Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναδιάταξη των κλιμακίων στη φορολογία εισοδήματος.

ΔΥΟ σενάρια για τον επανασχεδιασμό της κλίμακας στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με στόχο τη μείωση των επιβαρύνσεων στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται μια νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα που θα προβλέπει μόνο 5 κλιμάκια (έναντι 9 που προβλέπει η ισχύουσα) και αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ. Αυτό όμως είναι το αισιόδοξο σενάριο το οποίο θα ελαφρύνει μεν τα βάρη άλλα θα επιφέρει σημαντικές απώλειες εσόδων στα κρατικά ταμεία. Υπάρχει και λιγότερο αισιόδοξο σενάριο για τη φορολογία εισοδήματος που θα υιοθετηθεί εάν η τρόικα δεν επιτρέψει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου. Στην περίπτωση αυτή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα επανασχεδιάζει τις κλίμακες στη φορολογία εισοδήματος ώστε να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε όσους δηλώνουν μέσο εισόδημα της τάξης των 25.000 ευρώ.

Πέραν του βασικού ζητήματος για ελάφρυνση των χαμηλόμισθων, η κυβέρνηση φαίνεται ότι κατατείνει και στη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τα υψηλά εισοδήματα που σήμερα βρίσκεται στο 45%.

Οι οριστικές αποφάσεις πάντως αναμένεται να ληφθούν αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων ώστε να μπορέσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να επεξεργαστεί τα συνολικά στατιστικά για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Θα εξεταστεί για παράδειγμα πόσοι από τους φορολογουμένους δήλωσαν οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ.

Μόλις τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα θα γίνουν προβολές όλων των σεναρίων ώστε να οροθετηθεί επακριβώς τόσο το αφορολόγητο όσο και τα κλιμάκια στη φορολογία εισοδήματος.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Οικονομική Κατοχή | Αυγούστου 6, 2012 11:11 π.μ. | Reply
Επίφαση δημο-κρατίας.
Αυτή η ξακουστή επαναδιαπραγμάτευση και η σταδιακή απαγκίστρωση πράγματι βρίσκονται επί τάπητος.
Τους έχουμε στριμώξει άσχημα τους Τροικανούς και αυτοί αμήχανοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Εμείς δε, δηλώνοτας την ισχυρή μας θέληση και αποφασιστικότητα , έχουμε εδραιώσει την πάγια θέση και στάση μας. Βρισκόμαστε μονίμως , ακούραστα στα τέσσερα.
image description V for Vendetta | Αυγούστου 6, 2012 2:08 μ.μ. | Reply
Τους Τροικανούς θα τους τρομάξουμε (& θα τους διώξουμε βεβαίως βεβαίως) 'οταν αρχίσουμε να κουβαλάμε το δικό μας βάρος. 'Εχουμε δηλαδή πρωτογενή πλεονάσματα & μετά απο κάποια χρόνια πληρώνουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ δάνεια & τόκους... Εάν δε το καταλαβαίνεις αυτό (που το καταλαβαίνει & απόφοτοιτις 3ης Δημοτικού) μάλλον ψηφίζεις ΨΥΡΙΖΑ... Α και αμα δε θες Δραχμούλα...........
image description OIKONOMIKH KATOXH | Αυγούστου 9, 2012 4:30 μ.μ. | Reply
ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΕ ΚΑΙ ΦΤΙΑΣΙΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΑ ΠΟΥΓΚΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 2000.
ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ , (ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΗΛΘΕ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο