Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Τα αποτελέσματα των νέων ελέγχων του ΙΚΑ για την ανασφάλιστη εργασία

Έλεγχοι ανασφάλιστης εργασίας

Ελέγχους κατά της ανασφάλιστης εργασίας σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς έχουν εξαπολύσει τα κλιμάκια της ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι ελεγκτές του ΙΚΑ όλες τις ημέρες της εβδομάδας και κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου πραγματοποιούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους, καταγράφουν την ανασφάλιστη εργασία και επιβάλουν πρόστιμα κατά των παραβατών εργοδοτών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από ΣΔΟΕ -Ε.ΥΠ.Ε.Α και ΣΕΠΕ.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι:
στην ΚΕΡΚΥΡΑ ελέγχθηκαν 50 επιχειρήσεις, απασχολούνταν 191 εργαζόμενοι και ανασφάλιστοι ήταν οι 87 (ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας 46%),


στην ΚΡΗΤΗ ελέγχθηκαν 350 επιχειρήσεις, απασχολούνταν 1.643 εργαζόμενοι και ανασφάλιστοι ήταν οι 713 (ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας 43%)


στη ΡΟΔΟ ελέγχθηκαν 207 επιχειρήσεις, απασχολούνταν 1.418 εργαζόμενοι και ανασφάλιστοι ήταν οι 407 (ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας 29%)
.
Για τις ανωτέρω παραβάσεις επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα που έφτασαν το ποσό των 653.000,00 €.

Συνολικά για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2012 τα επιβληθέντα πρόστιμα από την Ε.ΥΠ.Ε.Α. για την ανασφάλιστη εργασία ανέρχονται σε 2.128.500,00 €.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ       
ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ      
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο