Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Αυτοτελής φορολόγηση για επιστροφή των κεφαλαίων - Έλεγχοι σε όσους έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια στο εξωτερικό

Κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία.

«Το υπουργείο Οικονομικών ήδη διερευνά τρόπους επαναπατρισμού κεφαλαίων» δήλωσε την παρασκευή στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ο οποίος πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους είναι η αυτοτελής φορολόγησή τους.

Όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών ως κίνητρα για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων, θα μπορούσαν να είναι η απαλλαγή από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», η αυτοτελής φορολόγησή τους με χαμηλό συντελεστή της τάξης του 3% - 5% ή ακόμη και η πλήρης φοροαπαλλαγή σε περίπτωση που τα κεφάλαια επενδυθούν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Στο μικροσκόπιο
Ταυτόχρονα όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης: Θα ελεγχθούν όσοι έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα όπως είπε «το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα στοιχεία που διαθέτει από τις τράπεζες, θα ελέγξει τις περιπτώσεις όπου το ύψος των κεφαλαίων που διακινήθηκαν στο εξωτερικό υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανά πρόσωπο κατ΄έτος ανεξάρτητα του αριθμού των ιδρυμάτων μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα εμβάσματα». «Είναι ένα πρώτο βήμα στη προσπάθεια να διαπιστωθεί γενικά η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής» σημείωσε ο υφυπουργός.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description george | July 30, 2012 9:56 AM | Reply
ερωτηση 1Η
Πόσα χρόνια πίσω θα ψαξετε;
ερώτηση 2Η
Εισοδήματα αδήλωτα της τάξης των 100.000 ευρω αντι για 40% θα φορολογηθούν και θα "καθαρίσουν" με 3-5%;
ερώτηση 3Η
Με μια λέξη πως μπορούν να χαρακτηρισθούν όσοι δεν έβγαλαν τα χρήματά τους εξω, αλλά αντίθετα να διέθεσαν στην ντόπια αγορά και τα φορολογήθηκαν με 35 ή και 40%;

Για την ερώτηση 3 μια μονολεκτική απάντηση παρακαλώ!

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο