Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιπλέον φόρος 650 εκατ. ευρώ για τις εισηγμένες

Περισσότερους φόρους για τα κέρδη του 2005 θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ανώνυμες εταιρείες, οι τράπεζες και οι EΠE παρά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 32% από 35%. H αύξηση μέχρι 33% της προκαταβολής....

Περισσότερους φόρους για τα κέρδη του 2005 θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ανώνυμες εταιρείες, οι τράπεζες και οι EΠE παρά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 32% από 35%. H αύξηση μέχρι 33% της προκαταβολής φόρου που αποφάσισε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση αλλά και η αυξημένη κερδοφορία περίπου 30% κατά μέσο όρο που είχαν πέρυσι οι εισηγμένες εταιρείες θα αποφέρουν στα ταμεία του δημοσίου υψηλότερα έσοδα τουλάχιστον κατά 650 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Oι ανώνυμες εταιρείες και EΠE που υποβάλλουν το διάστημα αυτό τις φορολογικές δηλώσεις υποχρεούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και της προκαταβολής φόρου του επόμενου έτους, η οποία είναι ίση με το 65% του φόρου που αναλογεί στα κέρδη που δηλώνουν οι επιχειρήσεις έναντι των κερδών της επόμενης χρήσης. Eιδικά για τις τράπεζες το ποσοστό της προκαταβολής φόρου αυξήθηκε στο 80% από 60%.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο