Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012.

Στα πλαίσια της απόφασης της Κυβέρνησης σχετικά με το αναγραφόμενο θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Η Γ.Γ.Π.Σ. παρέχει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις της ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών και επιθυμούν να καταβάλουν το Φόρο Εισοδήματος με τις νέες δόσεις, να ανακτούν στην οθόνη του υπολογιστή και να τυπώνουν τα νέα αποδεικτικά είσπραξης του Ενιαίου Εκκαθαριστικού Σημειώματος Φυσικών Προσώπων (Ε.Ε.Σ.Φ.Π.) κάθε φορά που το επιθυμούν.

2. Η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους χωρίς να απαιτείται να είναι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet, μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Σ.

http://www.gsis.gr - ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης που αναγράφεται στην ενότητα Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του Ενιαίου

Εκκαθαριστικού Σημειώματος Φυσικών Προσώπων (Ε.Ε.Σ.Φ.Π.) με βάση την Αρχική Δήλωση.

3. Στην οθόνη του Η/Υ εμφανίζονται και εκτυπώνονται όλα τα αποδεικτικά είσπραξης όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί βάσει του νέου καθεστώτως δόσεων.


Αναλυτικότερα
α) Στο αριστερό μέρος κάθε αποδεικτικού είσπραξης αποτυπώνονται τα παρακάτω στοιχεία:
- Α.Φ.Μ.: Αναγράφεται ο αριθμός φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου.
- Χρημ. Κατάλογος: Αναγράφονται ο αριθμός του χρηματικού καταλόγου, ο αριθμός της γραμμής και ο κωδικός της Δ.Ο.Υ. που έχει βεβαιωθεί η οφειλή.
- Δόση: Αναγράφεται ο αριθμός της δόσης του συγκεκριμένου αποδεικτικού είσπραξης.
- Αρχικό Ποσό Δόσης/εων: Αναγράφεται το ποσό σε κεφάλαιο των δόσεων που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
- Πληρωθέν: Αναγράφεται το ποσό που έχει καταβληθεί έναντι των δόσεων που έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
- Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: Αναγράφεται το ποσό σε κεφάλαιο της δόσης/εων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και έχουν βεβαιωθεί μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
- Εκπρόθεσμο: Αναγράφονται οι προσαυξήσεις που επιβαρύνουν το ποσό της δόσης/εων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την πρώτη κατά σειρά ημερομηνία πληρωμής που αναγράφεται στο συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης.
- Μη Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: Αναγράφεται το ποσό της δόσης/εων που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Ποσό για Καταβολή: Αναγράφεται το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία πληρωμής που αποτυπώνεται σε κάθε αποδεικτικό είσπραξης.
- Πληρωτέο μέχρι: Αναγράφεται η τελευταία εργάσιμη ημερομηνία του μήνα μέχρι την οποία πρέπει να καταβληθεί το συνολικό ποσό που αποτυπώνεται σε κάθε αποδεικτικό είσπραξης.

β) Στο δεξί μέρος κάθε αποδεικτικού είσπραξης αναγράφονται τα στοιχεία του φορολογούμενου και ακολουθεί η ταυτότητα πληρωμής για την καταβολή σε Τράπεζες ή τα ΕΛ.ΤΑ.
4. Για την αποφυγή λαθών κατά την πληρωμή μέσω Τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ. προτείνουμε όπως προσκομίζετε στην Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. το συγκεκριμένο αποδεικτικό είσπραξης που επιθυμείτε να καταβάλετε.

5. Όταν γίνεται ανάκτηση των νέων ειδοποιητηρίων πληρωμής οι κλειστές δόσεις εμφανίζονται με την ένδειξη «ΕΞΟΦΛΗΘΗ». Λόγω ετεροχρονισμένης ενημέρωσης των πληρωμών μέσω τραπεζών υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση της εικόνας των αποδεικτικών είσπραξης.

6. Η ενημέρωση των φορολογουμένων με τα ειδοποιητήρια πληρωμής των δόσεων θα γίνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γ.Γ.Π.Σ. διότι δεν προβλέπεται η αποστολή ειδοποιητηρίων ταχυδρομικά.

7. Τα νέα χρεωστικά ποσά Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων τρέχοντος έτους που προκύπτουν μετά την εκκαθάριση τροποποιητικών δηλώσεων δεν εντάσσονται στην ισχύουσα ρύθμιση για περισσότερες δόσεις και καταβάλλονται μόνο στις Δ.Ο.Υ. Στις περιπτώσεις που η αρχική βεβαίωση παραμένει μετά την εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης συνεχίζει να ισχύει η ρύθμιση και η καταβολή μέσω Τραπεζών ή ΕΛ.ΤΑ.

8. Για τις νέες εκκαθαρίσεις που θα γίνουν από τη Γ.Γ.Π.Σ., τα αποδεικτικά είσπραξης που είναι ενσωματωμένα στο Ενιαίο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φυσικών Προσώπων και αποστέλλονται στους φορολογούμενους θα αναγράφουν τις ημερομηνίες λήξης και τα ποσά σύμφωνα με το μέχρι τώρα ισχύον καθεστώς δόσεων (εφάπαξ με έκπτωση ή σε δύο διμηνιαίες δόσεις), αλλά οι φορολογούμενοι που τηρούν τις προϋποθέσεις για τις νέες δόσεις θα εντάσσονται αυτόματα στην κατηγορία αυτή.

9. Εκτός των τραπεζών, η καταβολή του φόρου με τις νέες δόσεις μπορεί να γίνεται και στις Δ.Ο.Υ.

10. Οι πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet που είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της απόφασης για την ένταξη στις νέες δόσεις είτε επιθυμούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος με έκπτωση, μπορούν να εκτυπώνουν από τον διαδικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. τα αποδεικτικά είσπραξης όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό σημείωμα που τους έχει αποσταλεί καθώς και τις επόμενες δόσεις σύμφωνα με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς (έως τρείς διμηνιαίες δόσεις).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description spirosvii | Αυγούστου 16, 2012 4:47 μ.μ. | Reply
Είμαι νέος στο χώρο και αν γράφω καμιά βλακεία σας ζητώ συγνώμη.
πολύ μπροστά το ΓΓΠΣ. Γενικά οι δημόσιες υπηρεσίες που μπορούμε να συναλλασσόμαστε μέσω ίντερνετ δουλεύουν πολύ καλά. Κι ας κλαίγονται πολλοί ότι τίποτα δεν πάει καλά.
Το άσχημο είναι ότι το κρατος/δημόσιο/Υπουρ. Οικονομικών έχει διαλύσει τον μέσο εργαζόμενο. Αν δεν αλλάξουμε από μόνοι μας νοοτροπία/μυαλά, δεν πρόκειται να μας αναγκάσουν να το κάνουμε με τη βία.
image description Game over.... | Αυγούστου 16, 2012 4:48 μ.μ. | Reply
Εχεις δικιο.... είσαι νέος..... Πραγματα που θεωρουνται δεδομένα εδω και παρα πολλά χρόνια έξω, εμεις τα εκθιάζουμε, σαν τους ιθαγενείς με τα καθρεπτάκια!!! Εισαι νέος....
image description tzanidantreas | Αυγούστου 16, 2012 10:34 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ?????????????????????????????????????????????????????
Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΟΙΦΘΗΣΕΤΑΙ...................................................................................
image description ATGOLIARAS | Αυγούστου 16, 2012 11:05 μ.μ. | Reply
Σε αυτούς που τους εκτύπωσαν τις υποβληθείσες δηλώσεις και τα ενδεικτικά εκκαθαριστικά.
Σε αυτούς που τους βγάζουν φωτοτυπία τις δηλώσεις (Ε1-Ε3-Ε9-Ε5 κ.λπ.) και τα εκκαθαριστικά για τις τράπεζες και οποιονδήποτε άλλο τα θέλει (παιδικοί σταθμοί κ.λπ.).
Σε αυτούς που πρέπει να απευθύνονται οι εργαζόμενοι για να εκτυπώσουν τα ένσημά τους, "επειδή πλέον εμείς στο ΙΚΑ δεν τα εκτυπώνουμε".
Σε αυτούς που είναι εν δυνάμει (ακόμα) μικρές εκτυπωτικές μονάδες με τιράζ μερικών εκατοντάδων/χιλιάδων σελίδων το μήνα.
image description 235711 | Αυγούστου 17, 2012 11:11 π.μ. | Reply
...η πάταξη της γραφειοκρατίας θα πρέπει από κάπου κάπως να ξεκινήσει... οι μισοί που γκρινιάζουν για την γραφειοκρατία δεν έχουν ούτε καν email. Όμως χωριό έτσι δεν γίνεται.. το υπουργείο με τα λάθη και τις παραλήψεις του κάνει βήματα, εμείς;
image description xristinatsi | Αυγούστου 17, 2012 7:48 π.μ. | Reply
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ TAXIS ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΣΩ WEB-BANKING.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
image description ATGOLIARAS | Αυγούστου 17, 2012 9:32 π.μ. | Reply
Κανονικά, όπως όλες οι ταυτότητες πληρωμής που βγάζει το TAXISNET: γκισέ, web banking, phone banking, mobile banking, ΕΛΤΑ, εφορία (και ανάλογα με τον τρόπο ενδεχομένως η κάθε δόση σε περισσότερες δόσεις -ρώτα στην τράπεζά σου)
image description Thanasakis | Αυγούστου 20, 2012 11:41 π.μ. | Reply
Καλημέρα. Μόλις πλήρωσα μέσω web-banking. Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα!
image description Thanos | Αυγούστου 17, 2012 2:50 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ συνάδελφε spiros vii ,σαν παλιός συνάδελφος που είμαι,πρέπει να σου πω ότι θα συμφωνούσα παρά λίγο μαζί σου αν έλεγες πως είναι πολύ σημαντικό που δουλεύουμε μέσω internet από το γραφείο μας ,από το να τρέχουμε όλη μέρα στις εφορίες και να στεκόμαστε με τις ώρες στις ουρές.Αυτό το γεύτηκα για πολλά χρόνια και σε θεωρώ τυχερό που στο ξεκίνημα σου έχεις ευκολίες που εμείς οι παλιότεροι δεν τις είχαμε.
Το θέμα όμως είναι ότι οι κύριοι του Υ.Ο. δεν δέχονται να αναγνωρίσουν ότι
τα συστήματα τους είναι αργά,αδύναμα, και συνεπώς αντιπαραγωγικά και
έχουν παράλογες απαιτήσεις.Θα είδες τι έγινε με τις δηλώσεις.
Κόντεψαν να μας στείλουν στο τρελάδικο .
Εντάξει αναγνωρίζω το μεγάλο βήμα που έγινε αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή.
Το Υ.Ο. θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του ανάλογα με τα εργαλεία
που προσφέρει και βασικά να γίνει πιό συνεργάσιμο με τον πολύπαθο κλάδο μας.
image description MG | Αυγούστου 17, 2012 4:54 μ.μ. | Reply
Γι'αυτο μου σκασαν ξαφνικα τηλεφωνα απο πελατες μες'τον 15αυγουστο!!!
Είμαι διακοπές και εχουν την απαιτηση να τους βγάλω δόσεις!!!
κι'εγώ δηλαδή πότε θα ξεκουραστώ απο τον γολγοθά των δηλώσεων που περάσαμε , για να προχωρήσω στο νέο γολογοθά των Myf και του ΓΕΜΗ ( για να μην αναφερθώ στα ανημερωτα και ατύπωτα βιβλία!)?
Α...το βγήκα...απο τα πολλά λεφτά που με πλήρωσαν όλοι οι πελάτες μου θα πάω να πάρω φορητό εκτυπωτή και φαξ για να τα φτιάχων στην παραλία...θα συνδυάζω την ηλιοθεραπεία με τη δουλειά !!!! τέλειο !!!??
Ειμαι περίεργη στο τί θα μας φορτώσουν ακόμα μέχρι το τέλος του χρόνου ..μεχρι τωρα έχουμε την εκτύπωση των ΄δοσεων εισοδόματος και των τελών κυκλοφορίας.Εγώ παντως αρνούμαι να τα βγάλω αμισθί. Την περίοδο των δηλώσεων χάλαγα δύο πακέτα χαρτί και ενα ζευγάρι μελάνι την εβδομάδα,μία δήλωση επαγγελματία έιναι 14 σελίδες εκτύπωση. έλεος, κάνει οικονομία το υπουργείο και τα φορτώνει να τα πληρώνουμε εμείς? Δεν ξέρω πως θα το χειριστώ , αλλά δεν θα το αντέξω να κανουν ουρες΄οι πέλάτες έξω απο το γραφείο μου για να τους εκτυπώνω δόσεις-εκκαθαριστικά-ενημερότητες-τελη κυκλοφορίας και οτι άλλο του κατσει του υπουργού !!!
image description ΔΟΥΛΕΙΑ | Αυγούστου 18, 2012 12:52 μ.μ. | Reply
Αντε να δουλεύουμε λίγο αφήστε τις κλαψες θα εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας
image description Kostas | Αυγούστου 20, 2012 8:06 π.μ. | Reply
Καλημέρα συνάδελφοι, μία ερώτηση και από εμένα, όσοι έχουν ήδη πληρώσει την πρώτη δόση που έληγε 31/08, αλλά θέλουν από Σεπτέμβρη να μπουν στο πρόγραμμα μηνιαίων δόσεων, έχει κανείς ιδέα τι θα πρέπει να κάνουν και αν μπορούν να μπουν στις μηνιαίες δόσεις ή όχι?

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια στις διακοπές σε όσους είναι ακόμα.
image description ATGOLIARAS | Αυγούστου 21, 2012 1:03 μ.μ. | Reply
Σε εύλογο χρονικό διάστημα (ελπίζω μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε θα πέσουν στο taxisnet οι πληρωμές του Αυγούστου), θα μπορούν να εκτυπώνουν τις νέες δόσεις. Τουλάχιστον από το σχεδιασμό του εντύπου και απ' ότι φαίνεται, ο υπολογισμός των δόσεων θα είναι δυναμικός.
image description ικαρος | Αυγούστου 22, 2012 11:49 π.μ. | Reply
Invalid path /year2012/installment/logout was requested

καλημερα συναδελφοι ,γνωριζει κανεις αν το συστημα για την αναμορφωση των δοσεων λειτουργει κανονικα?μου βγαζει το παραπανω μηνυμα,εχοντας εισαγει ΑΦΜ και αριθμο ειδοποιησης.
image description CG | Αυγούστου 31, 2012 10:08 μ.μ. | Reply
Καλησπέρα, πληρωσα σήμερα την πρώτη δόση απο τις τρεις σε τραπεζα. Επιστρέφοντας στο σπίτι διαπίστωσα ότι πληρώθηκε η τριτη και όχι η πρώτη δόση όπως θα έπρεπε, μπήκε δηλαδή λάθος κωδικός κατα την καταχώρηση της πληρωμής. Θα έχω κάποιο πρόβλημα, πρέπει μήπως να απευθυνθώ στην εφορία;
image description απεγνωσμένος πολίτης | Σεπτεμβρίου 1, 2012 12:42 μ.μ. | Reply
ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ. Κατ' αρχάς φορολογικά ενήμερος είναι ο πολίτης, που δεν οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσεμες οφειλές. Ο φόρος εισοδήματος μπορεί να πληρωθεί εφ' απαξ με κάποια μικρή έκπτωση ή σε δύο ή τρεις δόσεις και ήδη με τη νέα διαδικασία και σε επτά δόσεις. Αυτό σημαίνει κανονικά ότι, αν πληρώνει ο φορολογούμενος τις νόμιμες δόσεις του εμπρόθεσμα, είναι ασφαλιστικά ενήμερος. Όμως αυτό ίσχυε μέχρι και πέρυσι. Από φέτος, για να πάρει κανείς φορολογική ενημερότητα, για να την χρησιμοποιήσει όπου ο Νόμος το απαιτεί, π.χ. για να πωλήσει κάποιο ακίνητό του, πρέπει υποχρεωτικά να καταβάλει πρόωρα όλες τις δόσεις του φόρου του. Αποτέλεσμα; Ανέκυψε ακόμη ένας σοβαρός λόγος να μπλοκαριστεί η ήδη υποτονική και σχεδόν ανύπαρκτη συναλλακτική κίνηση. ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΦΑΪΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΗΠΩΣ Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ;
image description απεγνωσμένος πολίτης | Σεπτεμβρίου 1, 2012 12:37 μ.μ. | Reply
ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ. Κατ' αρχάς φορολογικά ενήμερος είναι ο πολίτης, που δεν οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσεμες οφειλές. Ο φόρος εισοδήματος μπορεί να πληρωθεί εφ' απαξ με κάποια μικρή έκπτωση ή σε δύο ή τρεις δόσεις και ήδη με τη νέα διαδικασία και σε επτά δόσεις. Αυτό σημαίνει κανονικά ότι, αν πληρώνει ο φορολογούμενος τις νόμιμες δόσεις του εμπρόθεσμα, είναι φορολογικά ενήμερος. Όμως αυτό ίσχυε μέχρι και πέρυσι. Από φέτος, για να πάρει κανείς φορολογική ενημερότητα, για να την χρησιμοποιήσει όπου ο Νόμος το απαιτεί, π.χ. για να πωλήσει κάποιο ακίνητό του, πρέπει υποχρεωτικά να καταβάλει πρόωρα όλες τις δόσεις του φόρου του. Αποτέλεσμα; Ανέκυψε ακόμη ένας σοβαρός λόγος να μπλοκαριστεί η ήδη υποτονική και σχεδόν ανύπαρκτη συναλλακτική κίνηση. ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΦΑΪΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΜΗΠΩΣ Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ;

Σ.Σ. Διόρθωσα το ασφαλιστικά ενήμερος με το φορολογικά ενήμερος
image description Ειρήνη | Σεπτεμβρίου 3, 2012 11:00 μ.μ. | Reply
καλησπέρα...πληρωσα στις 31/8 την πρώτη δόση απο τις τρεις σε τραπεζα. Σήμερα διαπίστωσα ότι στο σύστημα αναμόρφωσης των δόσεων σε επτά, στο οποίο μπήκα απλά από περιέργια να δω τί γράφει, εμφανίζεται ότι έχω εκπρόθεσμη την πρώτη από τις επτά δόσεις (σαν να φαίνεται δηλαδή ότι δεν την πλήρωσα) Δεν ενημερώνεται το σύστημα των εφτά δόσεων ότι ο πολίτης δεν το χρησιμοποιεί ως διακανονισμό, ώστε να μην εμφανίζεται εκπρόθεσμος?
image description ΒΑΣΙΛΙΚΗ | Σεπτεμβρίου 4, 2012 7:48 π.μ. | Reply
Διαπίστωσα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τοη Ειρήνη, ενώ έχω πληρώσει την πρώτη δόση στην αναμόρφωση των δόσεων εμφανίζεται ότι είναι ληξιπρόθεσμη και με προσαυξήσεις!! Πως μπορεί να διορθωθεί αυτό? έχω το αποδεικτικό της πληρωμής απο την τράπεζα.
image description Χριστινα | Μαΐου 7, 2013 2:10 μ.μ. | Reply
Καλησπέρα. Πλήρωσα τον φόρο εισοδήματος μέσω πιστωτικής κάρτας καθώς το ποσό δεν ξεπερνούσε τα € 300, για να μπει στην αναμόρφωση. Στην περίπτωση της αναμόρφωσης, βγάζει αποδεικτικό με το "εξωφλήθη', υπάρχει κάτι αντίστοιχο για την δική μου περίπτωση και πώς μπορώ να το εκτυπώσω? Ευχαριστώ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο