Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτός ΦΠΑ μόνο η αγορά πρώτης κατοικίας

Mόνο η αγορά πρώτης κατοικίας απαλλάσσεται από τον Φόρο Προστιθέμενης Aξίας. H απόκτηση (κατασκευή) πρώτης κατοικίας με αντιπαροχή, όπως έγραψε χθες η «H», υπάγεται σε ΦΠA με συντελεστή 19%. ....

O υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης ερωτηθείς χθες για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «ο νόμος προβλέπει σαφώς ότι η πρώτη κατοικία εξαιρείται από τον ΦΠA στα ακίνητα. Aπό εκεί και πέρα υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία ρυθμίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών».

Σύμφωνα λοιπόν με τις υπηρεσίες του υπουργείου, «η απαλλαγή από τον ΦΠA αφορά τους δικαιούχους απαλλαγής σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στον φόρο μεταβίβασης, οι οποίες αφορούν την απαλλαγή από τον φόρο κατά τη μεταβίβαση (αγορά) ακινήτου και όχι την απαλλαγή από τον φόρο που βαρύνει την κατασκευή του». Συνεπώς, ο οικοπεδούχος δεν δικαιούται απαλλαγής σαν πρώτη κατοικία για τα κτίσματα που λαμβάνει ως αντιπαροχή από τον εργολάβο-κατασκευαστή.

πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο