Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προς νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες - Αποποινικοποίηση για οφειλές στο Δημόσιο

30 Ιούλιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Την αποποινικοποίηση του αδικήματος της μη καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τη μη πληρωμή φόρων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να διαχωρίσουμε το αδίκημα της φοροδιαφυγής γι΄ αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν από το ένα ποσό μεγάλο και το αδίκημα των χρεών προς το Δημόσιο. Αυτό δεν μπορεί κατά την άποψή μου να οδηγεί σε φυλάκιση» δήλωσε την παρασκευή στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που θα προβλέπει την εξόφλησή τους σε περισσότερες δόσεις.

2. Νέα ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν όσοι φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες μέχρι πρότινος. Η ρύθμιση θα προβλέπει την εξόφληση των οφειλών αυτών είτε εφάπαξ με διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων είτε σε 2 έως και 60 μηνιαίες δόσεις με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων αντιστρόφως ανάλογες του αριθμού των δόσεων.

Δηλαδή όσο πιο πολλές είναι οι δόσεις τόσο πιο χαμηλά θα είναι τα ποσοστά των εκπτώσεων.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης