Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Oρίστηκαν οι Συντονιστές Έργου για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Θα αναλάβουν την ευθύνη για την επιτάχυνση της εφαρμογής των δέκα μεταρρυθμίσεων
Oρίστηκαν οι συντονιστές έργου που αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επιτάχυνση της εφαρμογής των δέκα μεταρρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί.

Πρόκειται για τις προτεραιότητες πολιτικής που ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, οι οποίες αποτελούν και εθνικές δεσμεύσεις.

Με απόφαση του κ. Χατζηδάκη, τα πρόσωπα και οι τομείς μεταρρυθμίσεων που αναλαμβάνουν να συντονίσουν, αντίστοιχα, έχουν ως εξής:

Δημόσιες Συμβάσεις και Προμήθειες: Θανάσης Σκορδάς, υφυπουργός ΥΠΑΝΥΠ.

Νέος Νόμος για τις Επενδύσεις: Πέτρος Σελέκος, γγ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Απλούστευση Αδειοδοτήσεων: Σπύρος Ευσταθόπουλος, γγ Βιομηχανίας.

Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ & ROSCO: Νίκος Σταθόπουλος, γγ Μεταφορών.

Αναθεώρηση ΕΣΠΑ: Γιώργος Γιαννούσης, γγ Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ).

Απλοποίηση Διαδικασιών: Χάρης Κυριαζής, σύμβουλος υπουργού.

Εκατόν ογδόντα ένα Έργα Προτεραιότητας: Ελένη Γιώτη, στέλεχος ΜΟΔ.

Διαδικασίες Εξαγωγών: Γρηγόρης Δημητριάδης, σύμβουλος υπουργού.

Άρση Ρυθμιστικών Εμποδίων- Ανταγωνισμός: Γιάννος Μπενόπουλος, επιχειρηματίας -τ. γγ Εμπορίου.

Περιφερειακά Αεροδρόμια- Ρυθμιστικό Πλαίσιο Αερομεταφορών: Πύρρος Παπαδημητρίου, αν. καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων- τ. διευθύνων σύμβουλος Ολυμπιακής.

Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές- Απελευθέρωση Αγοράς: Στάθης Σταθόπουλος, σύμβουλος υπουργού.
 
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά έχει ήδη οριστεί ο Ευθύμιος Βιδάλης ως διαπραγματευτής εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος των μεγάλων αυτοκινητόδρομων.
Τον γενικό συντονισμό της προσπάθειας και την επίβλεψη των χρονοδιαγραμμάτων αναλαμβάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Σεραφείμ Τσόκας.

Επίσης, την επαφή με τα αντίστοιχα τεχνικά κλιμάκια της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και με την Task Force θα έχει η σύμβουλος του υπουργού Βίκυ Λοΐζου.

Σημειώνεται ότι ο ορισμός των συντονιστών δεν συνεπάγεται επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό, καθότι οι κ.κ. Μπενόπουλος, Παπαδημητρίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Πηγή  Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο