Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στο "ηλεκτρονικό δίχτυ" 2.898 συνταξιούχοι νομικοί που φοροδιαφεύγουν

Στο "ηλεκτρονικό δίχτυ" 2.898 συνταξιούχοι νομικοί που φοροδιαφεύγουν

Στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις στις καταβολές των συντάξεων που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που υποβάλλονται στις εφορίες.

Εχθές , παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση από τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Θεοχάρη Θεοχάρη, τα στοιχεία των διασταυρώσεων που πραγματοποιήθηκαν και στο ΕΤΑΑ / ΤΑΝ όπου ασφαλίζονται οι δικηγόροι.

Ενδεικτικά τα ευρήματα του ελέγχου αποκάλυψαν ότι:

- Από τους 18.951 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,17% (32 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ.
- 1.070 ασφαλισμένοι (ποσοστό 5,66%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλλει καθόλου φορολογική δήλωση, 642 ασφαλισμένοι (ποσοστό 3,39%) δεν υπέβαλλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.
- 1.186 ασφαλισμένοι (ποσοστό 6,64%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.
- 1.696 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 9,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

Στη βάση των ευρημάτων αυτών ο υπουργός δήλωσε:

«Η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από έκνομες συμπεριφορές φτάνει στο τέλος της.
Από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις, ένα σημαντικό ποσοστό – πολύ μεγαλύτερο του 10% - στο σύνολο των συνταξιούχων του κάθε ταμείου, εμφανίζεται είτε να μην έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση, είτε να δηλώνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.

Ξεκινούμε άμεσα εστιασμένους ελέγχους, σε κάθε ταμείο, για το συγκεκριμένο δείγμα με στόχο να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων και φοροδιαφυγή.
Κανένας, πλέον, δεν μπορεί να ξεφύγει από το «Ηλεκτρονικό Δίχτυ»».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ_46_ | Ιουλίου 24, 2012 8:10 π.μ. | Reply
τόσοι πολλοί νομικοί ποιούς δίκαζαν? έχουμε πολλούς νομικούς χωρίς λόγο τι στιγμή που τα περισσότερα θέματα χρειάζονται λογιστές !
image description Nikiforos | Ιουλίου 24, 2012 9:24 π.μ. | Reply
Po po lysame to problima.......
image description bull | Ιουλίου 24, 2012 11:51 π.μ. | Reply
αφου ειναι τοσο γατονια και τα βρισκουν ολα γιατι δεν καταργουν το "θεσμο" των δηλωσεων και να φορολογουν απευθειας τους πολιτες; αντε γιατι πολυ παραμυθα εχει πεσει
image description ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ | Ιουλίου 24, 2012 5:08 μ.μ. | Reply
Συκοφαντικό και άηθες δημοσίευμα. Η απάντηση εδώ:

http://dsa.gr/index.phtml?url=news&id=2542658&categ=%CD%DD%E1-%C1%ED%E1%EA%EF%E9%ED%FE%F3%E5%E9%F2


image description Κώστας | Ιουλίου 24, 2012 7:52 μ.μ. | Reply
Η απάντηση του ΔΣΑ δε μας λέει και πολλά για το κύριο κομμάτι της είδησης: ότι ορισμένοι συνταξιούχοι του ΤΑΝ φοροδιαφεύγουν, είτε επειδή δεν υπέβαλαν καθόλου δήλωση, είτε επειδή δήλωσαν συντάξεις μικρότερες από τις πραγματικά καταβληθείσες. Ίσως μάλιστα υπάρχει μία σύγκλιση απόψεων ΔΣΑ και ΓΓΠΣ στη φράση "σίγουρα ερευνητέο από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές καθίσταται το πώς κατόρθωσαν στην πράξη συνταξιούχοι φορολογούμενοι να αποκρύψουν το ύψος των ετήσιων αποδοχών τους, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ανά έτος τους χορηγείται σχετική βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα". Μα αυτό ακριβώς που ζητάει ο ΔΣΑ δεν έκανε η ΓΓΠΣ;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο