Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σε νέο δανεισμό προχωράει το ΙΚΑ για να πληρώσει συντάξεις

Σε νέο δανεισμό προχωράει το ΙΚΑ για να πληρώσει συντάξεις

Με την υστέρηση στα έσοδα να φτάνει το 14%, το Ίδρυμα έχει εξαντλήσει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης

Δραματική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα οικονομικά του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Το ΙΚΑ εμφανίζει υστέρηση στα έσοδα στο α' τετράμηνο του 2012, κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, και παρότι έχει λάβει το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης που προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναγκάζεται να προχωρήσει σε δανεισμό.
 
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ θα καλύψει με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τη λήξη, στις 6 Ιουνίου συναλλαγής repos ύψους 250 εκατ. ευρώ που είχαν ρευστοποιηθεί για να πληρωθούν οι συντάξεις, αξιοποιώντας και πάλι ομόλογα για να καλύψει προβλήματα ρευστότητας.
 
Στην προηγούμενη ανταλλαγή, συμμετείχαν οι τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Eurobank και Alpha Bank.
 
Η νέα συναλλαγή, στην οποία θα χρησιμοποιηθούν τα νέα «κουρεμένα» ομόλογα, θα γίνει με τις μειοδότριες τράπεζες που θα υποδείξει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου χρέους και θα έχει διάρκεια 49 ημερών.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο