Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της E.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. για παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ 

Προς:
- Υπουργό, Αναπληρωτή και Υφυπουργό Οικονομικών
- Γενικό Διευθυντής Φορολογίας Εισοδήματος.
- Προς όλους τους φοροτεχνικούς συλλόγους της χώρας 

Κοινοποίηση:
- M.M.E.- Taxheaven

Θέμα: «Παράταση - των φορολογικών δηλώσεων –απαραίτητη για ακόμα μια φορά.»

Κύριοι,

Εδώ στα λογιστικά γραφεία του Ν. Κεφαλλήνιας και Ιθάκης, δείχνει ότι πλήθος δηλώσεων δεν έχουν ακόμα υποβληθεί και μεταξύ των άλλων αυτό διότι πολλοί φορολογούμενοι περιμένουν το γνωστό φάκελο από το Υπουργείο Οικονομικών για να προσέλθουν στα γραφεία μας, τον οποίο ως γνωστόν δεν θα λάβουν ποτέ.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους νομούς με συναδέλφους και ενώσεις Λογιστών που επικοινωνούμε πάρα πολύ συχνά οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν κα να είναι συνεπείς με την τρέχουσα προθεσμία.

Έτσι οι λογιστές έχουμε στον ήδη τεράστιο όγκο δηλώσεων σε εποχή που είναι γνωστή η ένταση του φόρτου εργασίας μας και --ΦΠΑ β' και γ' κατηγορίας βιβλίων Α.Π.Δ. β’ τριμήνου, ΙΚΑ και μισθοδοσίες όλων των επιχειρήσεων τρέχοντος μηνός--

Αποτέλεσμα; αδύνατον να είμαστε συνεπείς.

Δουλεύοντας κάτω από την πίεση αυτών των ασφυκτικών προθεσμιών και μέσα από την κούραση της περιόδου προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει που σημαίνει ότι και η νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων δεν επαρκεί.

Έτσι, χρειάζεται να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε όσους πολίτες καθυστέρησαν να νά εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά κα στους λογιστές για να ανταπεξέλθουν στα ανωτέρω 

Παρακαλούμε όπως το γρηγορότερο δυνατόν να αποφασίσετε παράταση στις δηλώσεις τουλάχιστον έως 20/08/2012. 

Επίσης λάβετε υπόψη σας ότι καμιά διαδικασία δεν βελτιώνεται αν δεν συμμετέχουν στον σχεδιασμό οι λογιστές όλων των συλλόγων της χώρας. Με εκτίμηση
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 
Βασιλάτος Μιχάλης

Ο Αντιπρόεδρος 
Μαρκάτος Σπύρος

Ο Γραμματέας
Σπανός Δημήτρης 

Τα Μέλη
Κορσιάνος Διονύσιος 
Τζανάτος Παναγίωτης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Thanos | Ιουλίου 27, 2012 11:43 π.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 20/08
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ Υ.Ο.
ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΞΕΠΕΤΑ [ΣΑΝ ΚΟΚΟΡΙΣΙΟ Π@ΔΗΜΑ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ]
ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ.Η ΜΙΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΠΑΛΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
image description χρηστος | Ιουλίου 27, 2012 11:37 π.μ. | Reply
δεν θέλω να δώσουν παράταση στις δηλώσεις, ας αφήσουν το σύστημα ανοικτό όλο το χρόνο, εμπροθεσμες από 1/4-30/6 και να βγάζει το πρόστιμο στο εκκαθαριστικό, όπως γίνεται με τις εκπρόθεσμες του φπα. να αναλάβουν και οι φορολογούμενοι τις ευθύνες τους για μια φορά. δεν μπορεί τέλος ιούλη να μην έχουν έρθει για φορολογική δήλωση!!!
image description Nikos | Ιουλίου 27, 2012 12:07 μ.μ. | Reply
+1
image description MatX | Ιουλίου 27, 2012 12:05 μ.μ. | Reply
Σωστό και απόλυτα λογικό... αλλά μάλλον εκεί στο Υ.Ο. έχουν σταματήσει να βγάζουν αποφάσεις χρησιμοποιώντας το μυαλό!!!
image description Τhanos | Ιουλίου 27, 2012 12:52 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ χρηστος ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ.
ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 31/07 ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΤΕ ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17/06 ΔΗΛ.ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΑΡΚΕΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ TAXIS ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ;
image description Ο ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ | Ιουλίου 27, 2012 12:00 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ.. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΦΤΑΝΕ Κ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ... Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ "ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ" ΧΟΝΤΡΑ? -Ε, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
image description !!!!! | Ιουλίου 27, 2012 12:04 μ.μ. | Reply
τελικα εσυ μαλλον εχεις χοντρο προβλημα. ασχολησου με την ομορφια σου και τα μπανια σου , οργανωτικε, και μην ασχολεισαι με αυτους που θελουν να τα κονομησουν.
image description markos347 | Ιουλίου 27, 2012 1:06 μ.μ. | Reply
O "δεν προλαβαίνω"...πρόλαβε!!

"ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΦΤΑΝΕ Κ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ"

Α περίσσευε κιόλας...όταν δεν είσαι νηφάλιος μη γράφεις στο forum. Φιλικά,
image description Thanos Larissa | Ιουλίου 27, 2012 12:13 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΄΄ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ΄΄ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΚΡΑΝΩ.
ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠ΄ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΙΟ ΘΑ
ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ.
ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΙ ΕΣΥ.
image description χρηστος | Ιουλίου 27, 2012 12:20 μ.μ. | Reply
ΤΗΑΝΟ, αυτό πρέπει να αλλάξει, ότι βάζεις στην αρχική εμπρόθεσμη να είναι δεκτο και για την εκπρόθεσμη. μια εγκύκλιο βγάζουν σήμερα και αλλάζουν λίγο την εκκαθάριση στο ΤΑΧΙΣ και έγινε. αυτό που με χαλάει είναι η νοοτροπία της τελευταίας στιγμής, το έχει ο θεός και η πολιτικάντικη αλητεία που έγινε φέτος με τις προθεσμίες λόγω εκλογών. Να αναλάβουν της ευθύνες τους με ενδιαφέρει. Εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει αν θα έρθει ο άλλος το σεπ για δήλωση, την ίδια αμοιβή θα πάρω αυτός θα πληρώσει περισσότερα.
image description BASILHS | Ιουλίου 27, 2012 3:14 μ.μ. | Reply
Εγώ πήγα την Πέμπτη σε ΔΟΥ για να βγάλω κλειδάριθμο και μου λένε να περασω από αυτή που η΄μουν γραμμένος επειδή δεν ήμουν περασμένος στο σύστημα....
image description ET | Ιουλίου 27, 2012 4:15 μ.μ. | Reply
Ο συνάδελφος Χρήστος είναι απόλυτα σωστός. Ας μην ξεχνάμε ότι σ αυτό το site δεν συζητάμε μόνο για ότι συμβαίνει φέτος ( καθυστέρηση έναρξης δηλώσεων) αλλά γι αυτά που θα αντιμετωπίσουμε και στα επόμενα χρόνια. Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αυτό το επάγγελμα - ο Θεός να το κάνει επάγγελμα- για να ζήσουμε .Ο φίλος 'ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ' ή είναι φοροτέχνης λογιστής μόνο τα απογεύματα μετά την πρωινή του δουλειά και απλά κονόμησε ενα εξτραδάκι για τα μπάνια του, ή είναι όντως τόσο οργανωτικός ως γραφείο που απλά του δίνω συγχαρητήρια. Έχουμε πει όμως χίλιες φορές πως όποιος διαφωνεί καλό είναι να το εκφράζει σωστά και όχι με εκφράσεις Κονόμα και τα λοιπά. Κανείς δεν ξέρει αν ο συνάδελφος που θέλει να τα κονομήσει αυτή την περίοδο κουβαλάει τεράστια φέσια απο τους επιχειρηματίες πελάτες του, ή έχει κανένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΕΒΕ που δεν τον αφήνει να κοιμηθεί τις νύχτες.
Συνάδελφοι ας μείνουμε στην ουσία . Μας κάνει καλό...
image description Thanos | Ιουλίου 27, 2012 8:58 μ.μ. | Reply
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ- ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ - ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΣΙΤΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ.
image description kostas | Ιουλίου 28, 2012 11:43 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΠΟΦΕΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;Η ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ;
image description zouberos | Ιουλίου 29, 2012 7:39 μ.μ. | Reply
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑ......
image description Εύα | Ιουλίου 30, 2012 11:28 π.μ. | Reply
Τηλεφώνησα νωρίτερα στο υπουργείο (210-3375710 έπιασα με τη δεύτερη φορά που πήρα) και μία γραμματέας μου είπε πως δε θα δώσουν παράταση. Όταν της είπα ότι το σκ το σύστημα με δυσκόλεψε μου είπε πως δεν έχει πρόβλημα. Τώρα εγώ γιατί δε μπαίνω καθόλου???
image description Εύα | Ιουλίου 30, 2012 11:24 π.μ. | Reply
Μίλησα με το taxis και μου είπαν πως θα δώσουν μία εβδομάδα παράταση. Περιμένουν την απόφαση. Αν συνεχίσει το πρόβλημα θα δώσουν περισσότερο.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο