Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για την υποβολή των δηλώσεων που υποβλήθηκαν ως εκπρόθεσμες την 6η και τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Αυγούστου

Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους σχετικά με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβληθεί την 6η και τις πρώτες πρωινές ώρες  της 7η Αυγούστου μέσω Τaxis, και έχουν θεωρηθεί εκπρόθεσμες από το σύστημα.

Όσοι έχετε υποβάλει δηλώσεις τις ανωτέρω ημερομηνίες πρέπει  να επανεξετάσετε την υποβολή μέσω του συστήματος Taxis, και να προβείτε στην ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ την δήλωσης διότι η Γ.Γ.Π.Σ. για την διευκόλυνσή σας και δεδομένης της παράτασης που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι την 10η Αυγούστου, έχει  χαρακτηρίσει σε αυτόματα προσωρινές τις δηλώσεις αυτές.

Κατόπιν τούτου έχετε την δυνατότητα να προβείτε σε διορθώσεις που αφορούν τη συμπλήρωση του κωδικού 049 για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και του πίνακα Ι του έντυπου Ε3 για τον αυτοέλεγχο των επιτηδευματιών, ώστε να οριστικοποιήσετε εκ νέου τη δήλωσή σας, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε τις Δ.Ο.Υ.

'Ολοι οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν  στην ανωτέρω περίπτωση (έχουν υποβάλει δηλαδή μέσω taxis την δήλωση τους την 6η και το πρωί της 7ης Αυγούστου και έχει χαρακτηρισθεί εκπρόθεσμη) παρακαλούνται να ελέγξουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους (email) για να δουν εάν έχουν λάβει σχετικό μήνυμα από την Γ.Γ.Π.Σ.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει συμπληρωματική δήλωση στην ΔΟΥ και ανήκαν στην ανωτέρω περίπτωση (των εκπροθέσμων της 6ης και 7ης Αυγούστου) θα πρέπει και αυτοί να οριστικοποιήσουν την δήλωσή τους μέσω του συστήματος Taxis, ανεξαρτήτως της συμπληρωματικής δήλωσης που υπέβαλαν στην Δ.Ο.Υ.

Για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους που εκ παραδρομής δεν έχουν συμπληρώσει κάποιο κωδικό ή έχουν κάνει κάποιο άλλο σφάλμα ισχύει η επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσής σας μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Υποστήριξης Χρηστών (Helpdesk) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων: 210 480 2552.


Taxheaven
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ANNA | Αυγούστου 9, 2012 11:04 μ.μ. | Reply
ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ( ΚΑΛΥΨΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ) ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΕΙ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ.ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image description ΠΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ | Αυγούστου 10, 2012 9:33 π.μ. | Reply
ΜΗΠΩΣ,ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ <ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ> ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΙΓΟΝ?????
Η ΧΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ.ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΚΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ.ΛΑΘΗ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ.ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/08/2012,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ 9/5/12 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ....ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ.ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 9/5,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΒΑΣΕΙ ΑΦΜ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΚΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ (ΒΑΣΕΙ ΑΦΜ)ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ Ή ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ(ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑ049).
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ.ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.....
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΕΡΓΟΥ.....
image description antonis_xolargos n.ionia | Αυγούστου 10, 2012 10:36 π.μ. | Reply
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 6/8/2012 ,ΟΜΩΣ ΜΕ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΗ ΤηΣ 11.00 ΠΡΩΙΝΗΣ .Σ ΑΥτΕΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥ . ΜΙΛΗΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HELP DESK TOY TAXIS ΣΗΜΕΡ το πρωι
image description ΕΥΗ | Αυγούστου 10, 2012 10:49 π.μ. | Reply
oντως ,ειχα και γω περιπτωση...... ΠΡΟΣΟΧΗ
image description Thanos | Αυγούστου 10, 2012 2:04 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι, κανονικά το taxisθα πρέπει να δέχεται όλες τις δηλώσεις όλο τον χρόνο,από 01/01-31/12.
Εμπρόθεσμες μέχρι 30/06.Μετά ταυτότητες πληρωμής με πρόστιμα και υπολογισμό προσαυξήσεων. Σε καμία περίπτωση χειρόγραφες.
Μή απώλεια του εκάστοτε αφορολόγητου και των δόσεων,οι οποίες δεν θα πρέπει να υπολογίζονται από τη ΓΓΠΣ εξ΄ορισμού αλλά από τον φορολογούμενο κατά την διαδικασία της οριστικής υποβολής
με ταβάνι ανάλογα το ποσό.
Θέλεις εφ΄άπαξ καταβολή του φόρου ; Αξιοπρεπές bonus.
Θέλεις καταβολή με δόσεις; Διατραπεζικό επιτόκιο.


image description AMAN ΠΙΑ | Αυγούστου 10, 2012 7:26 μ.μ. | Reply
ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ???? ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο