Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε διαπραγμάτευση με την τρόικα και οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος

Η τρόικα υπολογίζει πως με την κυβερνητική πρόταση για επιμερισμό του βάρους σε 10 δόσεις δημιουργεί πρόβλημα

Ανοικτή παραμένει η διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα για την εξόφληση σε δόσεις του φόρου εισοδήματος που θα βεβαιωθεί με τα εφετινά εκκαθαριστικά.

Η τρόικα υπολογίζει πως με την κυβερνητική πρόταση για επιμερισμό του βάρους σε 10 δόσεις το 20% των φόρων που θα βεβαιωθούν με τα φετινά εκκαθαριστικά θα εγγραφεί λογιστικά στο 2013 κάτι που προκαλεί πρόβλημα στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2012.

Συγκεκριμένα υπολογίζει πως μεταφέρεται στο 2013 συνολικά 1,2 δισ. ευρώ από τα 6 δισ. ευρώ των εσόδων του 2012. Έτσι, η τρόικα προτείνει είτε να μειωθούν σε 7 οι δόσεις, προκειμένου να εισπραχθεί το έσοδο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και κλείνει λογιστικά ο Προϋπολογισμός 2012, είτε να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα μέσα στο επόμενο πεντάμηνο για να καλυφθεί η διαφορά.

Πηγές συνδέουν το ζήτημα με τη συνολική διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη με τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ και η οποία θα κλείσει την Κυριακή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που έχει παρουσιασθεί στην τρόικα ο αριθμός των δόσεων για την εξόφληση των οφειλών προς την Εφορία θα καθοριζόταν ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου. Ειδικότερα:

- Όσοι επέλεγαν 10 ισόποσες δόσεις θα έπρεπε να καταβάλλουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 το 70% της οφειλής (σε επτά δόσεις) και τους υπόλοιπους 3 μήνες το 30% της οφειλής.

- Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι επέλεγαν να καταβάλουν 10 μη ισόποσες δόσεις θα έπρεπε να καταβάλλουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 το 60% της οφειλής που αφορά τις επτά πρώτες δόσεις και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τον Μάιο του 2013


- Σε επτά δόσεις και μέχρι Φεβρουάριο του 2013 θα μπορούσαν να καταβάλλουν το φόρο οι φορολογούμενοι με οικογενειακό εισόδημα από 50.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ

- Σε τρεις διμηνιαίες δόσεις θα κατέβαλαν το φόρο οι φορολογούμενοι με εισοδήματα υψηλότερα των 100.000 ευρώ

Πλέον τα στελέχη του ΔΝΤ ζητούν την μείωση του ανώτατου ορίου εισοδήματος για ένταξη στη ρύθμιση από τα 100.000 στα 80.000 ευρώ.


Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description louka9 | Αυγούστου 3, 2012 8:32 π.μ. | Reply
Σωστά! Πρωτίστως πρέπει να πάρουμε την άδεια της "μαμάς".......
image description ET | Αυγούστου 3, 2012 8:22 π.μ. | Reply
Ποτε θα καταλάβουν οι Έλληνες αξιωματούχοι - και σ αυτο δεν έχουν καμία ευθύνη οι της Τροικας- ότι εκτός απο τον προϋπολογισμό βασικός στόχος είναι η είσπραξη του ποσού για να το εξηγήσουν και στους φίλους μας τους ξένους μπάς και κάνουν καμία ληστεία της προκοπής . Ρε παιδια ελάτε να οργανωθιυμε μπάς και κάνουν καμία ληστεία της προκοπής . Είναι νταλα καλοκαίρι δεν μπορω να διαβάζω άλλες ιστορίες ανεπάρκειας και βλακείας . Αγαπητό taxheaven λύπησου έμας τους κατασκόπους απο αυτη τη σεζόν συναδέλφους και μην ανεβαζεις αυτές τις ειδήσεις τουλάχιστον μέχρι 20 Αυγούστου . Θα τύφλωση απο την βλακεία τους
image description gkazan | Αυγούστου 3, 2012 12:20 μ.μ. | Reply
Πιστεύεις ειλικρινά οτι είναι ανεπαρκείς και βλάκες;;;;; Μια χαρά κάνουν την δουλειά που ανέλαβαν: εκκαθαριστές του πλούτου και του πλυθησμού της Ελλαδος. Έχεις πολύ αθώα θεώρηση της πραγματικότητας.
image description ddd | Αυγούστου 3, 2012 9:52 π.μ. | Reply
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ" Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΙΜΗΝΑΙΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΜΟΝΟ ΤΑ "ΚΑΝΑΛΙΑ" ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ....

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ 20 ΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ?????
(ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ !!!)
image description DimitrisD | Αυγούστου 3, 2012 10:36 π.μ. | Reply
Έχουν πολύ πλάκα! Το ότι θα τα πάρουν ΟΛΑ τα λεφτά είναι σίγουρο, το πρόβλημα τους είναι αν θα τα πάρουν όλα το 2012 η θα αφήσουν και μερικά για το 2013.
-Ε ρε γλέντια...
image description doctor | Αυγούστου 3, 2012 11:33 π.μ. | Reply
Φήμες λένε ότι ο Σαμαράς ζήτησε από τον κ.Τόμσεν μία μέρα άδεια και ο Τόμσεν του είπε όχι.
Ο Κουβέλης ζήτησε να πάει τουαλέτα και ο Μαζούχ του είπε όχι.
Ο Βενιζέλος ζήτησε να πάει να φάει στον Μπαϊρακτάρη και ο Άχτεν Φούχτεν του είπε να περιμένει.
Μα...ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Γελοίοι, προδότες, γιουσουφάκια, υπηρέτες, συνεργάτες των Γερμαναράδων...
Εντάξει, για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το ξέραμε, αλλά τώρα μπαίνει στο club και η ΡΗΜΑΔ...
image description Κώστας | Αυγούστου 3, 2012 12:41 μ.μ. | Reply
Παιδία όχι 10 δόσεις αλλά και 110 να γίνουν από αυτά που βλέπουμε και ακούμε στα γραφεία πολύ αμφιβάλλω εαν θα μαζέψουν έστω και το 1/3.Η δοσίλογη κυβέρνηση των Αθηνών(με όλους αυτούς τους ντενεκέδες που θέλουν σώνει και καλά να μας σώσουν) και ταυτόχρονα υπόλογη στα αφεντικά τους ίσως φτάνει η ημέρα που δεν θα ξέρει που να κρύψει το κεφάλι της.Και καλά τα αφεντικά τους θα τους σχολάσουν όπως έκαναν με το χαζό του Αντρέα, με το λαό πως θα καθαρίσουν.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο