Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ε.Λ.Τ.Ε. - Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των Ετήσιων Πιστοποιητικών - Πότε θα είναι εκπρόθεσμα τα φορολογικά πιστοποιητικά μετα την 31/7/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 002/2012  - Διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των Ετήσιων Πιστοποιητικών

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2012

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε) ανακοινώνει τα εξής:

1. Η Ε.Λ.Τ.Ε είναι αρμόδια για την εποπτεία των ελεγκτικών εργασιών που αναλαμβάνονται και διενεργούνται από νόμιμους ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία κατά την έκδοση του Ετήσιου Φορολογικού Πιστοποιητικού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

2. Ως γνωστόν, η καταληκτική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων φορολογικών δηλώσεων και των συνυποβαλλόμενων Ετήσιων Φορολογικών Πιστοποιητικών για το έτος 2011 παρατάθηκε για όλους τους υποκείμενους σε φόρο μέχρι την 31η Ιουλίου 2012.

3. Λόγω της ηλεκτρονικής υποβολής των ως άνω δηλώσεων και του επικρατούντος συνωστισμού στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν παρατηρηθεί, λόγω υπερφόρτωσης, αρρυθμίες στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων (taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, και υπάρχει ο κίνδυνος οι εν λόγω αρρυθμίες να επαναληφθούν.

4. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ε.Λ.Τ.Ε ανακοινώνει ότι τα Ετήσια Φορολογικά Πιστοποιητικά τα οποία λόγω των ανωτέρω δυσλειτουργιών, θα υποβληθούν μετά τις 31/07/2012 δεν θα θεωρούνται κατ’ αρχήν εκπρόθεσμα. Εξ αυτών θα θεωρούνται εκπρόθεσμα τα Ετήσια Φορολογικά Πιστοποιητικά που θα υποβληθούν μετά την παρέλευση 72 ωρών συνεχούς απρόσκοπτης λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων (taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description prot | Αυγούστου 1, 2012 1:17 μ.μ. | Reply
Πόση φαιά ουσία χρησιμοποιήθηκε από το ΔΣ για να συντάξει αυτή την ανακοίνωση?
image description ΝΙΚΟΣ | Αυγούστου 1, 2012 2:11 μ.μ. | Reply
Καλα εχω κατουρηθει απο τα γελια. αυτη η ανακοινωση δεν υπαρχει! αυττ το κομματι "Εξ αυτών θα θεωρούνται εκπρόθεσμα τα Ετήσια Φορολογικά Πιστοποιητικά που θα υποβληθούν μετά την παρέλευση 72 ωρών συνεχούς απρόσκοπτης λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων (taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων." πρεπει να ειναι η ατακα της δεκαετιας!!! εχω δακρυσει απο το πολυ γελιο!
image description kostas | Αυγούστου 1, 2012 3:50 μ.μ. | Reply
ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου . Να βολέψουμε και κανέναν δικό μας που δεν πρόλαβε.
ΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο