Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μαχαίρι χωρίς εξαίρεση σε όλα τα ειδικά μισθολόγια. Συζητείται αναδρομική εφαρμογή

Οριστικές είναι πλέον οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κόβονται και οι «μάχιμοι», όπως οι ένστολοι, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση να μην εξαιρεθούν οι μάχιμοι προκάλεσε την οργή των υπουργών άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου και Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι και η αναδορμική εφαρμογή του μέτρου από 1η Ιουλίου του 2012.

Οι μειώσεις αφορούν 200.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα (εκός από τους ένστολους, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς, διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, αρχιερείς).

Οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια υπολογίζονται στο 12% κατά μέσο όρο φθάνοντας στο 20% για τους υψηλόμισθους.

Θα προηγηθεί η αλλαγή των κανονισμών εργασίας που έχει κάθε επιχείρηση και φορέας, καθώς σε αυτούς προβλέπονται τα επιπλέον επιδόματα που λαμβάνουν.

Υπολογίζεται ότι η μείωση των αποδοχών μπορεί να φθάσει το 30% και το όφελος για τον προϋπολογισμό στα 500 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Thanos | Αυγούστου 22, 2012 11:18 π.μ. | Reply
Και οι πιλότοι των πολεμικών αεροπλάνων;
Και οι μάχιμοι πυροσβέστες ;
Και οι μάχιμοι αστυνομικοί ;
Και οι μάχιμοι στρατιωτικοί και μάλιστα των ειδικών δυνάμεων ;
Αυτοί όλοι ρε παιδιά φεύγουν το πρωί από τα σπίτια τους και δεν ξέρουν αν θα
ξαναδούν τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους.
Θα μου πείς επιλογή τους ήταν το επάγγελμα που διάλεξαν.Ο.Κ.
Δώσε όμως και ένα επιπλέον κίνητρο, ας πούμε στους πιλότους, και μην εκμεταλλεύεσαι το μικρόβιο που έχουν μέσα τους, γιατί έτσι τους στερείς την
μαγκιά και τον τσαμπουκά που τους είναι απαραίτητη πάνω από το Αιγαίο.

image description DimitrisD | Αυγούστου 22, 2012 12:39 μ.μ. | Reply
Πολύ σωστός φίλε! Άντε να πεις στον πυροσβέστη μετά να τρέχει μέσα στις φωτιές για 600 ευρώ!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο