Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δήλωναν ψίχουλα αλλά «φυγάδευαν» εκατομμύρια - Ένα δισ. ευρώ έβγαλαν 731 Έλληνες στο εξωτερικό το 2010

Εντυπωσιακά στοιχεία φοροδιαφυγής περιλαμβάνει ο κατάλογος με τα εμβάσματα που έχουν φύγει από την Ελλάδα προς τράπεζες του εξωτερικού, από πολίτες που όμως δήλωναν… ψίχουλα στην εφορία.

Το ρεκόρ για το 2010, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα  τα Νέα, κατέχει ο συμπατριώτης μας Γ.Δ. ο οποίος έβγαλε έξω 52.133.146,94 ευρώ ενώ δήλωσε στην εφορία… 25.099,50!

Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τα οποία είναι σε γνώση του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν το 2010.

Στη σχετική λίστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι 731 πολίτες έβγαλαν στο εξωτερικό ένα δισ. ευρώ ενώ οι ίδιοι στις φορολογικές τους δηλώσεις την ίδια χρονιά δήλωναν κάτι λιγότερο από 2.500.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Ρ.Σ. ο οποίος δήλωσε εισόδημα 371.774,72 ευρώ και κατάφερε να μεταφέρει στο εξωτερικό 30.312.841,31 ευρώ.

Στον κατάλογο της Τραπέζης της Ελλάδος με εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ προς τράπεζες του εξωτερικού, 403 άτομα δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και 181 εισόδημα από 500 ως 5.000 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | July 30, 2012 10:46 AM | Reply
Ας κάνουν πλήρη ανάλυση των στοιχείων, για να μην δαιμονοποιούν όσους αναφέρουν στην έκθεση τους... Γιατί όποιος κάνει εκκαθάριση δήλωσης με μηδενικό εισόδημα, με τεκμήρια 50.000 ευρώ αλλά και ευρωποιήσεις συναλλάγματος 1.000.000 ευρώ στην δήλωση, το αποτέλεσμα θα δείχνει ΜΗΔΕΝΙΚΟ εισόδημα. Επίσης όσοι μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, ας εξεταστεί εάν τα είχαν διαχρονικά από όλες τις δηλώσεις τους (όχι όπως αναφέρει παραπάνω στην τελευταία χρονιά)... Φούμαρα μου φαίνεται η "έρευνα", απλά πετάνε μερικές τέτοιες ειδήσεις για να πειστούν τα ΖΩΑ που τους ψηφίζουν, οτι κάτι γίνεται...
image description Thanos | July 30, 2012 11:03 AM | Reply

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ TAXIS;
ΔΟΥΛΕΨΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΕΛΟΣ.
ΕΣΕΙΣ;image description Apostolis | July 30, 2012 11:00 AM | Reply
Δεν εισαι ο μονος.....απλα καταλαβαινουμε ολοι μας οτι πανε να δωσουν παραταση..καθε φορα τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελη μου. Ριχνουν το συστημα και το μεσημερι κατα τη 1,45 δινουν νεα παραταση....

Και γαμω τα καλοκαιρια!!!
image description PLAPOUTAS | July 30, 2012 5:50 PM | Reply
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ!!!!!!!! ΟΛΑ ΑΥΤΑ «ΚΑΛΑ»!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΛΕΣ» ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ??? ΑΠΛΩΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟΥΣ ??????
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ «ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000€, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ…….
ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ TURGET ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ IBAN, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…….
ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ………..
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ "ΚΛΟΠΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ)……
ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…………..
ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΩΝΕΙ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΕΣ…… Ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ» ΤΕΛΙΚΑ ???????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο