Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Από τη 1η Αυγούστου σε εφαρμογή η νέα σύμβαση - Στα 860 ευρώ ο βασικός μισθός στο εμπόριο

Στο επίπεδο που ήταν την 1/1/2009 επιστρέφουν από την 1η Αυγούστου οι αμοιβές των εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις με βάση τη συμφωνία της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Υπαλλήλων με τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ για την εφαρμογή νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Σε αυτήν προβλέπονται μείωση κατά 6,3% στους βασικούς μισθούς και έως 9% - 10% στις τελικές - μεικτές αποδοχές (ανάλογα με την ειδικότητα) αν συνυπολογιστούν - από τη νέα χαμηλότερη βάση - τα καταβαλλόμενα επιδόματα, τα οποία διατηρούνται. Ο κατώτατος εισαγωγικός μισθός διαμορφώνεται στα 860 ευρώ από 918 ευρώ, ενώ ανάλογες μειώσεις θα ισχύουν και για τις συνολικά 11 ειδικότητες.

Η νέα κλαδική σύμβαση που υπεγράφη χθες διά περιφοράς θα ισχύει για τα μέλη των οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων (μόνο σε εθελοντική βάση μπορούν να δεσμευτούν τα μη μέλη βάσει του Μνημονίου) και συγκεκριμένα στα εμπορικά καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, στα σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, στα καταστήματα ζαχαροπλαστείων και συναφών με τα ζαχαροπλαστεία εμπορικών δραστηριοτήτων καθώς και στα καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης τσιγάρων.

Οι οργανώσεις συμφώνησαν, πάντως, να μπουν σε λευκή λίστα οι επιχειρήσεις που θα εφαρμόσουν τη σύμβαση (αντί των ατομικών συμβάσεων) και να υπάρχει ειδική σήμανση στα καταστήματα για ενημέρωση και των καταναλωτών. Με τη νέα σύμβαση οι οργανώσεις καλούν, τέλος, την κυβέρνηση να επαναφέρει το καθεστώς των συμβάσεων στην προ Μνημονίου κατάσταση.

Τα επιδόματα
Διατηρούνται και χορηγούνται όλα ανεξαιρέτως τα επιδόματα, παροχές και θεσμικές ρυθμίσεις του κλάδου ή του επαγγέλματος κάθε ειδικότητας, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί και ισχύουν βάσει των προηγούμενων όμοιων συλλογικών ρυθμίσεων (ΣΣΕ ή ΔΑ). Ωστόσο, θα υπολογίζονται εφόσον ορίζονται σε ποσοστό στους νέους χαμηλότερους βασικούς μισθούς που διαμορφώνονται. Διατηρούνται τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DUKE | Ιουλίου 26, 2012 10:45 π.μ. | Reply
Σιγά γιγά θα φτάσουμε στον μεσαίωνα...
image description nikos | Ιουλίου 26, 2012 12:15 μ.μ. | Reply
ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!!!!
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...!!
ΑΥΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΒΓΑΛΕΣ, ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΕΣΒΕΥΑΝ,ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ...... Κ Α Ν Ο Υ Ν ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ!
ΑΧΝΙΑ, ΜΙΛΙΑ ( ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ).
image description ANTONIS | Ιουλίου 26, 2012 12:47 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
image description ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ | Ιουλίου 26, 2012 2:38 μ.μ. | Reply
''θα ισχύει για τα μέλη των οργανώσεων των εργοδοτών και των εργαζομένων (μόνο σε εθελοντική βάση μπορούν να δεσμευτούν τα μη μέλη βάσει του Μνημονίου) '', ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ Ή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, Ή ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ. ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 180.000 ΕΩΣ 200.000 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΠΕΡΙΠΟΥ (ισως και να κανω λαθος στο ακριβες νουμερο) 2.000 ατομα.
image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Ιουλίου 27, 2012 12:40 π.μ. | Reply
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΤΟΤΕ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ?ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Σ***Α
image description ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ | Ιουλίου 27, 2012 11:22 π.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΗ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ , ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ , τα γραφουν αυτά.
image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Ιουλίου 27, 2012 12:55 π.μ. | Reply
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕΛΟΣ Κ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ Η ΑΡΚΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο