Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φόρος με τις παλαιές αντικειμενικές για ακίνητα

Mε τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυσαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 θα υπολογίζεται ο φόρος για οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με δωρεά ή γονική παροχή, ...

Mε τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυσαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 θα υπολογίζεται ο φόρος για οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με δωρεά ή γονική παροχή, τα οποία συντάχθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον υπολογισμό του προκύπτοντος φόρου (φόρου αυτόματου υπερτιμήματος και τέλος της συναλλαγής) αποτελεί η υποβολή των σχετικών δηλώσεων στις αρμόδιες ΔΟΥ έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2005.

Το υπουργείο Oικονομικών έκανε χθες αυτή τη διευκρίνιση με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1069/2006 προκειμένου να μην υπάρξουν ασάφειες ως προς την εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 3453, με το οποίο παρατείνονταν οι προθεσμίες υπογραφής των σχετικών συμβολαίων.

Με την εγκύκλιο αυτή θεωρείται ότι οι μεταβιβάσεις που διενεργήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους συντελέστηκαν την 31η Δεκεμβρίου 2005 εφόσον οι σχετικές δηλώσεις υποβλήθηκαν έως το τέλος του 2005
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο