Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονική αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά της γραφειοκρατίας

Το νέο σύστημα θα παρέχει στους εργοδότες τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μια σειρά εντύπων

Πληροφοριακό σύστημα που καταργεί τη γραφειοκρατία, αυξάνει την διαφάνεια και αναβαθμίζει τους ελέγχους θα θέσει σύντομα σε παραγωγική λειτουργία το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
 
Ειδικότερα, το Πληροφοριακό Σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΣΕΠΕ θα παρέχουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μια σειρά εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, τα οποία μέχρι σήμερα υποβάλλονται με τον παραδοσιακό τρόπο.
 
Μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΣΕΠΕ θα παρέχεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή του συνόλου των εντύπων αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ (επιπλέον εκείνων τα οποία θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο προαναφερθέν ΠΣ ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ).
 
Επίσης, θα μπορούν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι να επισκέπτονται τη διαδικτυακή πύλη (portal) του ΣΕΠΕ και να ενημερώνονται για τις αρμοδιότητες και το έργο του Σώματος, για ζητήματα εργατικής νομοθεσίας, για τη συνεργασία του ΣΕΠΕ με άλλους οργανισμούς/φορείς, κτλ.
 
Πριν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία είναι απολύτως αναγκαία η υλοποίηση ενός προγράμματος ευρείας ενημέρωσης των εργοδοτών σχετικά με την προαναφερθείσα δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής συγκεκριμένων εντύπων, προκειμένου οι εργοδότες να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για το πώς διευκολύνονται οι συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ, πού μπορούν να απευθύνονται για λεπτομέρειες, ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν για να γίνουν χρήστες του Πληροφοριακού Συστήματος,  κτλ.
 
Έτσι, ο ΣΕΠΕ προχώρησε στην ανάθεση προβολής των νέων επιχειρησιακών ικανοτήτων του Σώματος σε εταιρεία έναντι τιμήματος 250.000 ευρώ. Ο εξωτερικός σύμβουλος ανέλαβε να καταρτίσει μελέτη από την οποία θα προκύψει ο πλέον κατάλληλος συνδυασμός προβολής προκειμένου να ενημερωθούν οι εργοδότες έγκαιρα και έγκυρα για τις δυνατότητες του νέου Πληροφοριακού Συστήματος του ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ και σε δεύτερη φάση για τις δυνατότητες του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΣΕΠΕ.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description theopax | Ιουλίου 23, 2012 9:50 π.μ. | Reply
Μάλιστα, κάποιος θα βγάλει ένα καλό μεροκάματο...
image description SOYLA | Ιουλίου 23, 2012 10:15 π.μ. | Reply
Έτσι έτσι...
image description doctor | Ιουλίου 23, 2012 11:17 π.μ. | Reply
Είναι η ογδοηκοστή ένατη φορά που ανακοινώνεται κάτι τέτοιο. Από τον Ν.3144-2003 και μετά όλο ανακοινώνεται.
Πάντα γίνονται διαγωνισμοί κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γίνονται οι μελέτες και μετά τίποτα.
Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό του ΙΚΑ και της ΑΠΔ ως ενιαίο αρχείο αλλά μετά τι μελέτες θα έκαναν για να ροκανίσουν τα χρήματά μας...
image description Σ.Λ. | Ιουλίου 23, 2012 1:53 μ.μ. | Reply
Δεν είχαμε τι να τα κάνουμε τρέχαν απο τα πατζάκια τα λεφτά και τώρα θα πληρώσουμε και κερατιάτικα ,,,, μα καλά ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ να σκέφτονται ποτέ αίσχος
image description Ναι Σε Ολα | Ιουλίου 23, 2012 2:04 μ.μ. | Reply
Μόνο να γκρινιάζετε ειστε.Μα δεν μπορεί να γίνει κατι καλό σ`αυτο τον τόπο και αμέσως αντιδράτε.Απο όλη την παραπάνω σκέψη στα 250 ψωροχιλιάρικα κολήσατε. Εδώ θα ζήσουμε ένα ακόμα ΠΑΡΑΜΥΘΙ και ρωτάτε για την τιμη .Τοσοι μελετητες,σύμβουλοι,παρασύμβουλοι κλέφτες θα πάνε.Αλήθεια αυτο το επάγγελμα θα ανοίξει ποτε
image description Ηλίας | Ιουλίου 25, 2012 7:03 π.μ. | Reply
Να μείνουμε πιστοί στην παράδοση κύριοι. Εγώ δεν γουστάρω τέτοιες αλλαγές. Μια χαρά δουλεύει το σύστημα κι έτσι. Τι θέλετε τώρα να μπαίνετε σε διαδικασίες, διαγωνισμούς, ιντερνέτια κτλ. ποιος θα ασχολείται τώρα με αυτά;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο