιχοι συντονιστές που θα παρακολουθούν την εξέλιξη τους. Έχουμε ορίσει συγκεκριμένα στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αυτές τις αλλαγές μία προς μία, μέσα στους χρόνους που έχουμε θέσει. Είναι μια κρίσιμη μάχη. Είναι μια μάχη για την Ελλάδα. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Είναι η μάχη της γενιάς μας και την μάχη αυτή πρέπει να την κερδίσουμε όχι με λόγια, αλλά με έργα».

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα και οι τομείς μεταρρυθμίσεων που έχουν αναλάβει να συντονίσουν, αντίστοιχα, έχουν ως εξής:

- Δημόσιες Συμβάσεις & Προμήθειες: Θανάσης Σκορδάς, Υφυπουργός ΥΠΑΝΥΠ

- Νέος Νόμος για τις Επενδύσεις: Πέτρος Σελέκος, Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων

- Απλούστευση Αδειοδοτήσεων : Σπύρος Ευσταθόπουλος, Γ.Γ Βιομηχανίας

- Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ROSCO : Νίκος Σταθόπουλος, Γ.Γ. Μεταφορών

- Αναθεώρηση ΕΣΠΑ: Γιώργος Γιαννούσης, Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ)

o Απλοποίηση Διαδικασιών: Χάρης Κυριαζής, Σύμβουλος Υπουργούo

o 181 έργα προτεραιότητας: Ελένη Γιώτη, Στέλεχος ΜΟΔ

- Διαδικασίες Εξαγωγών: Γρηγόρης Δημητριάδης, Σύμβουλος Υπουργού

- Άρση Ρυθμιστικών Εμποδίων- Ανταγωνισμός: Γιάννος Μπενόπουλος, Επιχειρηματίας -τ. Γ.Γ. Εμπορίου – Περιφερειακά Αεροδρόμια

- Ρυθμιστικό Πλαίσιο Αερομεταφορών: Πύρρος Παπαδημητρίου, Αν. Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων- τ. Διευθύνων Σύμβουλος Ολυμπιακής

- Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές- Απελευθέρωση Αγοράς: Στάθης Σταθόπουλος, Σύμβουλος Υπουργού.

Επίσης, έχει ήδη οριστεί ο Ευθύμιος Βιδάλης ως διαπραγματευτής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.

Γενικός συντονιστής της προσπάθειας και της επίβλεψης των χρονοδιαγραμμάτων είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Σεραφείμ Τσόκας και την επαφή με τα αντίστοιχα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και με την Task Force θα έχει η σύμβουλος του Υπουργού, Βίκυ Λοΐζου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ANTONIS | Αυγούστου 24, 2012 11:19 π.μ. | Reply
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΕΟΟΟΟΟΟ
image description Elias | Αυγούστου 28, 2012 12:40 μ.μ. | Reply
OYAAAAAAAAAAAAAAAAAOYYYYYYYY!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο