Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προτάσεις στο ΥΠ.ΟΙΚ. για νέα περαίωση για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησίας υπάρχουν πληροφορίες ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει έτοιμη πρόταση που έχει κατατεθεί από υπηρεσιακά στελέχη, με την οποία δίνεται μια τελευταία ευκαιρία σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να υπαχθούν στην περαίωση και να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις τους.

Αν και η τρόικα έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις τύπου περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν «φωνές» που θέλουν να τεθεί η πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφού η τελευταία ρύθμιση απέφερε στα ταμεία του δημοσίου το ποσό των 2,25 δισ. ευρώ.

Άλλωστε όπως δήλωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης «υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν παλιούς φόρους . Μπορούμε να βεβαιώσουμε σημαντικούς φόρους μέχρι το τέλος του χρόνου από ανέλεγκτες υποθέσεις».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description 235711 | Ιουλίου 24, 2012 9:35 π.μ. | Reply
....να η ευκαιρία... αλλά μάλλον τρίχες θα μαζέψουν.
image description πάλι τα ίδια | Ιουλίου 24, 2012 10:37 π.μ. | Reply
Ο Εβραίος σαν φτωχαίνει, τα παλιά τεφτέρια πιάνει!!! Ας τα κάνουμε όλα εξωλογιστικά να μην πεδευόμαστε!!! Την τη θέλουμε τη λογιστική??? Να τα κάνουμε όλα με συντελεστές!!! Αφού και που τα περνάμε στα βιβλία και βγάζουμε λογιστικό αποτέλεσμα δεν το λαμβάνουν υπόψιν τους!!! Πάλι εμείς θα τρέχουμε για το τίποτα!! Άσε που αν έχουν και κανένα φράγκο να μας πληρώσουν θα το πετάξουν στην περαίωση και εμείς θα πάρουμε τα...
image description Thanos | Ιουλίου 24, 2012 11:47 π.μ. | Reply
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ παλι τα ιδια ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ.
Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ -ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ-ΠΕΡΑΙΩΣΗ.
ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Β΄ΚΑΤΗΓ.ΒΙΒΛΙΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ.
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΑΚΤ.ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΗΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ.
image description πάλι τα ίδια | Ιουλίου 24, 2012 11:05 π.μ. | Reply
Έχεις και εσύ το δίκιο σου συνάδελφε. Απλά οι πελάτες εκτός από τους φόρους πρέπει να έχουν να πληρώσουν κάτι και σε εμάς... , δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ έχω μαζέψει πολλά φέσια... και έτσι όπως πάει δεν βλέπω να τα μαζέψω... Το "Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ -ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ-ΠΕΡΑΙΩΣΗ" μου θύμισε έναν φίλο μου που έλεγε "το ξενύχτι-ξενύχτι και η δουλειά-δουλειά". Καλό κουράγιο και καλή δουλειά συνάδελφε.
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 24, 2012 2:00 μ.μ. | Reply
«Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου»…… «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»...... Περιμένει κανείς ότι θα αλλάξει νοοτροπία και τακτικές ο κ. Μαυραγάννης από τους προηγούμενους υπουργούς, όταν έχει την ίδια υπηρεσιακή ηγεσία από την εποχή του Παπακωνσταντίνου......Αυτοί οι ανίκανοι και άχρηστοι και διαπλεκόμενοι καρεκλοκένταυροι που αναρριχήθηκαν «έρποντας γλείφοντας και με τα κέρατα τους», που δεν τους "κουνάει" καμία κυβέρνηση, το μόνο που κατάφεραν , ήταν ...... Να διαλύσουν το φοροελεγκτικό μηχανισμό....... Να κάνουν περαιώσεις για να καλύπτουν όλα τα λαμόγια που εισέπραξαν παράνομα ΦΠΑ με χρήση εικονικών τιμολογίων.....Να βγάζουν διαρκώς αλληλοαναιρούμενες διατάξεις και να προκαλούν σύγχυση με διάφορες παλινωδίες…. Να μη διατάσσουν ελέγχους σε όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.... Έτσι θα κάνουν τη ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ????? Αλλά τι τους νοιάζει…… Έχουν αυτοί το σχέδιο τους….. Πετσόκομμα σε μισθούς, σε συντάξεις και σε εφάπαξ… « ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ»…..
image description VATS | Ιουλίου 24, 2012 8:39 μ.μ. | Reply
Η περαίωση είναι μια πολύ επιτυχημένη συνταγή για το ελληνικό κράτος. Αν υποθέσουμε ότι έχει μια "θολή" εικόνα για μία επιχείρηση, με την περαίωση πας και "ξεβρακώνεσαι" μόνος σου, και φυσικά μετά δεν έχεις να πληρώσεις τη δόση, αλλά τα παντελόνια τα κατέβασες μόνος σου και τα έσοδα είναι πλέον "βεβαιωμένα" στη ΔΟΥ.
Προσωπικά δηλώνω υπέρμαχος των περαιώσεων, με σωστό σχεδιασμό, όχι κάθε λίγο και λιγάκι
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 24, 2012 9:42 μ.μ. | Reply
Κατάλαβα !!!!!! Αν έχεις κάνει χρήση ι ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ...... το λες μόνος σου.....Αν έχεις πάρει παράνομα επιστροφή ΦΠΑ...... το λες μόνος σου...... Αν εχουν καταχωρηθεί ανύπαρκτες δαπάνες (χωρίς δικαιολογητικά....... το λες μόνος σου..... αν έχεις κάνει απόκρυψη εσόδων ........ το λες μόνος σου. Εεεε τότε βάλε και μία θηλιά στο λαιμό να ησυχάσεις!!!!! Αυτά που διαβάζω σήμερα δείχνουν ότι όλοι μας έχουμε πάθει παράκρουση........ δηλαδή έχουμε λαλήσει τελείως??????
image description Μ | Ιουλίου 25, 2012 12:26 π.μ. | Reply
VATS Είπε:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ.
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 25, 2012 10:13 π.μ. | Reply
Επειδή λοιπόν.... "ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΙ"..... να καταργηθούν για να έχουμε πλήρη ασυδοσία και να δηλώνει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι και ανάλογα με το γούστο του και τη διάθεση του..... Μήπως γνωρίζετε κάποιο κράτος στο οποίο δεν γίνεται ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, γιατί εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω...... Πιστεύω ότι τον κάθε λογής κρατικό έλεγχο τον απεχθάνονται αυτοί που παρανομούν συστηματικά και θέλουν να είναι ανεξέλεγκτοι.... Με τις περαιώσεις καλύπτονται οι πάσης φύσεως παρανομίες και δίνεται άφεση αμαρτιών στους κατ' επάγγελμα φοροφυγάδες.... Στην περίπτωση που κάποιος είναι νομοταγής και σωστός φορολογούμενος γιατί πρέπει να πληρώσει "ΠΑΝΟΠΡΟΙΚΙ" και να μην θεωρείται από την Πολιτεία ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.
image description EΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ | Ιουλίου 26, 2012 8:19 π.μ. | Reply
ΕΡΩΤΗΣΗ PLAPOUTAS: "Μήπως γνωρίζετε κάποιο κράτος στο οποίο δεν γίνεται ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, γιατί εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την Ελλάδα !!!!!!! την Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!
Εκτός και αν εννοείς έλεγχο την περαίωση , ή τους περίφημους τακτικούς ελέγχους όπου ο ελεγκτής (προκειμένου να συμορφωθείς με τας υποδείξεις....ξέρεις τί εννοώ) σου καταλογίζει πολλαπλάσιες φορολογικές διαφορές απο το σύνολο των δαπανών σου .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο