Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Έως το τέλος του έτους θα ενεργοποιηθούν έργα 80 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στην Αθήνα

Έως το τέλος του έτους θα ενεργοποιηθούν έργα 80 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στην Αθήνα              


ΟΙ συμβάσεις έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, αναμένεται να έχουν υπογραφεί έως το τέλος του χρόνου, ενώ σύντομα θα προκηρυχθούν έργα 30 εκατ. ευρώ. Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου για επιτάχυνση της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες παροχής διευκολύνσεων και εκπτώσεων από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους επισκέπτες της πόλης, στο πλαίσιο ευρύτερης πρωτοβουλίας του δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο δήμος αφορούν τόσο τη δημιουργία υποδομών (αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις κ.λπ.) όσο και κοινωνικά προγράμματα για τη στήριξη αστέγων, την παροχή συσσιτίων κ.ά.

Από την πλευρά του υπουργείου δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι σε όποιους τομείς χρειάζονται παρεμβάσεις προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων αυτές θα γίνουν. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες διεύρυνσης της συμμετοχής του δήμου στα προγράμματα του ταμείου Jessica, καθώς και οι προοπτικές που διαγράφονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο των διαρθρωτικών ταμείων, μετά το 2014.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης επισήμανε: «Θα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη απορροφητικότητα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τη ζωή των κατοίκων και στα θέματα της αναβάθμισης της ζωής της πόλης, αλλά και στα κοινωνικά θέματα, όπου θα βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες, όπως ήδη το έχουμε κάνει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι τα έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αφορούν συγκεκριμένα έργα, όπως πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις πλατειών, ενώ τα κονδύλια ύψους 20 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό ταμείο κατευθύνονται σε κοινωνικό έργο, για συσσίτια, απόρους, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, για τα παιδιά που είναι στο δρόμο και προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο