Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν όσα έγιναν στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις , δήλωσε τα εξής:

Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία,
ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά.

Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες  συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή.


Για το ίδο θέμα το ΣΚΑΙ ανέφερε.

Ενημέρωση εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Ύδρα -  Spiegel: Κλασικό παράδειγμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Ενημέρωση για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα από θερμόαιμους κατοίκους που αντιδρούσαν στη σύλληψη ιδιοκτήτη ταβέρνας του νησιού για φορολογικές παραβάσεις είχε ο εισαγγελέας Πειραιά, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο συλληφθείς να μεταφερθεί τελικώς στον Πειραιά το μεσημέρι του Σαββάτου,

Τα συμβάντα της Ύδρας έσπευσε να στιγματίσει το περιοδικό Spiegel, το οποίο, στην ηλεκτρονική του έκδοση τα χαρακτηρίζει ως κλασικό παράδειγμα «του πνεύματος φοροδιαφυγής που διακρίνει την Ελλάδα».Ενώ στο capital.gr υπάρχει άρθρο του Σπύρου Δημητρέλη με  αναφορά για ολόκληρο το περιστατικό:

Μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά ιστορία εκτυλίχθηκε στην Ύδρα η οποία περιλαμβάνει από πολιορκία αστυνομικού τμήματος και επίθεση κατοίκων του νησιού σε αυτό με κροτίδες μέχρι και την πραγματοποίηση ελέγχων για φοροδιαφυγή με την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ.

Το Capital.gr με βάση πηγές που έζησαν από κοντά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν Παρασκευή και Σάββατο  στην Ύδρα αποκαλύπτει το χρονικό της ιστορίας η οποία έχει κάνει το γύρο του κόσμου και μας εκθέτει διεθνώς.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το μεσημέρι ότι 5μελές ελεγκτικό συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας (υπάγεται εξολοκλήρου στο  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διώκει την φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα και στελεχώνεται από ένστολα στελέχη της αστυνομίας) προχώρησε σε έλεγχο παραλιακής ταβέρνας στην Ύδρα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 10 τραπέζια δεν είχαν πάνω τους αποδείξεις όπως ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Με βάση τη νομοθεσία, ο υπεύθυνος -κατά το νόμο- στην ταβέρνα έπρεπε να παραπεφθεί στο αυτόφωρο. Υπεύθυνη για το νόμο στην άδεια του καταστήματος εμφανιζόταν η 55χρονη μητέρα του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Οι αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα του νησιού προκειμένου να οδηγηθεί την επόμενη μέρα στην Εισαγγελία Πειραιά ώστε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

Η ίδια υποστήριξε ότι έχει λιποθυμικές τάσεις και αρνήθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ύδρας μετέβη στο κατάστημα στη συνέχεια και εκεί εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και γιος της 55χρονης ο οποίος δήλωσε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για το κατάστημα και ότι η μητέρα του απλώς τον βοηθάει στην κουζίνα. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου για το περιστατικό φίλους του αλλά και άλλους επαγγελματίες του νησιού (π.χ. ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί). Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα περίπου 60 άτομα τα οποία απαιτούσαν από τον διοικητή του τμήματος αλλά και από τους άντρες της οικονομικής αστυνομίας να αφήσουν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας ελεύθερο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου το Σάββατο το πρωί να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά, κάτοικοι του νησιού είχαν περικυκλώσει το κτίριο, απειλούσαν τους αστυνομικούς ότι θα μπουν μέσα και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πετούν κροτίδες γύρω από το αστυνομικό τμήμα. Μετά από αυτά τα γεγονότα κρίθηκε σκόπιμο να κληθεί στο νησί διμοιρία των ΜΑΤ η οποία και έφτασε το Σάββατο το πρωί. Με την εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν και η όποια  διάθεση των αντιδρούντων για περαιτέρω επεισόδια κόπασε. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας οδηγήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έως και το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι από το συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας στην Ύδρα συνεχίστηκαν υπό την προστασία της διμοιρίας των ΜΑΤ.Στο Πρώτο θέμα η απάντηση του ιδιοκτήτη της Ταβέρνας.

Πώς δικαιολογεί την αντίδραση των συμπολιτών του ο συλληφθείς
Θα έκοβα τις αποδείξεις, λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην Ύδρα


«Ήταν ανοικτές παραγγελίες, δεν είναι κάποια παράβαση η οποία είχε φύγει ή δεν είχε πληρωθεί ή δεν είχε κάποια σήμανση», δηλώνει σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Ηλίας Μαυρομάτης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Ψαροπούλα» στην παραλία της Ύδρας.

Ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Αστυνομίας διαψεύδει πως δεν έκοβε αποδείξεις.

Στο ερώτημα του Mega αν θα έκοβε τις αποδείξεις «μετά», απάντησε ναι και υποστήριξε ότι η έκδοση είναι υποχρεωτική αφού οι παραγγελίες είναι καταχωρημένες και οι αποδείξεις βγαίνουν υποχρεωτικά.

Ο συλληφθείς, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά έπειτα από κινηματογραφική περιπέτεια αφέθηκε ελεύθερος.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις Υδραίων οι οποίοι αρχικώς εμπόδισαν την μεταφορά του συλληφθέντος από το πλοίο της γραμμής διαπληκτίστηκαν και χειροδίκησαν εναντίον μελών του Flying Cat, ενώ στη συνέχεια έθεσαν σε ιδιότυπο αποκλεισμό το αστυνομικό τμήμα του νησιού κόβοντας το νερό και το ηλεκτρικό(!), σχολίασε ότι η αγανάκτηση και η αγάπη έβγαλε τον κόσμο εκτός ορίων.

«Παντού υπάρχουν φοροφυγάδες, αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει, πρέπει ο κόσμος να πονηρευτεί ότι δεν είναι για να σώσουν ένα φοροφυγά», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και πρόσθεσε: «Ποιος θέλει να υπάρχουν φοροφυγάδες ειδικά στις μέρες μας;».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Thanos | August 20, 2012 1:17 PM | Reply
Θεωρώ το όλο θέμα, ένα δημοσιογραφικό τερατούργημα, χωρίς την ανάλογη
ουσία.Πολλή ζημιά για το τίποτα με την εμπλοκή ανεγκέφαλων.
Πάλι ρεζίλι μέσα-έξω για ψιλά.Ερασιτέχνες- ψιλικατζήδες καρμίρηδες.
Ποιός να σε σεβαστεί ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
image description tONI | August 20, 2012 2:01 PM | Reply
Πήγα φέτος διακοπές Ικαρία και Πελοπόννησο. Μετά από παρακάλια το κόψιμο της απόδειξης στις μισές περιπτώσεις. Καθημερινά στις συναλλαγές μου στην Αθήνα, το ίδιο ακριβώς πράγμα. Είμαι σίγουρος ότι κ σε όλους τους άλλους πελάτες γίνεται το ίδιο πράγμα ακριβώς. Ακόμα και γω που ζητάω αποδείξεις τακτικά, μερικές φορές βαριέμαι να γίνομαι πάντα εγώ ο κακός (στην παρέα και γενικά) και το αφήνω έτσι. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχετε χιλιάδες εκεί έξω που δε ζητάτε ποτέ αποδείξεις είτε γιατί ντρέπεστε, είτε γιατί λέτε ότι λέει και ο Θάνος.. "ψιλικατζήδες", "ωχ αδερφε", "να πιαστούν οι μεγαλοκαρχαρίες πρώτα" και άλλα τέτοια γραφικά. Αν σκεφτείτε όμως ότι είμαστε περίπου 10.000.000 και ότι καθημερινά δεν αποδίδεται κατά μέσο όρο ΦΠΑ 1€/άτομο (συντηρητική παραδοχή), τότε ετησίως: 10.000.000 x 1 x 365 = ?. Είναι ψιλά τα 3,5 δις € το χρόνο, ε;;
image description Petr | August 20, 2012 3:56 PM | Reply
Παιδιά δεν υπαρχει άλλη λυση. ΠΛΗΡΗΣ κατάργηση ΜΕΤΡΗΤΩΝ. ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΥΡΩ. Τσίχλες, τσιγάρα, ταξί, κομμωτήρια, σουβλάκια, καφενεία., λαική αγορά, νερο μπουκαλάκι, εφημεριδα, ΟΛΑ με ειδικές προπληρωμένες κάρτες. ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ. Όλες οι συναλλαγές να φαίνονται στο τραπεζικό σύστημα. Και καταργηση των αποδειξεων. Τα POS θα ειναι συνδεδεμένα με το Τaxis και για τις λογιστικές εγραφφές θα βγάζουν έναν τυπου Ζ. Θα φορολουνται απο το μηχανάκι POS. Καθόλου μαύρα ταμεία. Θέλει ο πατέρας να δώσει χαρτζιλίκι στα παιδιά του? Ας του βγάλει μια κάρτα των 50, 100, 200 € να έχουν. Μην το ψάχνετε δεν υπάρχει λύση....Ακραίο? Ίσως...αλλά μιλάμε για χώρα που δεν έχει πετάξει ακόμα από πάνω της τα Τουρκικά σύνδρομα. Και θέλει ριζοσπαστικές λύσεις.!!! Μην περιμενουμε απο τη γιαγιά να ζητησει αποδειξη απο τον υδραυλικό τώρα. Δεν παιζουν αυτά....
image description tONI | August 20, 2012 5:12 PM | Reply
Ρε Πέτρο.. Ποια γιαγιά;; Εδώ δε ζητάνε απόδειξη οι 30αριδες. Δε ζητάνε απόδειξη όταν έχουν ΗΔΗ καταβάλει το ΦΠΑ κ ο επαγγελματίας τον τσεπώνει. Κ μετά βρίζουν το κατεστημένο, τους 300, την Τρόικα, τη Μέρκελ, τον καιρό, τον καπιταλισμό, την άτιμη κοινωνία, τους εξωγήινους ή την πανσέληνο. Η πρότασή σου νομίζω είναι σωστή.. Δε μπορώ να σκεφτώ ιδιαίτερα ελαττώματα. Θέλει όμως χρόνο για να αναπτυχθεί όλο αυτό το λογισμικό σύστημα υποθέτω. Μέχρι τότε να κάνουν πιο αυστηρές τις ποινές και να τις εφαρμόσουν επιτέλους. Φυλάκα, πρόστιμο και κλείσιμο για πάντα των επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν. Φυλάκα, πρόστιμο και απόλυση στους επίορκους ελεγκτές.
image description broster | August 20, 2012 7:22 PM | Reply
Υπάρχει καλύτερη πρόταση , αλλά επειδή σας τζούζει εσας τώρα που σας μείωσαν το μισθό δε σας πάει το μυαλό .... Φορολόγηση μέσω των τιμολογίων αγορά ....Τέλος ούτε απόδειξη ούτε τίποτα ..... Και ναι γίνεται σε πολλά Ευρωπαϊκα Κράτη , αλλά εμείς σκέφτόμαστε συνδέσεις με pos και με dos και ότι θέλετε όταν καλά καλά το σύστημα δε μπορεί να παραλάβει δηλώσεις .......
Α ναι και που είστε γιατί δεν ανοίγετε και εσείς μαγαζί να κονομήσετε ....???
Ρε Τόνι για όνομα ρε παλικάρι μου πως τα έβγελες όλα αυτά τα ποσά ??? Α και που είσαι σήμερα πληρώθηκε όλο το ομόλογο 3,2 (δευτερογενή αγορά)αντί για κουρεμένο 1,9 περίπου οπότε μιλάμε για 1 δισ και κάτι με τη μία .... Άκουσες τίποτε πουθενά ??? Μπα άσε να πιάσουμε το ούζο και τη τσίχλα .....
image description Thanos | August 20, 2012 7:21 PM | Reply
Συμφωνώ με tONI & Petr και επαυξάνω.
tONI με ερμήνευσες λάθος.Οι χαρακτηρισμοί αφορούν τους δημοσιογράφους
που ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο και κάτω από μια ιδιόμορφη ασυλία
τους μεγαλοκαρχαρίες ,κάνουν θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος μια
περίπτωση φοροδιαφυγής της καθημερινότητας.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει όμως ότι δίνω συγχωροχάρτι στον ταβερνιάρη και στους ομοίους του.image description FAFOUTIS | August 20, 2012 8:40 PM | Reply
Αποστόλη μου μην παραξηγείς τους ανθρώπους,οι οποίοι λέγοντας αυτά που λένε,νομίζουν ότι τα πράγματα με POS & DOS & SOS & πιστωτικές κάρτες θα λυθεί το πρόβλημα των αποδείξεων.Απλώς η ζωή μας θα γίνει πιό δύσκολη και θα γελάσει κάθε πικραμένος.Πιστεύω ότι από 1/1/2013 θα εφαρμοστεί μάλλον υποχρεωτικά η χρήση της όποιας κάρτας για συλλογή αποδείξεων αγορών ή και για την απόδειξη των ετησίων δαπανών μας,οπότε να δεις τι βρισιές θα ρίχνουν όλοι αυτοί,που θα χρειάζονται πλέον γνώσεις οικονομικές ή ένα λογιστή, για να τακτοποιούν τα λογιστικά της οικογένειάς τους.
image description Petr | August 21, 2012 3:50 PM | Reply
Ρε Broster...πραγματικά διάβασα το σχολιο σου και γέλασα. Πρώτον είμαι στέλεχος μεγάλης πολυεθνικής και δεν μου κοψανε κανένα μισθό αλλά πήρα και μεγάλη αύξηση και μπονους. Δευτερον μας κάνεις επίδειξη πλουτισμου ότι τα κονομησες? Θες να συγκρινουμε τις καταθέσεις μας να κλάψεις? Τριτον...επειδή έχω ζήσει 14 χρονια Αμερική να σου πω ότι το σύστημα με το POS δουλεύει σχεδον παντού απο κουλτούρα των Αμερικάνων. Ε εδώ λόγω γενικευμενης διαφθοράς πρεπει να γινει νομος. Τέταρτον, την σκεφτηκες καλά την πρόταση για το τιμολογιο αγοράς? Και της παροχής υπηρεσιών πως θα την φορολογείς παιχταρά μου? Πεμπτον...που ειναι το γραφείο σου να σου φερω να μου κανεις την επομενη δήλωση?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο