Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονικός έλεγχος των ανασφάλιστων οχημάτων

Εντός του φθινοπώρου εκτιμά η ασφαλιστική αγορά ότι η κυβέρνηση θα «στριμώξει» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να πληρώσουν πρόστιμο και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ολλανδία Γερμανία κ.λπ.).

Δηλαδή θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ΓΓΠΣ θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων (πρόστιμα, ποινές κ.λπ.).

Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί έργο ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συσταθεί το Φεβρουάριο του 2011 μετά από παροτρύνσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Στην επιτροπή εκτός από υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συμμετείχαν και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, του Επικουρικού Κεφαλαίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Αυγούστου 22, 2012 8:46 π.μ. | Reply
Δηλαδή θα μπορούσα να έχω ανασφάλιστο το όχημά μου για καμιά 5ετία 10ετία και την γλιτώνω μόνο με 250 ευρώ; ΕΥΓΕ! Σαν γνωστό μου, που για 12 χρόνια, το αυτοκίνητό του δεν το είχε περάσει μια φορά απο ΚΤΕΟ και φυσικά την γλίτωσε γιατί δεν ελέγχθηκε ποτέ. Εγώ ο βλάκας το πήγαινα κανονικά στην ώρα του. Μου έμεινε το παράσημο της ανοικτής παλάμης, στον γνωστό μου καμιά 250αριά ευρώ.
image description dimitris | Αυγούστου 22, 2012 9:58 π.μ. | Reply
και εγώ που δε το κινώ παρά 6 μήνες το χρόνο τι πρέπει να κάνω? να παραδίδω πινακίδες κάθε 6 μήνες?
τι κουλά είναι αυτά...
image description Thanos Larissa | Αυγούστου 22, 2012 10:28 π.μ. | Reply
Συνάδελφοι επειδή δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την πρεμούρα της Γ.Γ.Π.Σ. ,
να δημιουργήσει βάση δεδομένων με τις ασφαλιστικές εταιρείες , για να πιάσει
τα ανασφάλιστα οχήματα , μήπως μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος;
Δηλαδή αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι πρακτικό όφελος έχει το δημόσιο από αυτό.Κερδίζει κάτι ή απλά ΄΄δανείζει'' τον εξοπλισμό του -αφού τακτοποίησε τα του οίκου του - προκειμένου να βοηθήσει τους ασφαλιστές.
Εννοείται ότι είμαι κατά της κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων .

image description manavis | Αυγούστου 22, 2012 11:04 π.μ. | Reply
to ena mas ksinizei to allo mas vrwmaei. Mia fora paei to kratos na prostateusei tous swstous polites apo ta lamogia pou kukloforoun me anasfalista oximata k meis to pame pali sto gnwsto tropario oti voithaei tis etaireies k tous kapitales. Prepei na ti vriskoume mallon na stoukaroume me anasfalista. Den eksigeitai alliws.
image description gkazan | Αυγούστου 22, 2012 12:43 μ.μ. | Reply
Το πράγμα είναι αλυσίδα: Ανασφάλιστο όχημα σημαίνει μειωμένα έσοδα ασφαλιστικών εταιρειών, άρα μειωμένα κέρδη και Φ.Ε. για τις εταιρείες, επίσης μειωμένα "μερίσματα" στους ασφαλιστές τους, άρα και μειωμένος Φ.Ε. των ασφαλιστών... Συν φυσικά την ζημιά που θα υποστεί το επικουρικό των ασφαλιστικών εταιρειών για την κάλυψη των ατυχημάτων των ανασφάλιστων οχημάτων, που θα οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλίστρων για τα κορόιδα που πληρώνουν...Θα μπορεί να λέει κάποιο λαμόγιο μετά από αυτή την τακτοποίηση "Εγώ είμαι ΜΑΓΚΑΣ και πλήρωσα για 5-10 χρόνια για ασφάλεια αυτοκινήτου μόνο 250 ευρώ"... Και μετά εσύ έμεινες μ... Γι' αυτό, όσοι δεν τα κάναμε αυτά, από μια μούτζα το πρωί στον καθρέφτη, για να ξυπνήσουμε...
image description Εύα | Αυγούστου 23, 2012 12:07 π.μ. | Reply
Εγώ θα επαναλάβω την ερώτηση του Δημήτρη. Ο πατέρας μου κινεί το αυτοκίνητό του μόνο 6 μήνες. Τι θα κάνει? Θα παραδίδει πινακίδες? Που ακόμα και γι' αυτό ζητάνε Ε9 ή μισθωτήριο για το που θα το έχεις.
image description DimitrisD | Αυγούστου 22, 2012 12:55 μ.μ. | Reply
Επιτέλους και κάτι σωστό. Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια κάτι τέτοιο. Δεν γίνετε εμείς που είμαστε συνεπείς στις πληρωμές να είμαστε οι ηλίθιοι που πληρώνουμε και άλλοι να την βγάζουν στο τσάμπα. Και αν γίνει κάποιο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα; Ο θεός να σε φυλάει μετά....
-Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράτε αρνητικά...
image description gkazan | Αυγούστου 22, 2012 12:56 μ.μ. | Reply
Όταν συνειδητοποιήσεις οτι αυτό αποτελεί άλλη μια ΠΕΡΑΙΩΣΗ και μάλιστα ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από εκείνη του 3888/2010 (Πρόσεξε: Με την Περαίωση, πλήρωσαν ένα ελάχιστο ποσό για ΟΛΑ τα ανέλεγκτα έτη, εδώ με αυτή την νέου είδους περαίωση, θα πληρώσουν 250 ευρώ για ΟΛΑ ΤΑ ΕΤΗ που ήταν ανασφάλιστο το όχημά τους και καθάρισαν (πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες)), τότε θα καταλάβεις γιατί αντιδρώ αρνητικά σε τέτοιου είδους συμψηφισμό. Αν τους επέβαλαν πχ να καταβάλουν τα ασφάλιστρα που απέφυγαν να πληρώσουν τόσα χρόνια (έστω και χωρίς πρόστιμο), επί ποινής κατασχέσεως, τότε θα με έβρισκε απολύτως σύμφωνω η διαδικασία αυτή.... Ξαναλέω: Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, θα "γλιτώσουν" μη καταβληθέντα ασφάλιστρα αυτοκινήτου με 250 ευρώ. Πως το έλεγε μια ηλίθια διαφήμιση "Η τσιγκουνιά είναι μαγκιά"; Προφανώς εγώ δεν είμαι μάγκας αλλά κορόιδο.
image description Thanos | Αυγούστου 22, 2012 1:31 μ.μ. | Reply
Ίσως δεν καταλάβατε τι θέλω να πώ.Δεν διαφωνώ μαζί σας.Ίσα-ίσα το αντίθετο,συμφωνώ κυρίως με gkazan απόλυτα.
Αλλά η ένσταση μου είναι γιατί αυτή την δουλειά να την κάνουν οι δημόσιοι
υπάλληλοι που τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για λογαριασμό των ασφαλιστών και έτσι να συμμετέχει το Κράτος σ΄αυτό τον άθλιο συμψηφισμό
των 250,00 .
Επίσης φίλε gkazan σε ότι αφορά τα έσοδα των ασφ.ετ. που λές αυτό δεν λέει. Το παιχνίδι παίζεται με τα έξοδα και γενικά με τις δαπάνες κάλυψης ατυχημάτων στα ανταλλακτικά κ.λ.π..Εκεί που σου αντικαθιστά original προφυλακτήρα ας πούμε με μαιμού.Εκεί είναι όοοοοολα τα λεφτά.
Οι υπερτιμολογήσεις πάνε σύννεφο.Το έχω βιώσει.
Πές μου πόσοι είναι ευχαριστημένοι απο τις ασφ.ετ.για να βάλλω το κράτος να δουλεύει για λογαριασμό τους.Ζημιά 100,00 αν πλήρωνα επι τόπου,350,00
μέσω ασφαλιστ.ετ.Τι να λέμε τώρα.

image description pamos | Αυγούστου 23, 2012 2:37 π.μ. | Reply
KAI EGO POU TO EXO STAMATHMENO TRIA XRONIA?
image description XXL | Αυγούστου 23, 2012 9:20 μ.μ. | Reply
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα από το να κυκλοφορείς ανασφάλιστος, στερώντας από τα θύματά σου (αν προκαλέσεις τροχαίο) την αποζημίωση. Να τους γα... όλους, όποιος δεν έχει για ασφάλιστρα να πάρει λεωφορείο.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο