Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Μαυραγάνης - Σχέδιο για κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης

Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων από το 2013 με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου και την παροχή φόρο-κινήτρων στους φορολογούμενους για να ζητούν αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Παράλληλα έκανε λόγο για σύνδεση των φοροαπαλλαγών με εισοδηματικά κριτήρια και για περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2011 με συνοπτικές διαδικασίες ελέγχου.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού:

- με την εφαρμογή του «περιουσιολογίου» από το 2013 θα καταργηθεί το ισχύον σύστημα για τον τεκμαρτό προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισόδημα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της αύξησης της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια. Τα τεκμήρια είχαν λογική ύπαρξης που είναι ξεπερασμένη» Αυτό σημαίνει ότι τα εισοδήματα των φορολογουμένων θα προσδιορίζονται πλέον με βάση τις πραγματικές δαπάνες τους κι όχι με βάση συγκεκριμένα ποσά «τεκμηρίων» ή «αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης», όπως γίνεται σήμερα. Το νέο αυστηρότερο σύστημα ελέγχου του «πόθεν έσχες» θα ισχύει για όλη ανεξαιρέτως την περιουσία και τις αποταμιεύσεις κάθε φορολογούμενου, δηλαδή ακόμη και για την πρώτη κατοικία, τις καταθέσεις, τις μετοχές, τα ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια που σήμερα εξαιρούνται από το από τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. (πόθεν έσχες)

- το νέο σύστημα ελέγχου της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων θα γίνει μέσω της κατάρτισης του «περιουσιολογίου», δηλαδή ενός ηλεκτρονικού αρχείου στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία για όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε πολίτη, καθώς επίσης και οι αποταμιεύσεις του (τραπεζικές καταθέσεις, επενδύσεις σε ομόλογα, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα).Τα στοιχεία που θα καταχωριστούν στο περιουσιολόγιο θα αξιοποιούνται για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» της περιουσιακής κατάστασης των φορολογούμενων. Στους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν δηλώσει κεφάλαια ή περιουσιακά στοιχεία τους στην Εφορία θα δοθεί η ευκαιρία να τα δηλώσουν και να τα συμπεριλάβουν στο «περιουσιολόγιο» πληρώνοντας ένα ποσοστό φόρου όχι πολύ μεγάλο. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι φυγάδευσαν αδήλωτα κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού θα μπορούν να τα επανεισάγουν στη χώρα και να τα δηλώσουν στο «περιουσιολόγιο» εκμεταλλευόμενοι το κίνητρο που θα τους παρασχεθεί.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description bull | Ιουλίου 23, 2012 10:52 π.μ. | Reply
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΟΓΙΣΤΑΔΕΣ: "αγοραστε ανατομικες καρεκλες και ξεχαστε τα σπιτια σας,την οικογενεια σας κτλ".Και αναρωτιεμαι αν ολοι αυτοι εχουν σκεφτει το χρονο που χρειαζονται αυτα που ζητανε για να γινουν σε καθενα πελατη ξεχωριστα και μαλιστα με πενιχρες αμοιβες
image description Aegean | Ιουλίου 23, 2012 10:49 π.μ. | Reply
bull
Εχεις απόλυτο δίκιο.
image description SOYLA | Ιουλίου 23, 2012 10:13 π.μ. | Reply
Δηλαδή για να αναγνωρίσεις αποταμιεύσεις πρέπει να τα έχεις στην τράπεζα; Και εγώ αν θέλω να τα έχω στο ντουλάπι ή στο στρώμα θα μου το απαγορεύσουν; ΟΚ. Να τα βάλω στην τράπεζα. Αλλά με το επιτόκιο που θέλω εγώ. Δηλαδή με όσο μου δανείζεις τράπεζα, με το ίδιο σου δανείζω και εγώ -γιατί αυτό συμβαίνει-
image description yiannis | Ιουλίου 24, 2012 11:33 π.μ. | Reply
Βαλτα στην τραπεζα δηλωσε τα και μετα κανε τα αναληψη . Προβληματα απο το 0 δημιουργουν τα κεφαλια μας .
image description panostouris | Ιουλίου 23, 2012 11:38 π.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ;;;;
ΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ .
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΕΦΥΓΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΕΣ .ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΩ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΙΝΙΑΖΩ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .Η ΚΑΘΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ .
image description elezia | Ιουλίου 23, 2012 11:07 π.μ. | Reply
Πως βαζουν like εδωωω! 1000 like!!!!!!!!!!!

Ευχαριστω,
Ελενη
image description m | Ιουλίου 23, 2012 11:39 π.μ. | Reply
panostouris Είπε
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ .ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ; ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ (ΔΥ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.
image description PLAT | Ιουλίου 23, 2012 11:35 π.μ. | Reply
Οι ανθρωποι ετοιμαζονται να κανουν ιδιωτικες εφοριες.Δεν θα προλαβουν.Αυτο το κρατος ειναι σαν επιχειρηση που εχει πεσει εξω και θελει δανειο για να αλλαξει την επιπλωση
image description elezia | Ιουλίου 23, 2012 11:31 π.μ. | Reply
Αγαπητε Plat, Απο την openminded Ολλανδια εμαθα την εξης πληροφορια,Ότι εχουν ατομα που σε σταματουν στον δρομο για εξακριβωση οφειλων προς το δημοσιο ετσι για να μην εκθιαζουμε τους ευρωπαιους εταιρους μας- κατι σαν την τροχαια ενα πραγμα.
Αν μετα την εξακριβωση εχεις οφειλες πας μεσα μεχρι να πληρωσεις.

Σκεψου τωρα να εφαρμοστει στην ΕΛΛΑΔΑ αυτο............Ε? ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΙΚΟΝΑ...
Το ξερω οτι γελας και εγω το ιδιο κανω.

Ευχαριστω,
Ελενη
image description ΙΩΑΝΝΗΣ | Ιουλίου 23, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
Θα έρθει και η πιστοποίηση μέχρι το Σεπτέμβριο και καλά κ..... στον κ...... μας. Με το μαχαίρι στο λαιμό όλα. Άντε γειά ρε. Δεν παίζει και χρήμα στην αγορά να το πουλήσω να ησυχάσω το φελέκι μου
image description Μ | Ιουλίου 23, 2012 2:11 μ.μ. | Reply
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
image description Thanos | Ιουλίου 23, 2012 2:48 μ.μ. | Reply
elezia ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ.
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ,ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΟΥ Σ ΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΤΑXIS.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Μ΄ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ
image description gkazan | Ιουλίου 23, 2012 4:49 μ.μ. | Reply
Ο ΜΟΝΟΣ λόγος για τον οποίο θα καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης είναι γιατί απλά θα μετονομαστούν σε τεκμήρια ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ....ή όταν μας καθαρίσουν ομαδικώς γιατί ως γνωστόν, το οικόπεδο πωλείται καλύτερα κενό...χωρίς τους ιθαγενείς... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ. ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΕΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
image description GIORGOS K. | Ιουλίου 23, 2012 4:01 μ.μ. | Reply
Πως θα αποδείξουν στο κράτος αυτοί που έχουν βρεί χρήματα σε καταθέσεις από γονείς που δεν ζούν? εκεί δεν υπάρχει κληρονομητήριο, τι θα γίνει? επίσης για πίνακες και έργα τέχνης που έχεις στο σπίτι σου από παππούδες/γιαγιάδες? έχει να πέσει πολύ γέλιο του χρόνου...
image description doctor | Ιουλίου 23, 2012 6:36 μ.μ. | Reply
Πειραμάτων συνέχεια. Κάθε μαθητευόμενος μάγος που πιάνει πόστο κάνει τα πειράματά του και όταν φεύγει αφήνει το εργαστήριο σε μαύρο χάλι.
Τελικά το φως στο βάθος του τούνελ είναι το τρένο που έρχεται...
image description elezia | Ιουλίου 23, 2012 9:44 μ.μ. | Reply
Thanos, Ναι συμβαινει αλλα και τα ερμαφροδιτα οπως λες εχουν παιδεια δεν παραδειγματιζονται απο τυπους σαν τον Κουλουρη και φρασεις ξερεις ποιος ειμαι εγω!
Βεβαια θα συμφωνουσα με το μετρο αυτο και με πολλα αλλα της κυβερνησης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 1947 αν ειχαν εφαρμοστει επι Σημιτη και ευρω εποχης τωρα πια ειλικρινα προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν θα πληρωσουν ολοι δικαια και αν θα βρουν τους φοροφυγαδες γιατι αυτοι που θα βρουν θα ειναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης .
Θα κυνηγουν τον οφειλετη με τα 1.000 ευρω που πραγματικα δεν θα μπορει να πληρωσει και θα αφηνουν του υπολοιπους με τις μιζες των εκατομμυριων να πινουν στην υγεια μας .(Γιατι απλα δεν συμφερει κανεναν να βρεθουν)
ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΙ Ο doctor ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΜΑΣ ............
ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΠΑΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ..
Ετσι κι αλλιως εδω και 2 χρονια αυτοι που επρεπε να προστατευτουν ειναι οκ.
ΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 67 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΑΛΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ "ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"
ΝΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ!

Ευχαριστω,
Ελενη
image description Elias | Ιουλίου 25, 2012 7:06 π.μ. | Reply
ΩΩΩΩΩπππαααααααααααααααααααα!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο