Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Α.Λ.Φ.Ε.Ε. -Ν. Χανίων: Σε αυτήν την παράταση - των φορολογικών δηλώσεων - χρειάζεται θάρρος της γνώμης και δίκαια κρίση

Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Χανίων
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
ΔΝΣΗ: Β. ΚΟΡΝΑΡΟΥ 30 – ΧΑΝΙΑ 
* Τηλ.  28210-71581, fax 28210-36470

Χανιά 24/07/2012
 
Προς:
- Υπουργό, Αναπληρωτή και Υφυπουργό Οικονομικών
- Γενικός Διευθυντής Φορολογίας Εισοδήματος.
- Βουλευτές Ν. Χανίων
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελμ. (ΠΟΦΕΕ) 
 
Κοινοποίηση:
- Προϊστάμενη  ΑΒ’ Δ.Ο.Υ. Χανίων
- Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Δυτικής Κρήτης.
- Ομοσπ. Επαγγελματιών Βιοτ. & Εμπόρ Ν.Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ)
- Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (ΙΟΦοΜ) 
- M.M.E. -  taxheaven.gr 
 
Θέμα: «Σε αυτήν την παράταση - των φορολογικών δηλώσεων - χρειάζεται θάρρος της γνώμης και δίκαια κρίση.»
 
Κύριοι,
     
Η πραγματικότητα, τουλάχιστον εδώ στα λογιστικά γραφεία του Ν. Χανίων, δείχνει ότι πλήθος δηλώσεων δεν έχουν ακόμα υποβληθεί. 

Οι φορολογούμενοι προσέρχονται με καθυστέρηση στα γραφεία μας. Έτσι οι λογιστές παραλαμβάνουν την τελευταία στιγμή μεγάλο όγκο δηλώσεων, σε εποχή που είναι γνωστή η ένταση του φόρτου εργασίας μας (ΦΠΑ και Α.Π.Δ. Β’ τριμήνου σχεδόν όλων των επιχειρήσεων της Ελλάδας). Το αποτέλεσμα είναι τελικώς να αδυνατούν να τις υποβάλλουν εμπρόθεσμα. Δουλεύοντας κάτω από την πίεση αυτών των ασφυκτικών προθεσμιών και μέσα από την συσσωρευμένη κούραση της περιόδου είναι απόλυτα λογικό να γίνονται επιπλέον και λάθη στην συμπλήρωση τους. Πρέπει να μας αποδείξετε έμπρακτα, ότι δεν σας ενδιαφέρει η απλή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και η βεβαίωση φόρων, αλλά η ΣΩΣΤΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ συμπλήρωση τους. 
 
Βέβαια η καθυστέρηση των πολιτών να προσέλθουν για την σύνταξη των δηλώσεων τους, υπό άλλες συνθήκες, θα έπρεπε δικαίως να τιμωρηθεί με το πρόστιμο του εκπροθέσμου…  
     
Υπό άλλες συνθήκες όμως…
     
Διότι την πραγματικότητα πρέπει να την κοιτάζουμε κατάματα με θάρρος και δίκαια κρίση.

Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι κάθε χρόνο το σύστημα υποβολών των δηλώσεων ανοίγει τον Μάρτιο, ενώ εφέτος άνοιξε τον Μάϊο, αμέσως μετά τις …. Εκλογές !!!

Δεν δικαιολογεί αυτήν την απόφαση, η πιθανή σύγχυση του φορολογούμενου όπου λόγω της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης θα τον ωθούσε να συμπληρώσει λάθος την δήλωση του….

Δεν δικαιολογεί αυτήν την απόφαση κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ποια η διαφορά με την προηγούμενη χρονιά που πάλι ήταν ηλεκτρονικά;

Όποιος έχει θάρρος γνώμης και δίκαια κρίση το βλέπει καθαρά:
 
Ήταν τα δεκαπλασιασμένα σε χρέωση εκκαθαριστικά που εάν τα λάμβαναν νωρίς οι φορολογούμενοι (σ.σ. πριν τις εκλογές) θα ψήφιζαν θυμωμένα… Δεν πείραζε την πολιτική ηγεσία αν  το ταμείο του Κράτους ήταν - κατά τα λεγόμενά τους  - στα όρια. Προέχει πάντα η ψήφος…
     
Συνεπώς, όποιος έχει θάρρος γνώμης και δίκαια κρίση βλέπει καθαρά ότι στην φετινή καθυστέρηση, το Κράτος είναι Συνένοχο. Τόσο συνένοχο που εμείς, στον Σύλλογο Λογιστών Ν. Χανίων, απορούμε πως δεν έχει απασχολήσει κάποιον Εισαγγελέα. Η δε ανησυχία μας αυτή μας έχει αναγκάσει να προσπαθήσουμε να δρομολογήσουμε το θέμα αυτό μια και δεν διαπιστώνουμε παρόμοιο προβληματισμό στους αρμοδίους. 

Και δεν φτάνει μονάχα αυτό αλλά επιβάλλονται και πρόστιμα εκπροθέσμου δεκαπλάσια από αυτά που ήταν πέρυσι! Αναφερόμαστε βέβαια στην επιβολή ενός επιπλέον φόρου τουλάχιστον 500 ευρώ (μέσος όρος) ανά φορολογούμενο, για τον μη υπολογισμό των αποδείξεων δαπανών στις εκπρόθεσμες δηλώσεις. Σε αυτά, επιπλέον, θα πληρωθεί και η συνήθης προσαύξηση…
     
Για  αυτόν τον λόγο επιμένουμε πως σε αυτό το θέμα χρειάζεται θάρρος και δίκαια κρίση.
 
Χρειάζεται να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε όσους πολίτες καθυστέρησαν και να δοθούν αρκετές δόσεις σε όσους έσπευσαν να υποβάλλουν νωρίς τις δηλώσεις τους. Πρέπει να δοθεί παράταση στις δηλώσεις τουλάχιστον έως 31/08/2012. 
 
Και πάλι βέβαια, η αδικία θα βαρύνει όσους έχουν πληρώσει ήδη το εκκαθαριστικό τους… Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα και πάντα με τους ίδιους θεατές…  
 
Η πρόχειρη αντιμετώπιση του θέματος είναι ξανά εμφανής. Η πραγματικότητα μας διαψεύδει αμείλικτα όλους. Κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα. Η κύρια ευθύνη όμως ανήκει σε αυτούς που σχεδιάζουν την όλη διαδικασία. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι καμιά διαδικασία δεν βελτιώνεται αν δεν συμμετέχουν στον σχεδιασμό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς άρα και οι λογιστές. Τέτοιος σχεδιασμός «του ποδαριού» ας είναι επιτέλους ο τελευταίος. Στο επόμενο έτος, ας δέχεται το σύστημα δηλώσεις, από τον Φεβρουάριο και όχι από τον Μάιο και ας κλείνει, χωρίς συμβιβασμό στις 30/06 έχοντας στείλει βέβαια εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  Το θέμα αυτό έχει αποτελέσει και πρόταση του Συλλόγου μας η οποία έχει δοθεί – μαζί με άλλες – στα ανώτερα συνδικαλιστικά και επιστημονικά μας όργανα.

Ας ελπίσουμε να ακούσετε τις απόψεις μας.

Και τέλος ας ελπίσουμε να υπερισχύσει το θάρρος της γνώμης και η δίκαια κρίση…
 

Με εκτίμηση
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος
Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος 
Πατηνιωτάκης Ιωάννης

Ο Γραμματέας
Μπατάκης Διομήδης

Ο Ταμίας
Τσιριντουλάκης Ανδρέας

Το Μέλος
Παπαδάκης Ιωάννης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Ιουλίου 25, 2012 10:24 π.μ. | Reply
Απλά υποκλίνομαι ........
image description ΓΓ | Ιουλίου 25, 2012 12:07 μ.μ. | Reply
Ανακοίνωση με αρχ...α!!!!Μπράβο.
image description ΓΓ | Ιουλίου 25, 2012 12:27 μ.μ. | Reply
Sorry broster κατά λάθος πάτησα απάντηση στο δικό σου σχόλιο :) Αναφερόμουν στην ανακοίνωση :)
image description Κρητικος | Ιουλίου 25, 2012 10:38 π.μ. | Reply
Ετσι Πρεπει να γινεται το αιτημα για παραταση...Με αρχη μεση και τελος, με τα επιχειρηματα που ειναι σωστα....Απλα μπραβο στον συλλογο των Χανιων....Αντε να δω το ιδιο απο τον συλλογο του Ηρακλειου..
image description logi | Ιουλίου 25, 2012 11:17 π.μ. | Reply
Συγχαρητήρια...
image description ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 25, 2012 11:04 π.μ. | Reply
ΚΥΡΙΕ Σταυρουλακη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..............α , ρε Κρητη αθανατη...!!!!
image description NIKOS PATELIS | Ιουλίου 25, 2012 11:55 π.μ. | Reply
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΛΑ "ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ "ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ" . Η ΓΓΠΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ 1/1 - 31/7 ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ. Η "ΣΙΩΠΗΡΗ" Ή ΜΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 12/8 ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ WWW.POFEE.GR ΑΥΡΙΟ 26/7/2012.
image description ΜΑΡΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ | Ιουλίου 25, 2012 2:53 μ.μ. | Reply
Κ. Πατέλη νομίζω είναι η στιγμή να "αποσπάσετε" ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ αύριο....
image description SARAKINOS | Ιουλίου 25, 2012 10:29 μ.μ. | Reply
Συνάδελφε Νίκο Πατέλη, απευθύνομαι προσωπικά, σε σένα σαν εκπρόσωπο της ΠΟΦΕΕ, (και όχι με την ιδιότητα που έχω στον Σύλλογό μου), αφού ο αξιότιμος Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ δεν θέλει να εμφανισθεί. Αγαπητέ κ. Πατέλη, εκτιμώ τις προσπάθειες που κάνεις για το σύνολο του κλάδου μας, που κατά τεκμήριο εκπροσωπεί η Ομοσπονδία, αλλά γιατί να παίζουμε την κολοκυθιά πάλι; Γιατί στις 12/8 και όχι στις 19/8, αφού στις 20 λήγει η προθεσμία για το ειδικό σημείωμα ; Και καταλαβαίνω ότι το ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να κάνει πίσω και θα δώσει - είναι υποχρεωμένο να δώσει - παράταση, διότι παρά το ότι ο κ. Θεοχάρης λέει ότι είναι τεχνικά εφικτό να κατατεθούν όλες οι δηλώσεις μέχρι το τέλος του μήνα, δεν πρόκειται ουσιαστικά να γίνει αυτό. Εκτός αν το κράτος θέλει να υποβληθούν δηλώσεις - μαϊμού με τις αποδείξεις , το Ε3 και τις βεβαιώσεις αποδοχών, και όλα τα υπόλοιπα με συμπληρωματικές δηλώσεις...Τότε, όπως καταλαβαίνετε , συνάδελφοι της ΠΟΦΕΕ θα γίνει το απόλυτο χάος στο taxis και μετά στις Εφορίες. Πρέπει λοιπόν να δείτε καθαρά την ανακοίνωση των Χανιωτών συναδέλφων και να την έχετε σαν μπούσουλα στην αυριανή συνάντησή σας με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, στην οποία οδηγηθήκατε εκόντες-άκοντες, μετά από τις κραυγές των συναδέλφων, που επωμίσθηκαν όλο το βάρος του στραβού φετεινού συστήματος. Κανείς μας δεν θέλει να ζητιανεύει παρατάσεις , απλά θέλουμε να μας δώσετε τον χαμένο χρόνο , αφού το σύστημα άνοιξε πριν 2 μήνες. Οσο για το σημερινό Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ ας κάνει μια αυτοκριτική του έργου του και αν κρίνει ότι σωστά έπραξε , ας ζητήσει ξανά την ψήφο των συναδέλφων, για να δεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...
image description JON | Ιουλίου 25, 2012 11:03 π.μ. | Reply
ΤΙ 12/8 ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...??? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΩΣ 31/8 ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΛΛΙΩΣ...
image description si-fo | Ιουλίου 25, 2012 11:49 π.μ. | Reply
Τελικά , ίσως και να υπάρχει φως στο τούνελ
Να ‘στε καλά
image description ΧΡΥΣΑ | Ιουλίου 25, 2012 12:10 μ.μ. | Reply
θαρρος γνωμης και δικαια κριση ....μμμμ δεν τα βλεπω παιδια , γι αυτο να ειστε ετοιμοι για το επομενο βημα. Παραταση θα δωσουν, θελουν δε θελουν, αν και βρισκω πολυ εξευτελιστικο αυτο το " σιωπηρη ". Το θεμα ειναι να μπουν οροι πριν ξεκινησουμε την νεα χρονια, αποφασιστικα και συλλογικα. Καμμια προθεσμια επιπλεον να μην βαρυνει τον Ιουλιο, που ηδη ειναι βαρυς και καμμια προθεσμια για τον Αυγουστο που τον δικαιουμαστε για τις διακοπες μας. Γεια χαρα στα Χανια ....τιποτα δεν τελειωνει με μια παραταση ....τωρα πρεπει να αρχισουν ολα ....!!!!
image description artemis1 | Ιουλίου 25, 2012 11:42 π.μ. | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 25, 2012 11:12 π.μ. | Reply
Τώρα καταλαβαίνουμε πως βγαινουν οι ,με αγνή πρόθεση ανακοινώσεις και πως βγάζουν ανακοινώσεις τα προεδια που εκλέχτηκαν με κομματικο κριτήριο.
image description MAKISD | Ιουλίου 25, 2012 11:46 π.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ....
image description nikos | Ιουλίου 25, 2012 11:52 π.μ. | Reply
Μπραβο στον συλλογο Χανιων . Εξαιρετικα σωστη η διατυπωση της επιστολης. Αν και η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ειχε τα κοτσια να απαιτει και να λεει τα πραγματα με το ονομα τους θα ειχαμε πολυ καλυτερες συνθηκες εργασιας , τις οποιες πρεπει να καταλαβουμε επιτελους ολοι οτι δεν προκειται να μας τις παρεχουν καμμια κυβερνηση και κανενα επιτελειο στο ΥΠ.ΟΙΚ. ετσι απλοχερα επειδη ακριβως ειναι δικαιο. Παντα θα μας αντιμετωπιζουν σαν τους αμισθους υπαλληλους τους και θα μας μαστιγωνουν προκειμενου να κανουμε πραξη οποιαδηποτε μαλακια σκαρφιστουν οι κουστουματοι της εκαστοτε κυβερνησης. Για να βελτιωσουμε τον κλαδο μας θελει αγωνες , πρεπει να απαιτουμε οχι να παρακαλαμε. Και παλι μπραβο στα Χανια με αυτο το υφος πρεπει να γραφονται οι επιστολες που αντιπροσωπευουν τον κλαδο μας.
Παιζει και η απεργια να ξερετε.....απλα σκεφτειται να κλεισουμε τους υπολογιστες μας και να μην υποβληθει καμμια δηλωση ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ !!!!!!!!! μεχρι την ληξη της προθεσμιας ..... τι λετε θα την δωσουν τοτε την παραταση ????????
image description neos | Ιουλίου 25, 2012 12:45 μ.μ. | Reply
Πολυ καλη επιστολη στο σωστο πνευμα. Ας ελπιζουμε και οι εκπροσωποι μας να ακολουθησουν την ιδια γραμμη και οχι την υποτακτικη γραμμη της ....ΣΙΩΠΗΡΗΣ...!!!!!!!.....παρατασης. ΟΧΙ δεν θελουμε σιωπηρη θελουμε κανονικη και με τον νομο και μεχρι 31/08 και με ανακοινωση. Και παλι μπραβο στα Χανια.
image description PANOLIASKOS JOHN | Ιουλίου 25, 2012 12:02 μ.μ. | Reply
Μπράβο κύριε +λακη, με κομψό και σωστό τρόπο αποδίδεις τις ευθύνες εκεί που ανήκουν, (και στους φορολογούμενους ένα μέρος). Τα του καισαρος τω καίσαρι ....... κύριοι, αυτό το έργο που το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές πρέπει να λάβει τέλος του χρόνου. Συγχαρητήρια στον σύλλογο των Χανίων, μπράβο παιδιά και καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους τους συνάδελφους Λογιστές που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το κυκεώνα υποχρεώσεων και προθεσμιών.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Χ. Πανολιάσκος
image description vtsekoura | Ιουλίου 25, 2012 12:02 μ.μ. | Reply
Yποκλίνομαι, Απλά μπράβο σας!!! Επιτέλους μια σωστή διατύπωση της θέσεώς μας, χωρίς ίχνος παρακαλιτού, επιτέλους γιατί έχουμε καταντήσει σαν τους ζητιάνους! το βασικότερο βέβαια είναι όπως έχετε πει παραπάνω να ανοίγει το σύστημα απο την 1/1 και να στέλνονται άμεσα οι βεβαιώσεις μισθών-συντάξεων κλπ έγκαιρα, και τέλος ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 24/24 ωρο το ΤΑΧΙS αν γίνουν αυτά τότε δεν θα χρειαζόμαστε καμία παράταση!!!! καλό κουράγιο πάντως σε όλους μας...ούτε ένα 1 μήνα δεν μπορούμε να πούμε ότι θα ξεκουραστούμε,,,,αναμένεται θερμότατος ο Αύγουστος...
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 25, 2012 12:16 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι, ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Απλά να διευκρινίσω, ότι η προσπάθεια δεν γίνεται από έναν αλλά από εκατό λογιστικά γραφεία ταυτόχρονα. Το κλίμα συνεργασίας εδώ στα Χανιά είναι πολύ καλό - παρά τα πολλά λάθη - και αυτό είναι ο κινητήριος μοχλός της προσπάθειας μας. Και πάλι σας ευχαριστώ για λογαριασμό όλων των συναδέλφων εδώ στα Χανιά.
image description ΜΑΡΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ | Ιουλίου 25, 2012 2:05 μ.μ. | Reply
Κώστα Μ Π Ρ Α Β Ο !!!!!!!! ..........(και τα καλα και στα κακα ξέρεις.....στα λέω)
image description SARAKINOS | Ιουλίου 25, 2012 10:33 μ.μ. | Reply
Συνάδελφε Κωστή, είπατε εσείς στα Χανιά , τα πράγματα με το όνομά τους. Σας ανήκουν έπαινοι και αν γίνουν δεκτά, η ευγνωμοσύνη των συναδέλφων. Είσαστε 100 στα Χανιά, είμαστε 25 στην Πάρο. Που είναι οι άλλοι Σύλλογοι ; Και η ΠΟΦΕΕ τελικά, όπως πάντα , ακολουθεί ουραγός και όχι μπροστάρης. Περισσότερα θα πούμε αργότερα.
image description taxcare | Ιουλίου 25, 2012 1:07 μ.μ. | Reply
Μπράβο στα Χανιά. 12/8 κύριοι της ΠΟΦΕΕ ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Εσείς το χαβά σας ? Πότε θα ακολουθήσετε την κοινή αντίληψη ? Πάλι θα ζητήσετε ό,τι νάναι ?
image description klery | Ιουλίου 25, 2012 1:51 μ.μ. | Reply
ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
image description maria | Ιουλίου 25, 2012 1:22 μ.μ. | Reply
Μπράβο κι από μένα..
κύριε Πατέλη, 12/8 και σιωπηρή????γιατί???
για να εκτεθούμε,να μας τρελάνουν στα τηλέφωνα,να μην μπορούμε να δουλέψουμε?
image description DHMHTRHS | Ιουλίου 25, 2012 1:43 μ.μ. | Reply
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΟΦΕΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΕΙΡΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΦΕΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΗΜ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ π ΓΓ ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΕΦΕΕΑ
image description broster | Ιουλίου 25, 2012 1:08 μ.μ. | Reply
κ.Πατέλη ..... Μην εκτείθεστε ..... Δείχνετε ότι όχι απλά δεν έχετε αίσθηση του τι γίνετε στο λογιστικό κόσμο που υποτίθειτε ότι εκπροσωπείτε , αλλά ότι είστε εκτός πραγματικότητας και ότι μιλάτε πιο πολύ ως εκπρόσωπος ή μεσάζων του υπουργείο παρά των λογιστών ....... Είναι δυνατό να λέτε για ΣΙΩΠΗΡΗ παράταση ....... Παρότι και μένα προσωπικά με βολεύει είναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ και βέβαια χωρίς ίχνος "συνεργατικότητας" ... Βαρέθηκα να τα βάζουμε όλα κάτω από τα χαλί , ας μιλήσουμε μια φορά ειλικρινά .......
κ.Πατέλη λυπάμαι που επιτείθεμε προσωπικά σε σας (ουδέποτε σας έχω γνωρίσει προσωπικά) αλλά δυστυχώς έχετε το προνόμιο να μας εκπροσωπείτε και ακόμη χειρότερα να έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ παταγωδώς ......
Μα 12/08 ??? Και θα το ζητήσει το κορυφαίο όργανο μας ??!!!!
image description nikos | Ιουλίου 25, 2012 1:16 μ.μ. | Reply
Φιλε broster , συμφωνω μα ποσο συμφωνω μαζι σου, δεν θα μπορουσα να το διατυπωσω καλυτερα.
image description !!!!! | Ιουλίου 25, 2012 1:31 μ.μ. | Reply
καλησπερα , εγω θα συμφωνησω για τη ΄΄σιωπηρη΄΄ παραταση γιατι το βλεπω καθε μερα οτι οσο ανακοινωνεται νεα παραταση τοσο περισσοτερο αργουν οι φορολογουμενοι να προσελθουν στα λογιστηρια.ας εχουμε τα δικαιολογητικα μεχρι 31-7 και να δουλεψουμε μετα με την ησυχια μας.
image description PMVOLOS | Ιουλίου 25, 2012 2:57 μ.μ. | Reply
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ! ΜΠΡΑΒΟ ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !
image description germanicus | Ιουλίου 25, 2012 2:58 μ.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Όπως ακριβώς είπαν οι προλαλήσαντες. Μια ανακοίνωση με @@. Την ευχή μου να έχετε συνάδελφοι! Από τα κατάβαθα της ψυχής μου! (λογικά προλαβαίνω και 1/8 ή αυτοκτονώ ή πάω στο Άγιο Όρος ή κι εγώ δεν ξέρω τι (φεύγω όμως από το κ*λογραφείο), αλλά ναι ρε διάολε. Να βρεθεί κάποιος να τα πει. Έχω λαλήσει με τις αηδίες τους)
image description Thanos | Ιουλίου 25, 2012 2:46 μ.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 31/06/ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Σ΄ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΑΧΙS ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝ.ΛΟΓΙΣΤ.ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ.ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ 20ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΕΣ@ΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΛΟΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΑΚΟΥ ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ -ΣΑΝ ΧΑΡΗ -ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ @#$%$#@!)(*&^%$#@!_)(*&^%$#@^%$&^%$.
image description Thanos | Ιουλίου 25, 2012 2:44 μ.μ. | Reply
0/06
ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠ΄ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΟΥ
image description kerkiras | Ιουλίου 25, 2012 2:27 μ.μ. | Reply
μπραβο στου συναδελφουσ μπραβο μακαρι να ακολουθησουν και αλλοι συλλογοι
image description ΑΘΗΝΑΙΟΣ | Ιουλίου 25, 2012 3:36 μ.μ. | Reply
Έτσι ρε λεβεντογέννα Κρήτη, χώστε τα στους αρμόδιους γιατί μερικοί άλλοι δεν τα χώνουν. Θυμάμαι και μια παλαιότερη ανακοίνωση που ήταν πολύ καλή.
image description LOLOLOGISTRIA | Ιουλίου 25, 2012 3:40 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΤΗΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΓΟΥ ΣΑΣ
image description Κωνσταντίνος [Λακωνία] | Ιουλίου 25, 2012 3:54 μ.μ. | Reply
Πολύ καλά τα λέτε συνάδελφοι του νομού Χανίων και μπράβο σας. Αναρωτιέμαι, όμως, υπάρχει κάποιος που να ακούσει και κυρίως που να κάνει κάτι, γιατί η πείρα μας, μας διδάσκει ότι οι αρμόδιοι και κυρίως οι πολιτικές ηγεσίες του αρμόδιου Υπουργείου των Οικονομικών όπως και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι τους βρίσκονται, κατά κανόνα, εκτός τόπου και χρόνου
image description 2 | Ιουλίου 25, 2012 3:27 μ.μ. | Reply
το μαρτύριο της σταγόνας! το νερό είναι στην Κρήτη!
image description 2 | Ιουλίου 25, 2012 3:09 μ.μ. | Reply
http://www.creteplus.gr/news/economics/2012-07-25/dyo-ekat-forologoumenoi-den-exoun-kanei-akoma-dilosi.html

image description afanistis | Ιουλίου 25, 2012 3:05 μ.μ. | Reply
Μπραβο στους συναδελφους, που με τετοιο φορτο αυτη την εποχη βρηκαν το σθενος και την πυγμη να δωσουν την πιο εμπεριστατωμενη και πονεμενη ανακοινωση που αγγιζει ολους εμας που προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι τελικα υπαρχει γωνια στο δεκαρικο και ας μη φαινεται!
image description DAS | Ιουλίου 25, 2012 4:15 μ.μ. | Reply
Βγαινουν οι αγαπημένοι μας φίλοι απο την Κρήτη και ζητάνε παράταση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μέχρι τις 31/8 για τους λόγους που αναφέρουν στην επιστολή και βγαίνει ακριβώς απο κάτω ο κύριος Πατέλης της ποφεε και λέει ότι θα ζητήσουν επίσημα ΣΙΩΠΗΡΗ παραλαβή των δηλώσεων εμπρόθεσμα μέσω του συστηματος μέχρι τις 12/8 . Εγω το μόνο που έχω να σας πώ κυριοι της ποφεε είναι το ότι παιζετε με πολύ ασχημο τρόπο το παιχνίδι του υπουργείο , το οποίο μας θεωρεί δούλους του . Συνεχίστε ετσι όπ[ως μονο εσεις ξέρετε ....ΣΙΩΠΗΡΑ
image description SMILE | Ιουλίου 25, 2012 4:05 μ.μ. | Reply
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ( οποτε αυτες ειναι) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ.ΣΤΟΧΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΛΠ.
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΟΝ Κ.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ.
Υ.Γ ΠΟΦΕΕ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΓΩΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ......!!
image description 2 | Ιουλίου 25, 2012 5:07 μ.μ. | Reply
διακρίνω θέμα ηγεσίας αν ο σύλλογος Ν.Χανίων έχει κάποια ιστοσελίδα ή άλλο τρόπο άμεσης επικοινωνίας ας το δημοσιεύσει ας κάνει ένα στο facebook να δεις πόσους φίλους και πόσους ψήφους θα έχει από καρδιάς και όχι εξ ανάγκης
image description [email protected] | Ιουλίου 25, 2012 5:28 μ.μ. | Reply
Μπράβο ρε μάγκες, έτσι απλά να ακουστεί η αλήθεια και ας είναι σκληρή, γιατί έχουμε σκύψει το κεφάλι και έχουμε χάσει τα αυτονόητα (προσωπική ζωή, ανθρώπινα ωράρια κτλ) και όλα αυτά χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς παρότι μας ζητάνε κάποιοι να οργανώσουμε το χρόνο μας και άλλες τέτοιες αηδίες.
image description MAK ΧΑΝΙΑ | Ιουλίου 25, 2012 5:14 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ, ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕ- ΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ Η ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ~ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΖΩ ΑΚΟΜΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΣΤ~.
ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣΧΕΤΙΣΤΕΣ.
image description LEONIDAS | Ιουλίου 25, 2012 5:59 μ.μ. | Reply
Έχουμε χάσει τον ύπνο μας φέτος...έχουμε εξαντληθεί και δεν πρόκειται να κάνουμε διακοπές, είναι το μόνο σίγουρο. Δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τους φόρους, που θα βρούμε για να πληρώσουμε πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ΔΦΕ (500,00 ευρώ τουλάχιστον)! Μας έχουν κάνει άμμισθους υπαλλήλους τους! ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ....ΕΛΕΟΣ! Τι περιμένεις από κάποιους που δεν ζουν στο δικό μας κόσμο?! Συγχαρητήρια συνάδελφοι της Κρήτης!!!
image description pioy | Ιουλίου 25, 2012 6:20 μ.μ. | Reply
ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΟΦΕΕ.ΑΡΚΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ.ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΔΕΝ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ CONNE.
image description ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ | Ιουλίου 25, 2012 7:25 μ.μ. | Reply
Θάθελα να βάλλω και μια άλλη παράμετρο στην κουβέντα αυτή, μια σκέψη διαφορετική που και στο παρελθόν έχω μερικές φορές αναφέρει .
Φωνάζουμε και δικαίως για την έγκαιρη λειτουργία του taxis , τις προθεσμίες , τις παρατάσεις, για την κακή ΠΟΦΕΕ και τον καλό σύλλογο των Χανίων (συγνώμη Κωστή, δεν περιέχει αιχμή αλλά είναι επίκαιρη η τόσο μα τόσο εύστοχη ανακοίνωσή σας), για τον κωδ 175 , τον 657 , σε λίγο και για το δαιμονικό 666
Όλο αυτό τον καιρό όμως συμβαίνει να είμαστε οι μόνοι που φωνάζουμε. Οι εντολείς μας (οι πελάτες μας) στην καλύτερη μας αγνοούν, στην χειρότερη και περισσότερο συνηθισμένη περίπτωση, εκμεταλλεύονται τις όποιες παρατάσεις, καθυστερούν τα δικαιολογητικά που πρέπει να μας φέρουν, μας ζητούν να πάμε στην τράπεζα για την βεβαίωση των τόκων, στο ΤΕΒΕ για την βεβαίωση ασφαλίστρων και μας ζητούν μάλλον απαιτούν να στείλουμε την δήλωσή τους την τελευταία στιγμή για να έρθει αργά ο φόρος .
Και τα συνδικαλιστικά τους σωματεία ? Σκέτα ΠΟΦΕΕ και ακόμα χειρότερα. Αγνοούν το θέμα λες και αν μείνουν δηλώσεις εκπρόθεσμες (από αυτές λέω που μου φέρανε την τελευταία βδομάδα ) δεν θα πληρώσουν εκείνοι το εκπρόθεσμο . Και λέω θα το πληρώσουν γιατί εγώ ο μαλάκας (και φαντάζομαι και σεις ,εκατοντάδες μαλάκες συνάδελφοι λογιστές) παρακαλάω από τον Μάρτη « φέρε μου ρε παλληκάρι μου τα χαρτιά» , αλλά το παλληκάρι είχε ‘άλλη δουλειά (συμμετείχε στην ανασυγκρότηση του βαγγέλη) και έλα μωρέ θα δώσει παράταση, άλλωστε τι είναι η δήλωσή μου, μα γω χτες που ήρθε του την είπα , αν προλάβω
Γιαυτό λοιπόν μήπως , λέω μήπως , πρέπει να βάλλουμε στο παιχνίδι και τις ΠΟΦΕΕ των πελατών μας αλλά και τους πελάτες μας ?
Μια ιδέα ρίχνω

Και μια μικρή παρατήρηση
Δεν θα υπερασπιστώ τον Νίκο τον Πατέλη
Θα ήθελα και γω να του σούρω πολλά , με κρατά όμως γιατί ξέρω ότι είναι από τους ελάχιστους που κοπιάζουν (αυτό φυσικά αφορά εμένα και μόνο)
Να πω όμως, όταν του τα ρίχνουμε ας διαβάζουμε πρώτα καλά τι λέει και μετά … επάνω του, για σένα κίμωνα το λέω,
image description Antonis | Ιουλίου 25, 2012 8:30 μ.μ. | Reply
Πολλά ΜΠΡΑΒΟ!!!!
image description ΧΡΥΣΑ | Ιουλίου 25, 2012 8:10 μ.μ. | Reply
τι ειπε βρε Γιαννη ο κ.Πατελης που δεν το καταλαβαμε? και γιατι μια φορα δεν βγαινει να κανει διαλογο εδω μαζι μας , αφου τοσα του σερνουμε , οπως λες , για να τον καταλαβουμε επιτελους?
image description lia | Ιουλίου 26, 2012 10:29 π.μ. | Reply
θα ήθελα να εκφράσω και μια διαφορετική άποψη για το θέμα. Καταλαβαίνω τους συναδέλφους που έχουν πάρα πολύ δουλειά , που δεν τους δίνουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά οι πελάτες τους , που τους ζητούν να στείλουν την τελευταία μέρα τη δήλωσή τους για να καθυστερήσει η εκκαθάριση αλλά αυτή η κατάσταση με τις συνεχείς παρατάσεις σε όλες τις δηλώσεις και ειδικά φέτος με τις δηλώσεις εισοδήματος δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί . Εμείς οι επαγγελματίες του κλάδου έχουμε πρώτοι από όλους το πρόβλημα γιατί ξέροντας οι πελάτες μας ότι θα δοθεί παράταση και ξανά παράταση καθυστερούν να φέρουν τα δικαιολογητικά και φέρνουν πίσω και τις λοιπές υποχρεώσεις μας . Γιατί να μη μπορούμε κι εμείς φέτος να κάνουμε διακοπές ? Μήπως γιατί δεν τις χρειαζόμαστε ?
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 11:11 π.μ. | Reply
Λία, αν προσέξεις στην επιστολή δεν προτείνουμε αυτό. Εμείς ζητάμε λύση στο ΥΦΙΣΤΆΜΕΝΟ πρόβλημα. Για το θέμα των παρατάσεων η πρότασή μας είναι να ανοίγει το σύστημα 1/1 και να κλείνει οριστικά 30/6 με προϋπόθεση την έγκαιρη λήψη των δικαιολογητικών. Η παράταση που ζητάμε δεν είναι η πρόταση μας αλλά είναι απλά η λύση ενός πρόβλήματος που ΥΠΑΡΧΕΙ αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
image description ΧΡΥΣΑ | Ιουλίου 26, 2012 12:24 μ.μ. | Reply
Κωστα, το θεμα ειναι οτι οι προσπαθειες μας μενουν καθε φορα στο να λυνουμε το συγκεκριμενο προβλημα εκεινης της στιγμης. Ειναι αναγκη καποτε οργανωμενα και εγκαιρα, με τετοια μαζικοτητα , οση παρατηρουμε πριν τη ληξη οποιασδηποτε προθεσμιας, να διεκδηκησουμε μεχρι τελους καποια πραγματα .Πολλα εχουν γραφτει κατα καιρους, ενα ακομα να προσθεσω να ειναι στα αδιαπραγματευτα. Καμμια προθεσμια μεσα στον Αυγουστο, για κανενα λογο . Να καθιερωθει ο μηνας των διακοπων μας και αυτοματα να εχουμε τις αναλογες απαλλαγες απο ενημερωσεις εκτυπωσςεις κ.λ.π. Ετσι για να πω και γω κατι γιατι ειμαι σιγουρη πλεον οτι η επομενη συζητηση θα ξαναγινει κατα τον Απριλιο Μαιο που θα ληγουν οι επομενες δηλωσεις....τα δικα μου μπραβο και η ελπιδα μου σε ανθρωπους σαν και σας ειναι δεδομενα, γι αυτο δεν στεκομαι σε αυτα...
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 1:04 μ.μ. | Reply
Πολύ σωστά Χρύσα. Ας μας δω λοιπόν μετά που θα τελειώσουν οι δηλώσεις τι δραστηριοποίηση θα έχουμε για την επόμενη χρονιά. (Σημείωση: Εχουμε αποστείλει στα πλαίσια του νέου Φορολογικού Νόμου - και όχι στα πλαίσια της λήξης των δηλώσεων - τις θέσεις μας για το άνοιγμα του συστήματος από 1/1 -30/6 και το έχουμε αποστείλει για τα περαιτέρω σε ΠΟΦΕΕ, ΙΟΦΟΜ και ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) Το τι θα κάνουμε αν δεν εισακουστούμε είναι το ζητούμενο - για μας - τώρα. .
image description ΧΡΥΣΑ | Ιουλίου 26, 2012 1:27 μ.μ. | Reply
ακριβως ...ας προσπαθησουμε σε αυτη την κατευθυνση, οπου κολαμε παντα. Τι θα κανουμε αν δεν εισακουστουμε. Τι μπορουμε αραγε να κανουμε? Εκει πιστευω ειναι ο ρολος της ΠΟΦΕΕ . Και ας μην ξαναρχισουμε τα περι μη ενεργους συμμετοχης, γιατι τα πραγματα πανε και αντιστροφα. Η ηγεσια και οι ηγετες καμμια φορα, πρεπει να εμπνεουν την συμμετοχη.
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 2:12 μ.μ. | Reply
:)
image description X | Ιουλίου 26, 2012 6:56 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ : ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Η' ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ?
image description xalkideos 2 | Ιουλίου 26, 2012 7:10 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΧΑΛΚΙΔΕΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΩΣ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΟΠΛΟ ΟΣΟ Ν' ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ πχ : ΛΗΞΗ 31/5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Η' ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ -3 εως 5 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΡΙΨΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ , (με ισως μια μικρη προσαύξηση στις χρεωστικές σε περιπτωση εκπροθέσμου και τις πιστωτικές ή μηδενικες σε ακομα μεγαλύτερο διάστημα -αυτά θα πρέπει να διεκδικησουμε) ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ " ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ , ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ . ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ : ΑΠΟΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ !
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 7:58 μ.μ. | Reply
Πολύ ενδιαφέρον και αυτό φίλε μου.
image description EYA | Ιουλίου 26, 2012 7:07 μ.μ. | Reply
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ??????????????????
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 7:48 μ.μ. | Reply
Δυστυχώς ισχύουν ακόμα οι παρατηρήσεις που είπε ο Νίκος ο Πατέλης πιο πριν στην αρχή των σχολίων . Αύριο πιθανόν θα ξέρουμε καλύτερα. Δεν έχω περισσότερα νέα.
image description ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Ιουλίου 27, 2012 12:56 μ.μ. | Reply
[quote name='ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ' timestamp='1343370707' post='491241']
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΦΕΕ 9.20 ΠΜ.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΙΣ.
ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ( ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ - ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ) ΜΕΡΕΣ.
[/quote]

To επιβεβαιώνω με δική μου επικοινωνία. Μιλούν για 10 ημέρες . Άτυπα.

Πάλι από επικοινωνία γίνεται πάλη μεταξύ 10 ημερών (υπουργείο) και 20 ημερών (ΠΟΦΕΕ)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο