Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογική ακτινογραφία των ελληνικών επιχειρήσεων

Σε συμπλήρωση εκατοντάδων κωδικών στις φορολογικές δηλώσεις και στα δεκάδες συνοδευτικά έντυπα που θα υποβάλλουν μέσα στον Μάιο, υποχρεούνται και εφέτος ανώνυμες εταιρίες και ΕΠΕ....

Σε συμπλήρωση εκατοντάδων κωδικών στις φορολογικές δηλώσεις και στα δεκάδες συνοδευτικά έντυπα που θα υποβάλλουν μέσα στον Μάιο, υποχρεούνται και εφέτος ανώνυμες εταιρίες και ΕΠΕ.
Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η φοροδιαφυγή που σε αρκετούς κλάδους φθάνει το 45% με 50%, χιλιάδες ελληνικές εταιρίες θα υποστούν για μία ακόμη χρονιά το διαχειριστικό κόστος και τη γραφειοκρατική επιβάρυνση που συνεπάγεται η εμφάνιση στις φορολογικές δηλώσεις όλων των προσδιοριστικών παραγόντων που διαμορφώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Χθες, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν για το τρέχον οικονομικό έτος οι επιχειρήσεις (ελληνικές ή ξένες ανώνυμες εταιρίες, ΕΠΕ, συνεταιρισμοί, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις ή οργανισμοί) είτε τηρούν τις λογιστικές τους καταστάσεις με βάση τα ΔΛΠ είτε με τον ΚΒΣ.

Με την απόφαση παρέχονται κατατοπιστικές οδηγίες και για επιμέρους κλάδους, όπως ο τραπεζικός και ο ασφαλιστικός, καθώς αυτοί έχουν τις ιδιαιτερότητές τους ως προς τη λογιστική απεικόνιση των ισολογιστικών τους καταστάσεων.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο