Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε. Ηρακλείου προς το Υ.Ο. για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
ΠΑΠΑ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ 2810 360-998 ΦΑΞ 2810 211-399

Προς το
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών
Κο Υφυπουργό Μαυραγάνη Γεώργιο 

Κοινοποίηση.
1) ΠΟΦΕΕ 
2) ΟΕΒΕΝΗ

Ηράκλειο, 25 Ιουλίου 2012

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Μέχρι σήμερα όλοι οι λογιστές του Ηρακλείου κάνουν ένα διαρκή αγώνα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πολλές και πιεστικές από την τήρηση των προθεσμιών φορολογικές υποχρεώσεις. Καταβάλλονται φιλότιμες προσπάθειες από όλους μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ειδικά στην προθεσμία των δηλώσεων της φορολογίας εισοδήματος. Όμως η καθυστέρηση στην έναρξη της υποβολής των δηλώσεων, η μη προσέλευση των πολιτών στα γραφεία μας προκειμένου να τακτοποιήσουν την υποχρέωση τους, ο μεγάλος φόρτος εργασίας των λογιστικών γραφείων αυτή την εποχή (ΦΠΑ ΦΜΥ, ΑΠΔ ΙΚΑ ), αλλά και οι τακτικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους ελεγκτικούς  μηχανισμούς όπως η ενημέρωση των βιβλίων κλπ καθιστούν αδύνατη εκ μέρους μας την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων έως την 31/07/2012/. Ήδη πολλοί συνάδελφοι αρνουνται να δεχτούν άλλους φορολογούμενους όχι γιατί δεν θέλουν αλλά επειδή  αντικειμενικά είναι αδύνατο ακόμη και εάν γίνεται συνεχομένη υποβολή έως την 31/07 να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες στην υποβολή των δηλώσεων τους. 

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή θα βρεθείτε αντιμέτωπος με ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα που έχει να κάνει με τα πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής  και αυτό πλέον έχει να κάνει με τους Έλληνες φορολογούμενους.

Επειδή είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων αλλά παράλληλα λειτουργώντας υπό ασφυκτική πίεση είναι απόλυτο λογικό να γίνουν και λάθη στην συμπλήρωση τους με ότι αυτό συνεπάγεται,

Ζητάμε την παράταση της προθεσμίας υποβολής τουλάχιστον έως την 15/08/2012 έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως υπεύθυνοι επαγγελματίες σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια που εν τέλει έχει να κάνει και με την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών της Χώρας μας.
 


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  
ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                               

Η Γενική Γραμματέας
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description elv | Ιουλίου 26, 2012 11:17 π.μ. | Reply
15-08??dhladh poios tha einai tote sta grafeia na douleuei??30-09 to pio logiko kai telos meta..
image description kook | Ιουλίου 26, 2012 11:48 π.μ. | Reply
15/8 ? ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ !!!!!!! ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ......
image description Sentinel | Ιουλίου 26, 2012 11:38 π.μ. | Reply
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
image description Pantelis | Ιουλίου 26, 2012 11:15 π.μ. | Reply
Κι όταν θα πλησιάζει η 15/8 θα ζητάμε νέα παράταση αφού θα είναι δεκαπενταύγουστος, θα θέλουμε να κάνουμε διακοπές κλπ κλπ. Χαλασμένη ρακή ήπιατε κύριοι;;
image description !!!!!!! | Ιουλίου 26, 2012 12:22 μ.μ. | Reply
κι εγω δε συμφωνω με την ημερομηνια αλλα τουλαχιστον οι συναδελφοι εκαναν κατι! οι υπολοιποι απο τους ΄΄μεγαλους΄΄ συλλογους. ενω αν ειχαμε τον μανουσο στη βουλη τωρα θα ηταν ολα λυμενα!!!
image description MatX | Ιουλίου 26, 2012 12:43 μ.μ. | Reply
Καταλαβαίνω απόλυτα τους συναδέλφους για το θέμα της παράτασης η οποία είναι αναγκαία. Θεωρώ όμως ότι η νέα παράταση θα πρέπει να μην εντάσσει αυτούς που θα υποβάλλουν την φορ. δήλωση μετά από 31/07/2012 στις ευνοϊκή ρύθμιση των πολλών δόσεων (που δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο τρόπος που θα γίνει...). Και αυτό όχι για "τιμωρία" της καθυστέρησης υποβολής αλλά στην κατεύθυνση της αίσθησης δικαίου γι' αυτούς που την υπέβαλλαν μέσα στην καθορισμένη ημερομηνία. Εκφράζω προσωπική άποψη... γιατί έχει φτάσει Αύγουστος και η ανάγκη για ξεκούραση δεν είναι απλώς απαραίτητη!!!
image description taxcare | Ιουλίου 26, 2012 12:24 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ MatX η αίσθηση δικαίου έχει χαθεί προ πολλού. Αρκεί να συγκρίνεις το φόρο στα ίδια εισοδήματα μεταξύ 2011 & 2012. Θα δεις ότι το εισόδημα των 26000 επιβαρύνεται το ΙΔΙΟ με το εισόδημα των 100000!!!!!! Η προθεσμία της 15/6 και αργότερα της 31/7 γεννήθηκε σε άρρωστα μυαλά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δεν θέλουν να συνεργαστούν με την αγορά (τους λογιστές). Συνάδελφοι του Ηρακλείου, συνταχθείτε με το σύλλογο των Χανίων που ζήτησε παράταση τουλάχιστον ως 31/8. Αναλογιστείτε πώς μας αντιλαμβάνονται οι αποδέκτες του αιτήματος όταν ο καθένας ζητάει κάτι διαφορετικό....
image description MatX | Ιουλίου 26, 2012 1:59 μ.μ. | Reply
Φίλε taxcare το θέμα της φορολογίας που ανοίγεις είναι πολύ μεγάλο και δεν νομίζω ότι θα βγάλουμε άκρη... απλά θα σου αναφέρω το τεκμήριο οικίας 140 τ.μ. σε ένα ορεινό χωριό του Ολύμπου (έτος κατασκευής 1950-πληθοκτιστό) είναι το ίδιο με μία οικία νεόκτιστη σε προάστιο π.χ. της Κατερίνης...
image description Ο ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ | Ιουλίου 26, 2012 12:17 μ.μ. | Reply
Γιατι δε ζητατε παραταση μεχρι τελος του ετους??? Να ειμαστε χαλαροι μωρε.. να μη δουλευουμε μερα-νυχτα-μεσημερι-απογευμα-ξημερωμα-μεσανυχτα-χαραμα-ηλιοβασιλεμα!
image description Ψείρας | Ιουλίου 29, 2012 12:35 π.μ. | Reply
Αποκλείεται να είσαι λογιστής που κάνει δηλώσεις. Για να τρολλάρεις έρχεσαι και πολύ ΣΚΑΙ βλέπεις. Αυτό έχω να πω...
image description | Ιουλίου 26, 2012 1:26 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ Ο ΦΟΡΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΣ ΟΣΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ!!!
image description JJA | Ιουλίου 26, 2012 1:19 μ.μ. | Reply
Ό,τι πείτε κύριε Θεοχάρη.

Δεν ξέραμε.

Please, forgive us.
image description lia | Ιουλίου 26, 2012 1:40 μ.μ. | Reply
Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα . Οι παρατάσεις δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που καλούνται να επιλύσουν .
image description LOGISTIS | Ιουλίου 26, 2012 2:57 μ.μ. | Reply
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 21/8 ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 15/8 , Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΑ, Η ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΕΑ !!!!! ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΒΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΘΕ Μ@@@@@ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ. ( Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ !!!! )
image description ΜΑΡΙΛΟΥ | Ιουλίου 26, 2012 2:43 μ.μ. | Reply
ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΒΡΕ! ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ 15/8 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΜΕ! ΤΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ? ΟΡΙΣΤΕ ΜΑΣ
image description ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Ιουλίου 27, 2012 1:17 μ.μ. | Reply
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ . ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ? ΑΡΑΓΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΨΟΓΑ ? ΑΡΑΓΕ ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ? ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΟΛΛΟΥΣ. ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ 31/08 ΕΝΩ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ 15/08 . Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΜ ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ. ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ 102013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ . ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΘΦΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ. ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ .
image description trapezokomos | Ιουλίου 26, 2012 3:31 μ.μ. | Reply
όλες οι απόψεις είναι δίκαιες κατά την γνώμη μου...για παράδειγμα εγώ προγραμμάτισα τον χρόνο μου ,χτύπησα 18ωρα στο γραφείο το τελευταίο τ΄ριμηνο και εδώ και 10 μέρες έχω τελειώσει με τις δηλώσεις,ΑΠΔ και πρίν 5 μέρες με τα ΦΠΑ.σήμερα όμως ήρθαν 15 άτομα για δήλωση που "ξέχασαν".από αυτε΄ς τις 15 οι 13 έχουν ελλείψεις στις βεβαιώσεις κτλ...επομένως τελευταία στιγμή θα τρέχω πανικόβλητος...άρα για μένα το θέμα δεν είναι οι παρατάσεις.το μείζον θέμα είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών από το κράτος για την υποχρέωσή τους αυτή και όχι παιχνιδάκια του τύπου " να υποβάλλεται γρήγορα δήλωση γιατί δεν θα έχετε δόσεις ".τα κανάλια να μη λένε βλακείες στον κόσμο και έρχονται και με ρωτάνε ότι ίσως είναι καλύτερα να μην υποβάλλω δήλωση αφου χρεωκοπεί η Ελλάδα.το taxis να πάει σφαίρα και να είναι ανοιχτό από 1/3 κάθε χρονιά.οι βεβαιώσεις να αποστέλλονται μέχρι 1/3 υποχρεωτικά από όλους τους φορείς..με όλες αυτές τις ερασιτεχνικές π@π@ριες έχει αλλάξει η νοοτροπία του Ελληνα και έχει καταντήσει έτσι...πρέπει να αλλάξει ξανά και να γίνουν όλοι υπέυθυνοι.όσο λέμε την λέξη ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ μην περιμένουμε πιο πολλά ούτε εμείς ,ούτε το κράτος ούτε ο κόσμος...το χαός δημιουργεί χάος και ο πολιτισμός περισσότερο πολιτισμό...
image description Jim | Ιουλίου 26, 2012 3:51 μ.μ. | Reply
To δικαιο θα ηταν να γινει και παραταση στις πληρωμες για οσο καιρο ειναι ανοιχτο το συστημα !
image description ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 6:31 μ.μ. | Reply
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΑΝΝΟΥ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15/08 ΟΧΙ
image description ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 8:16 μ.μ. | Reply
ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ; ΜΕΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΘΗΣΩ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΘΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ. ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ-ΦΜΥ, ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΙΚΑ, ΑΠΔ ΚΛΠ.. ΤΕΛΟΣ, ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ......
image description μακεδωνας | Ιουλίου 26, 2012 8:32 μ.μ. | Reply
Παραταση μετα απο δικία μου εγκυρη πληροφορία δεν δίνει. θα δοθεί μια σιωπηρή παράταση και αυτη μεχρι να ουν οτι έχει ροή στο σύστημα. να χερόμασται την ψευτικη ομοσπονδια μας
image description Thanos Larissa | Ιουλίου 26, 2012 8:04 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ή ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΧΡΙ 15/08 Ή ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΧΡΙ 31/08 Ή ΜΕΧΡΙ 30/09 ΕΜΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥ
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ Υ.Ο.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.
1]ME ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
2]ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ TAXIS EINAI ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ.
3]ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.
4]Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΑΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ
Ή ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ -ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗΣ- ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ.ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ
ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ . ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 01/03/ - 30/06 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
ΝΑ ΕΧΩ 4 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ Σ΄ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ TAXIS.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.
ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΜΟΥ.
ΓΙΑΥΤΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ; ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΟΥ Υ.Ο.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
image description harris66 | Ιουλίου 26, 2012 9:11 μ.μ. | Reply
Τέλος οι δηλώσεις κύριοι.Αν θέλουν οι καθυστερημένοι να με πεθάνουν λάθος πόρτα βρήκαν.Εγω 6 αυγούστου φεύγω και αν ήταν δυνατόν θα έγραφα με μεγάλα γράμματα έξω απο το γραφείο "φεύγω και να πάτε να μπιπ όλοι "Αν διευθετούσαν όλοι σωστά τις εργασίες τους και δεν ξημεροβραδιάζονταν με τίς δηλώσεις των φυσικών προσώπων έχοντας ως σκοπό να κάνουν με κάθε τρόπο όσες περισσότερες δηλώσεις μπορούν για να βγαλουν περισσότερα χρήματα.(πόσα ρε παιδια?) και αφήναν τους καλούς πελάτες τους ανενημέρωτους και κάνοντας τις εργασίες αμπλα ούμπλα στο βωμο του χρήματος και μιλάω για τα δηλωσάδικα και όχι για αξιοπρεπή γραφεία τότε λυπάμε αλλά η προθεσμία 31/7/2012 ήταν μια χαρά.Καμμιά παράταση επιπλέον.
image description TONY | Ιουλίου 26, 2012 10:43 μ.μ. | Reply
το θεμα δεν ειναι οι παρατασεις το θεμα ειναι οτι με ολα αυτα που εχουμε αυτο το μηνα ποσα λαθη θα κανουμε....απο το πουθενα. δεν σκαμε για το αν τηα κανουμε νεεσ δηλσεισ αλλα αν θα κανουμε με σοστουσ ορουσ το επαγγελμα που εχουμε.πρεπει να καταλαβουμε και να καταλαβουνε οτι ολα τα λογιστικα γραφεια σε ολη ελλαδα ειναι open 24' ειναι ο μοναδικοσ κλαδωσς που ειναι τοσο σημαντικοσ για το κρατοσ και τον διαχιριζονται ετσι ... με αποτερο σκοπο να μην μπορουν τα λογιστικα γραφεια να ανταπεξελθουν και σε λιγο χρονικο διαστιμα να δεισ οργανομενουσ κολοσους σε στιλ ΔΟΥ να εμφανιζοντε ....και ξερετε ολ το αποτελεσμα..... αυτο ειναι που ο κλαδοσ μασ πρεπει να δει...ολα τα αλλα ειναι αλλη κουβεντα
image description SARAKINOS | Ιουλίου 26, 2012 10:05 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι από το Ηράκλειο, πιστεύω ότι ενώ βλέπετε το πρόβλημα και το θέτετε όπως πραγματικά είναι , διατυπώνετε το αίτημα με λαθεμένο τρόπο. Και εξηγούμαι : Τι θα πει¨" Ήδη πολλοί συνάδελφοι αρνουνται να δεχτούν άλλους φορολογούμενους όχι γιατί δεν θέλουν αλλά επειδή αντικειμενικά είναι αδύνατο ακόμη και εάν γίνεται συνεχομένη υποβολή έως την 31/07 να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες στην υποβολή των δηλώσεων τους. " Τότε ποιός θα κάνει τις δηλώσεις; Οι ίδιοι οι φορολογούμενοι ή κάποιοι σκιτζήδες, δήθεν συνάδελφοι, που καραδοκούν την απαξίωση του επαγγελματός μας και εσείς τους δίνετε το όπλο της άρνησης; Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας; Και γιατί δίνετε εσείς καταληκτική ημερομηνία, αφού ξέρετε ότι θα γίνει δεχτή μετά βαϊων και κλάδων από τους αρμόδιους και όταν ο χρόνος δεν θα επαρκέσει, όπως πιθανότατα θα γίνει, με τι μούτρα θα ζητήσετε νέα παράταση ; Εκτός αν εσείς κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια και έχετε υπολογίσει ότι ο χρόνος αυτός επαρκεί. Ρωτήστε και κάποιους έξω από τον κλειστό σας χώρο αν συμφωνούν και θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις τους.
image description SMILE | Ιουλίου 26, 2012 11:44 μ.μ. | Reply
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ 30/9/12 ! ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΟ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΙΣΕ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.
ΠΕΡΣΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ 25/7 ( ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΕΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ)
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ......ΑΚΟΥΕΙ ΚΑ;ΝΕΙΣ ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο