Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την καταβολή επιδόματος θέρμανσης με βάση τις κλιματικές ζώνες της χώρας και ανάλογο με την επιβάρυνση που θα υποστεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης, ώστε να παταχθεί η λαθρεμπορία, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Με την πρόταση που έχει κατατεθεί από τον Αθανάσιο Σκορδά, υφυπουργό Ανάπτυξης, η επιστροφή του φόρου εξετάζεται να γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στην αρχή κάθε χειμώνα.

Οι δικαιούχοι και το ύψος του επιδόματος σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών θα καθορίζονται με τον διαχωρισμό της χώρας σε συγκεκριμένες γεωγραφικές ζώνες ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία.

Βασικός στόχος είναι να κοστολογηθεί για κάθε κλιματολογικό τομέα και υψομετρική ζώνη μέση κατανάλωση πετρελαίου, με βάση τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων δέκα ετών. Εκτός από τη διάκριση της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες, θα προβλέπεται και συγκεκριμένος αριθμός τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο. Θα προβλέπονται πάντως και κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και υπερήλικες.

Πιο συγκεκριμένα, η χώρα θα «χωριστεί» σε τρεις κλιματολογικούς τομείς (Βόρειος, Κεντρικός, Νότιος) και κάθε τομέας σε τρεις υψομετρικές ζώνες (0-100m, 101-300m, παραπάνω των 300). Επίσης θα υπάρξει και συντελεστής βαρύτητας, αυξανόμενος ανάλογα με τη ζώνη και τον τομέα.

Εκτός από τη διάκριση της χώρας σε γεωγραφικές ζώνες, η πρόταση προβλέπει και συγκεκριμένο αριθμό τετραγωνικών στέγασης ανά άτομο -περί τα 35 τετραγωνικά μέτρα- που συνεπάγεται 140 τ.μ. για μια τυπική τετραμελή οικογένεια.

Με βάση λοιπόν αυτούς τους άξονες, την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους θα πιστώνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ κάθε ακινήτου κύριας κατοικίας το ποσό που αντιστοιχεί στον υπολογιζόμενο φόρο για την αναγκαία ποσότητα πετρελαίου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μαρία | Αυγούστου 7, 2012 10:41 π.μ. | Reply
Τι εστί κύρια κατοικία? ποιος το ορίζει αυτό? κύρια ήταν πέρυσι, φέτος είναι κάποια άλλη.
Και πως θα γνωρίζουν τον αριθμό των ατόμων στη ΔΕΗ?
Μεγάλο μπλέξιμο.
Χώρια τα υψομετρικά κριτήρια...
Οταν δε υπολογίσουμε και τα κοινωνικο-εισοδηματικά, πάλι εμείς θα πληρώνουμε για τους Αλβανούς-Ρώσους-Βούλγαρους και λοιπές φυλές, που δηλώνουν μακροχρόνια άνεργοι, κι όμως εξακολουθούν να ζουν στη χώρα μας
ΠΩΣ ζούνε αφού 2-3 χρόνια δεν έχει εισόδημα κανείς στην οικογένειά τους???
οεοοοοοοο????????????
image description Παναγιώτης | Αυγούστου 7, 2012 11:03 π.μ. | Reply
Τους έχει στα χωράφια και στην τουαλέτα ο θείος σου αδήλωτους και εργάζονται.. Έτσι ζούνε..
image description ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ | Αυγούστου 7, 2012 12:34 μ.μ. | Reply
Φίλε Παναγιώτη, Οι Έλληνες δεν πάνε να εργαστούν στα χωράφια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα), άς προσέχαμε και ας μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με άλλα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια...(να μην ντρέπονται την χειρωνακτική εργασία, να μην περιμένουν τον "γνωστό" να τους βρει βουλειά γραφείου.......κτλ.), αυτό προσπαθώ να περάσω στη δική μου Οικογένεια(πολύ δύσκολο πλέον το ομολογώ..)
image description Μαρία | Αυγούστου 7, 2012 12:40 μ.μ. | Reply
@ Παναγιώτης
Μεγάλες εξυπνάδες.
Το θέμα είναι ότι πληρώνουμε εμείς, οι νόμιμα εργαζόμενοι, "του κόσμου" τους φόρους και τις εισφορές, για να τα παίρνουν σε μορφή επιδομάτων οι κάθε είδους τυφλοί με δίπλωμα οδήγησης, και οι κάθε είδους "μετανάστες" που ενώ δηλώνουν άνεργοι, ανοίγουν λογαριασμούς στις τράπεζες για να στέλνουν στις χώρες τους χρήματα - που τα βρίσκουν ?
Όσο για εμένα: ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΙΟ - ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΙΟ !!! χαχαχαχα !!!
Α! και δεν θέλω να καταλήξω εγώ μετανάστρια, ούτε άπορη.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο