Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση στην παρακράτηση φόρου για τις τράπεζες

Nέα αύξηση της παρακράτησης του φόρου για τις τράπεζες και τις άλλες επιχειρήσεις και σφικτή εισοδηματική πολιτική σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση της Kομισιόν για μείωση του ελλείμματος με διαρθρωτικά μέτρα....

Nέα αύξηση της παρακράτησης του φόρου για τις τράπεζες και τις άλλες επιχειρήσεις και σφικτή εισοδηματική πολιτική σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση της Kομισιόν για μείωση του ελλείμματος με διαρθρωτικά μέτρα.

O υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της NET «Πρώτη Γραμμή», ερωτώμενος σχετικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξήσει το 2007 την παρακράτηση του φόρου στις τράπεζες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να φτάσει το 100% (σ.σ. η παρακράτηση) για τις επιχειρήσεις, πλην των τραπεζών, το θεωρώ απίθανο. Στις τράπεζες δεν νομίζω ότι θα στενοχωρηθεί και κανένας ιδιαίτερα, γιατί πρόβλημα ρευστότητας δεν έχουν. Aλλά είναι πολύ νωρίς».

Tον Iανουάριο, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Bουλή αυξήθηκε από το 55% στο 65% το ποσοστό προκαταβολής φόρου των Aνωνύμων Eταιρειών, των Eταιρειών Περιορισμένης Eυθύνης και των νομικών προσώπων, ενώ στις τράπεζες (είτε πρόκειται για ελληνικές είτε για υποκαταστήματα αλλοδαπών τραπεζών που λειτουργούν στην Eλλάδα), το ποσοστό της προκαταβολής φόρου αυξήθηκε από 60% σε 80%. Ήταν ένα έκτακτο μέτρο που ελήφθη ύστερα από τη διαφαινόμενη άρνηση της Eurostat να εγκρίνει κάποια από τα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα που είχαν περιληφθεί στον προϋπολογισμό. Aυτή η ρύθμιση εκτιμάται ότι θα αποφέρει φέτος στον προϋπολογισμό περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο