Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για τη μετάπτωση εταιρειών από τη ΔΟΥ επιχειρήσεων

Διευκρινίσεις για την υποβολή δήλωσης μεταβολής για την ένταξη ή αποχώρηση επιχειρήσεων από τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη (ΠΟΛ.1166/24.7.2012) ,Οι επιχειρήσεις οι οποίες, κατά την έναρξη λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων, πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την αρχική ένταξή τους σε αυτή (οικονομικό έτος 2010), αλλά η μετάπτωσή τους δεν πραγματοποιήθηκε με κεντρικές διαδικασίες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ.1228/7.11.2011 Α.Υ.Ο. (ΦΕΚ 2698 Β΄), θα υποβάλλουν − κατ’ εξαίρεση − μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012 δήλωση μεταβολής εργασιών − χωρίς την επιβολή προστίμου − για την  αλλαγή αρμόδιας Δ.Ο.Υ., με ημερομηνία μεταβολής την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

Οι διατάξεις της περίπτωσης αυτής έχουν εφαρμογή και για τις επιχειρήσεις των οποίων η μετάπτωση πραγματοποιήθηκε με κεντρικές διαδικασίες, ενώ δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στη Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων για δύο (2)  συνεχόμενες χρήσεις (οικονομικά έτη 2011 και 2012) και η διαχειριστική τους περίοδος έληξε μέχρι το χρόνο έκδοσης της παρούσας, θα υποβάλλουν − κατ’ εξαίρεση − μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012 δήλωση μεταβολής εργασιών − χωρίς την επιβολή προστίμου − για την αλλαγή αρμόδιας Δ.Ο.Υ., με ημερομηνία μεταβολής την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
Οι επιχειρήσεις της περίπτωσης αυτής, των οποίων η διαχειριστική περίοδος λήγει μετά το χρόνο έκδοσης της παρούσας και πληρούν τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους στην αρμοδιότητα της Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων, θα υποβάλλουν δήλωση μεταβολής εργασιών για την αλλαγή της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη λήξη της διαχειριστικής τους περιόδου, με ημερομηνία μεταβολής την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.

Ολόκληρη η εγκύκλιος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description APO CHANIA | Αυγούστου 9, 2012 12:33 μ.μ. | Reply
ΑΧΧΧΧΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ" ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ......... ΚΑΡΔΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΨΕΙ....ΟΛΛΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ???????? ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ.....................TO BE OR NOT TO BE.....(ΣΤΗ ΔΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ).....
image description NIKOSPETSAS | Αυγούστου 9, 2012 5:19 μ.μ. | Reply
Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει το μεν κράτος το κρατά το δικαίωμα να εκτελεί μιαν εργασία μέσα σε ένα χρόνο αλλά να θέτει τελεσίγραφα ΗΜΕΡΏΝ στους πολίτες και μάλιστα μέσα στον μήνα ΑΎΓΟΥΣΤΟ. Μετά το κάθε Υπουργείο γελοιοποιείται δίνοντας παρατάσεις. Καλά κανείς δεν είδε την ημερομηνία 31/8 ? ούτε και αυτός που υπέγραψε ? Απλά ίσως γελάνε με την ανοχή μας .....
image description Me | Αυγούστου 10, 2012 10:08 π.μ. | Reply
Αυτό το "χωρίς την επιβολή προστίμου" το προσέξατε; Το ΥΠΟΙΚ κάνει λάθη, ο φορολογούμενος πρέπει να τρέχει να τα διορθώσει, και μάλιστα εν μέσω Αυγούστου, που πολλές εταιρείες είναι κλειστές για διακοπές, που αν πάνε για διόρθωση από Σεπτέμβρη θα φάνε και πρόστιμο. Πώς να πάρεις στα σοβαρά και να σέβεσαι ένα - κομματικό - κράτος που χρόνια ατελείωτα λειτουργεί ως μπαμπούλας όπου τον παίρνει, χαρίζει σε ημετέρους τα χρήματα των φορολογουμένων έναντι αδρών μιζών, κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, συγκαλύπτει τις ποινικές ευθύνες υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων, είναι ασυνεπές στις υποχρεώσεις του (για τις οποίες ΔΕΝ πληρώνει προσαυξήσεις όπως αυτές που απαιτεί για τις απαιτήσεις του), φορολογεί αυτούς που δεν έχουν να δώσουν άλλα, ξεπουλάει το δημόσιο (το δικό μας τελικά) πλούτο και κατηγορεί τους πολίτες γιατί δεν το ανέχτηκαν τόσα χρόνια για να είναι αυτό που είναι απαιτώντας εμμέσως κι άλλη ανοχή γι΄ αυτά που κάνει σήμερα. Οι πολιτικοί του - για να μη ξεχνιόμαστε - προϊστάμενοι συνεχίζουν να αποδεικνύονται σε ΟΛΑ τα επίπεδα ξεφτιλισμένοι. Ως πότε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο