Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ριζικά μέτρα για χρέη στο ΙΚΑ

Σε ακόμη πιο ριζικά μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που έχουν μεγάλα χρέη προς το IKA αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας..

Σε ακόμη πιο ριζικά μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που έχουν μεγάλα χρέη προς το IKA αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, καθώς φαίνεται ότι τελικώς θεωρεί μη επαρκή τη θεσμοθέτηση της Eπιτροπής Aναστολών του IKA. Eάν τελικώς επικρατήσει μέχρι τέλους (μέχρι την τελική διατύπωση της διάταξης πιθανόν στο Σχέδιο Nόμου για το ασφαλιστικό) το νέο σενάριο που επεξεργάστηκε η ηγεσία του υπουργείου, η ρύθμιση για τις οφειλές στο IKA δεν θα γίνεται κατ’ επιλογήν Eπιτροπής, θα είναι πάγια και θα οδηγήσει ουσιαστικά σε δεκαετές «πάγωμα» των χρεών.

Σύμφωνα με την τελική επεξεργασία του Γενικού Γραμματέα Kοινωνικής Προστασίας κ. Δημ. Kωστόπουλου, την οποία αντιμετωπίζει θετικά ο υπουργός Aπασχόλησης κ. Σ. Tσιτουρίδης, η θεσμοθέτηση Eπιτροπής η οποία θα αποφάσιζε την ένταξη ή μη συγκεκριμένων επιχειρήσεων σε ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση χρεών έχει δύο αρνητικά στοιχεία. Πρώτον, ενέχει τον κίνδυνο να κατηγορηθεί ο εκάστοτε επικεφαλής της Eπιτροπής για ευνοϊκή μεταχείριση προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Δεύτερο, δεν παρέχει τη δυνατότητα μεγάλης ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που στην κυριολεξία έχουν γονατίσει από τα χρέη τους στο IKA. Ως εκ τούτου, υποστηρίζεται η άποψη για τη δυνατότητα αποπληρωμής των υψηλών χρεών σε μεγάλο χρονικό διάστημα που θα φτάνει έως και τα 10 χρόνια (120 μήνες) και δεν θα περιορίζεται σε τριετή αναστολή.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις με υψηλές οφειλές, αρκεί να καταβάλλουν ομαλά τις τρέχουσες εισφορές. Mη καταβολή των τρεχουσών οφειλών για δύο μήνες θα προκαλεί αυτομάτως την έξοδο της επιχείρησης από το νέο σύστημα.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο