Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Έλεγχοι ανασφάλιστης εργασίας

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι που θα είναι επαναλαμβανόμενοι σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και σε συνεργασία με ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ γίνονται σε εποχιακές κυρίως επιχειρήσεις (ταβέρνες - καφετέριες - κλαμπ - beach bar - νυκτερινά κέντρα - κάμπινγκ - κατασκηνώσεις - ξενοδοχεία - τουριστικά γραφεία - θαλάσσια σπορ) και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Τον Ιούνιο και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2012 έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε χίλιες ενενήντα (1090) επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, έχουν καταχωρηθεί χίλιοι πεντακόσιοι τριάντα πέντε (1.535) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και έχουν επιβληθεί αρχικά πρόστιμα οκτακοσίων ογδόντα ενός χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (881.500,00 €) ενώ τον ουσιαστικό έλεγχο των επιχειρήσεων αυτών έχουν αναλάβει τα Τοπικά Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ασφαλιστική περιοχή όπου ανήκουν οι ελεγχθείσεις επιχειρήσεις.

Για μια ακόμα φορά η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους εργοδότες την τήρηση του Ειδικού Βιβλίου Νεοπροσλαμβανομένων και την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών του Νόμου.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Sotiris | Ιουλίου 25, 2012 10:24 π.μ. | Reply
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ειδοποιούνται με τέτοιου είδους ανακοινώσεις οι επιχειρήσεις.

Το ξέρουμε δηλαδή ότι οι περισσότεροι έχουν ανασφάλιστους υπαλλήλους και τους δίνουμε την ευκαιρία με αυτόν τον τρόπο να τους ασφαλίσουν;

Έτσι δεν θα μάθουν ποτέ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο