Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Συγχωνεύσεις κλινικών, μείωση εφημεριών και υπερωριών

Συγχώνευση κλινικών από τις οποίες θα προκύψει μείωση λειτουργικών εξόδων, εφημεριών και υπερωριών, συμπίεση των τιμών από τους παρόχους Υγείας, επέκταση των γενόσημων φαρμάκων αλλά και επανεξέταση των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) περιλαμβάνουν τα μέτρα περιστολής της δαπάνης στον κλάδο της Υγείας.

Οσο για το μέτρο της επιβολής πλαφόν 1.500 ευρώ ανά ασθενή για ιατρικές δαπάνες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς τόνισε χθες κατηγορηματικά ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δεν ετέθη από την τρόικα.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε μάλιστα το μέτρο «ανεφάρμοστο στην πράξη».

Αναφερόμενος στις περικοπές στις δαπάνες της Υγείας, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει δημοσιονομική προσαρμογή, να περιοριστεί η σπατάλη και να προστατευτεί η παροχή υγείας, εξηγώντας ότι είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, την οποία χειρίζεται ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Τόνισε ότι είναι εκτός διαπραγματεύσεων το κλείσιμο νοσοκομείων, αλλά συζητιούνται οι αναδιαρθρώσεις τους, σημειώνοντας, πάντως, ότι οι δαπάνες της Υγείας βρίσκονται κάτω από το 6% όταν σε άλλες χώρες αυξάνονται.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου βρίσκεται και η προώθηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης προκειμένου να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία, ενώ σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ υποστήριξε ότι το εγχείρημά ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να νοικοκυρευτεί ως οργανισμός, προαναγγέλλοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο