Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Περιορισμός του παραεμπορίου στις νησιώτικες περιοχές

Επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τον περιορισμό του παραεμπορίου σε λιμάνια και νησιωτικές περιοχές

Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το Λιμενικό Σώμα διαθέτει όλες του της δυνάμεις και τα μέσα, διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους τόσο για το παραεμπόριο, όσο – κυρίως – για την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος της λαθρομετανάστευσης. Ήδη τα αποτελέσματα και σε αυτόν τον τομέα είναι κάτι παραπάνω από θετικά και η παράνομη είσοδος μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας έχει περιοριστεί σημαντικά.

Στο πλαίσιο αυτό, η ευρεία πανελλαδική επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου στα λιμάνια και τις νησιωτικές περιοχές, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Ο συνολικός αριθμός των προϊόντων του παράνομου εμπορίου που κατασχέθηκε από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κατά την φετινή θερινή περίοδο παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξητική τάση σχέση με την περσινή χρονιά. Κατά τον μήνα Ιούλιο, ο συνολικός αριθμός των προϊόντων που κατασχέθηκε είναι αυξημένος κατά 602% σε σχέση με το δίμηνο μάλιστα Ιουλίου - Αυγούστου του 2011.

Η λήψη μέτρων, τόσο άμεσης ισχύος, όσο και μακροπρόθεσμης, για την πάταξη του παραεμπορίου στα ελληνικά νησιά, είχε αποφασιστεί σε ευρεία σύσκεψη που είχε συγκαλέσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Υπουργός, Κωστής Μουσουρούλης, ήδη από τα μέσα Ιουλίου.

Το Λιμενικό Σώμα, την ίδια στιγμή, έχει εντείνει τους ελέγχους για κάθε είδους παραβατική συμπεριφορά που παρατηρείται στα όρια της ευθύνης του. Τον μήνα Ιούλιο έγιναν συνολικά 6864 έλεγχοι ταχυπλόων σκαφών και θαλασσίων μέσων αναψυχής και εντοπίστηκαν 879 παραβάσεις.

Οι επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος θα πολλαπλασιαστούν τις προσεχείς ημέρες, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων προς τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, για τις θερινές τους διακοπές.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα της δράσης του Λιμενικού Σώματος για την πάταξη του παραεμπορίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, δήλωσε σχετικά:

«Το παραεμπόριο αποτελεί μια ανοιχτή πληγή της ελληνικής οικονομίας, που πρέπει να επουλωθεί το συντομότερο δυνατό. Η μάχη είναι πολυσύνθετη, διαρκής και δίνεται σε όλα τα μέτωπα.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου προχώρησα, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε κάθε παραβατική συμπεριφορά στο πεδίο ευθύνης του Λιμενικού Σώματος, από την είσοδο παράνομων μεταναστών μέχρι το παραεμπόριο, να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού για την προσπάθειά τους και να διαβεβαιώσω ότι ακόμα και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, η Ελληνική Πολιτεία έχει τη βούληση και διαθέτει τα μέσα και τους ανθρώπους που χρειάζονται για την ασφάλεια των πολιτών και την τήρηση της τάξης.»
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο