Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

5 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα - Συνάντηση των νέων επιχειρηματιών με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

5 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα - Συνάντηση των νέων επιχειρηματιών με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση των νέων επιχειρηματιών με τον Πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη είχαν σήμερα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, κ. Ανδρέας Στεφανίδης και η Αντιπρόεδρος, κ. Όλγα Σταυροπούλου μαζί με τους κκ. Ευάγγελο Αχιλλόπουλο και Λευτέρη Σταυρόπουλο, μέλη της ομάδας θεσμικών παρεμβάσεων.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν από τους νέους επιχειρηματίες 5 συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση της νεανικής αλλά και της εν γένει επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία πλήττει κυρίως τους νέους.

1. Δημιουργία ανοικτού, διαφανούς και αδιάβλητου μηχανισμού για αξιολόγηση επιχειρηματικών ιδεών, με καινοτόμα και εξωστρεφή χαρακτηριστικά και πρόσβαση αυτών σε κεφάλαια υψηλού ρίσκου με στόχο τη συγκράτηση νέων με καινοτόμες ιδέες στην Ελλάδα και τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.
2.Καθορισμός μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, κατά τα πρώτα 3 χρόνια από την έναρξη της επιχείρησης, οι οποίες θα συναρτώνται με τα εισοδήματά τους σύμφωνα με καλές πρακτικές από τη Γερμανία και το Ηνωμένο                                                                 Βασίλειο. Επιπλέον, προτάθηκε η κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ.
3.Ριζική μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα bonus των στελεχών επιχειρήσεων.
4.Βελτίωση του Πτωχευτικού Δικαίου ώστε να δίνει δεύτερη και τρίτη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει δόλο κάτι που θα άρει το φόβο σε νέους για ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας που είναι βάσει στατιστικών πάνω από 56% στην Ελλάδα σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης.
5.Στήριξη της εφευρετικότητας των νέων Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών στην κατοχύρωση διεθνών ευρεσιτεχνιών (πατέντες) και ανάσχεση της διαρροής τους (brain drain) στο εξωτερικό.
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί που παρέστησαν στη συνάντηση επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις μας. Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη συνέχιση του διαλόγου. Άλλωστε διαπιστώσαμε, πως κοινή μας θέση αποτελεί το γεγονός ότι οι δημιουργικές δυνάμεις του Τόπου είναι αυτές που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, και να οδηγήσουν στην ανάταξη της οικονομίας, μέσα από νέες θέσεις εργασίας .Τέλος, οι νέοι επιχειρηματίες ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό να υποστηριχθεί η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται σε 120 περίπου χώρες κάθε Νοέμβριο, και που στη χώρα μας οικοδεσπότης φορέας είναι η ΟΕΣΥΝΕ, με στόχο να προβληθούν οι ευκαιρίες ζωής που μπορούν να έχουν οι νέοι μέσα από την επιχειρηματικότητα.
H Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε. www.esyne.gr αποτελεί από το 2001 το μαζικό όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Νέων Επιχειρηματιών σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος της είναι να συνεισφέρει ουσιαστικά στη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής παρουσίας της Ελληνικής Νεανικής Επιχειρηματικότητας και να αποτελέσει οργανικό και δυναμικό κομμάτι των νέων παραγωγικών δυνάμεων. Από το 2002, η Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε. αποτελεί το εθνικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών – YES for Europe www.yes.be ενώ αποτελεί από το 2007 τον Εθνικό φορέα οικοδεσπότη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας www.unleashingideas.org.

ΠΛΗΦΟΡΟΦΙΕΣ

Τηλ. 210 33 13 690 – Φαξ. 210 33 13 691 – Email: [email protected]  W. www.esyne.gr

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο