Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Από το 2013 θα αλλάξουν όλα στη φορολόγηση των ακινήτων»

Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στη βουλή επαναλαμβάνει ότι το λεγόμενο «χαράτσι» έχει αποσυνδεθεί από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση διέπεται από κοινωνική ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν το τέλος ηλεκτροδότησης των σπιτιών τους και αν χρειαστεί θα ανακοινώσει εγκαίρως πρόσθετα μέτρα διευκόλυνσης αποπληρωμής του, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του Π. Κουρουμπλή (ΣΥΡΙΖΑ) και του Β. Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ).
 
«Υπάρχει σίγουρα κοινωνική ευαισθησία και θα την δείτε στην πράξη. Όπου έχει κοπεί ρεύμα, δεν έχει γίνει με εντολή του υπουργείου Οικονομικών - και είναι απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσουμε το 2013 σε πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης των ακινήτων. Υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν τέλος έχοντας ένα μικρό διαμέρισμα και άλλοι με μεγάλο διαμέρισμα σε άλλες περιοχές που δεν πληρώνουν τίποτα», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «Το ξέρω αυτό και θα το κάνω πράξη. Το 2013 θα τα αλλάξουμε όλα!»
 
Προς το παρόν - υπενθύμισε ο κ. Μαυραγάννης - η είσπραξη του λεγόμενου «χαρατσιού της ΔΕΗ», έχει αποσυνδεθεί από τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο νόμος προβλέπει μειωμένους συντελεστές για τους πολύτεκνους και τους ανάπηρους, καθώς και πλήρη απαλλαγή απ' το τέλος για τους ανέργους. Έχοντας μεταφερθεί στις Δ.Ο.Υ. το βάρος της είσπραξης του τέλους, ο εκάστοτε προϊστάμενος μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων καταβολής του ανάλογα με την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης του εκάστοτε αιτούντος. «Απ' τις ανωτέρω ρυθμίσεις διαφαίνεται η ευαισθησία της Πολιτείας για τις ευπαθείς ομάδες» σημείωσε ο κ. Μαυραγάννης.
 
Προηγουμένως, ο Π. Κουρουμπλής είχε κατηγορήσει τις κυβερνήσεις των τελευταίων δύο χρόνων, πως έχουν αγνοήσει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και της αδήλωτης περιουσίας, και είχε καταγγείλει πως «πάνω από 100.000 άνθρωποι τους έχει κοπεί το ρεύμα ακριβώς γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε άλλη βάση. Ας εξετάσει η κυβέρνηση την αύξηση του τέλους στις ακριβές περιοχές, όπου το μέτρο είναι 16 ευρώ και ας δοθεί η λύση στην πρώτη κατοικία με ένα οικονομικό όριο».
 
Από πλευράς του, ο Β. Κεγκέρογλου κατήγγειλε πως οι «Δ.Ο.Υ. ψάχνουν στις βιοτεχνίες να βρουν δελτία λιανικής, προκειμένου να τις χαρακτηρίσουν εμπορικές επιχειρήσεις και να τους επιβάλλουν το τέλος της ΔΕΗ» και ζήτησε η απαλλαγή για το τέλος να ισχύει και για τα διαμερίσματα με κομμένο (κατά την ψήφιση του νόμου) ρεύμα.
 
Ο υφυπουργός Οικονομικών επιφυλάχθηκε να εξετάσει τις καταγγελίες του κ. Κεγκέρογλου
 
Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο