Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ι.Κ.Α. - Τα αποτελέσματα του ελέγχου των επιδομάτων τυφλότητας στη Χίο

Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που ξεκίνησε την λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2011 υπό την ευθύνη του ΙΚΑ, είχε στόχο να βάλει "τέρμα" στο προηγούμενο καθεστώς πιστοποίησης αναπηρίας που χαρακτηρίζονταν από πολυκερματισμό, ανισότητες, αδικίες, αδιαφάνεια και διευκόλυναν τις πελατειακές σχέσεις, την αδυναμία ελέγχου και την απουσία ενιαίου μητρώου ατόμων με αναπηρία.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας διασφαλίζεται μεταξύ άλλων η καταγραφή όλων των ατόμων με αναπηρία (Εθνικό Μητρώο Αναπήρων), γεγονός που υποβοηθά την παροχή πληροφοριών, διερευνητικών ελέγχων και στατιστικών δεδομένων για τη βελτίωση της στόχευσης των πολιτικών που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αφού αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα στοιχεία, διαπίστωσε ότι στη νήσο Χίο τα χορηγούμενα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας υπερέβαιναν κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο της χώρας, γι΄αυτό αποφασίστηκε η επανάκριση των δικαιούχων αυτών.

Από τα αποτελέσματα της επανάκρισης διαπιστώθηκε ότι το 60% των εξετασθέντων δεν ήταν πρακτικά τυφλοί και επομένως δεν έπρεπε να λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας.

Η διαδικασία επανάκρισης δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας και απολύτου αναπηρίας θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα σε 10 Νομούς που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Οι παραπάνω δράσεις υπαγορεύονται από την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει τους πραγματικά ανάπηρους και από την ανάγκη να σταματήσει την σπατάλη με τα φαινόμενα καταβολής συντάξεων και άλλων παροχών σε ανύπαρκτους ανάπηρους, όχι γιατί επιβάλλεται από τρίτους, λόγω της οικονομικής αδυναμίας της χώρας, αλλά επειδή είναι επιλογή της.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ       

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ          
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μ | Ιουλίου 27, 2012 1:49 π.μ. | Reply
ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ.
image description ΒΑΓΓΟΣ | Ιουλίου 27, 2012 8:36 π.μ. | Reply
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΛΑΒΗΣ!!
image description maria | Ιουλίου 27, 2012 9:54 π.μ. | Reply
πάντως, για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, εμένα η δια΄τύπωση μου φαίνεται ύποπτη.... τι σημαίνει δεν ήταν "πρακτικά" τυφλοί. Γιατί το άρθρο δε λέει ξεκάθαρα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΦΛΟΙ χωρις πρακτικά κλπ βλακείες που αφήνουν ερωτηματικά;
image description Auditor | Ιουλίου 27, 2012 10:15 π.μ. | Reply
Αυτή η γιατρός που χορηγούσε τις βεβαιώσεις σε ποιο νησάκι κάνει διακοπές;
image description TASOS | Ιουλίου 27, 2012 12:23 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙ ΠΟΣΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΟΚΑΡΟΥΝ. ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο AUDITOR ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΕΧΕΙ? ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ? ΝΑ ΤΗΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ..
image description xiotis | Ιουλίου 27, 2012 12:26 μ.μ. | Reply
ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 27, 2012 1:07 μ.μ. | Reply
Τα βγάζουν αυτά τα δημοσιεύματα επιδεί εχουν βάλει στοχο να εξαφανισουν τα προνιακα επιδοματα που παιρνουν και οι πραγματικα παθόντες.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο