Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Υπεγράφη η απόφαση για την εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2012

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης τίθεται σε εφαρμογή το νέο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική - μέσω διαδικτύου - υποβολή εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, από εργοδότες που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 

Με την αξιοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Π.Σ. ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ), το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από πολύχρονες προσπάθειες, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ ή και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλλουν έντυπα αρμοδιότητας των παραπάνω φορέων, όπως π.χ. αναγγελίες πρόσληψης προσωπικού, πίνακες προσωπικού, αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, αναγγελίες υπερωριακής απασχόλησης, κ.λπ. 

Με το νέο αυτό ηλεκτρονικό σύστημα, μειώνονται οι διοικητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περισσοτέρων από 25 εκ. ευρώ γραφειοκρατικού βάρους ετησίως. Η διασύνδεσή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ, παράλληλα, αποδεσμεύεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τα αντίστοιχα διοικητικά καθήκοντα, και επικεντρώνονται στο κυρίως ελεγκτικό και συμφιλιωτικό τους ρόλο.

Κυριότερα όμως, ενισχύεται και εμπεδώνεται κλίμα διαφάνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και κράτους. 

Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα 1/9/2012-31/12/2012 οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της αυτοπρόσωπης υποβολής των προβλεπόμενων εντύπων και της χρήσης του νέου ηλεκτρονικού συστήματος. Από 1/1/2013 θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή για όλους τους εργοδότες.

Το εν λόγω πληροφοριακό σύστημα θα παρουσιαστεί αναλυτικά πριν από την έναρξη της λειτουργίας του.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Ιουλίου 24, 2012 4:21 μ.μ. | Reply
Το γου γου γου (έλα μωρέ εννοώ "Του W Του W τελεία ΚΟΜ" ) δεν βλέπω... από υπογραφές, έχω και γω να την βάλω όπου θέλω...
image description PantelisCh | Ιουλίου 24, 2012 5:35 μ.μ. | Reply
Μου μυρίζει νέα πιστοποίηση με κωδικούς-κλειδάριθμους ή είναι ιδέα μου;
image description doctor | Ιουλίου 25, 2012 12:56 μ.μ. | Reply
Θα μπαίνουμε με τους κωδικούς της ΑΠΔ.
Απορώ για ποιο λόγο έπρεπε να δώσουν 250 χιλιάρικα για να γίνει ...μελέτη γι'αυτό το πράγμα.
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 24, 2012 5:26 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ!!! (ΓΙΑ ΤΑ 250.000Ε ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ)
image description tim | Ιουλίου 24, 2012 5:40 μ.μ. | Reply
προσλήφθηκα στο ΣΕΠΕ το 2002. Τότε λέγανε ότι ήταν όλα σχεδόν έτοιμα για το Πληροφοριακό Σύστημα. Τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2004 (λίγο πριν τις εκλογές) με πολύ μεγάλη βιασύνη προμηθεύτηκαν οι υπηρεσίες ΗΥ, ρούτερς, και συνδέσεις ISDN, ενώ μερικοί συνάδελφοι παρακολούθησαν σεμινάρια για το καινούριο ΠΣ, το οποίο παρεπιπομπτώντος ήταν ένα εντελώς άχρηστο πρόγραμμα. Τα επόμενα έξι χρόνια επικράτησε σιγή!! Ύστερα ανακοινώνονταν κάθε δεύτερο μήνα ότι το ΠΣ θα ξεκινούσε τον επόμενο μήνα! Τώρα ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία του (εντωμεταξύ οι περισσότερες υπηρεσίες δεν έχουν Η/Υ, εκτυπωτές, σύνδεση internet, κλπ)
image description spytout | Ιουλίου 25, 2012 11:23 π.μ. | Reply
Πράγματι, ας ελπίσουμε να γίνει σύντομα πραγματικότητα. Αλλά να μη γκρινιάζουμε που θα χρειαστεί πιστοποίηση και κωδικοί!!!
image description ΟΛΓΑ | Ιουλίου 25, 2012 2:52 μ.μ. | Reply
ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΝΥΦΗ".
image description Μ | Ιουλίου 25, 2012 3:07 μ.μ. | Reply
ΟΛΓΑ Είπε
ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΦΗ, ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΘΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘ 10 ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο