Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Mε ΦΠA 19% η αντιπαροχή της πρώτης κατοικίας

Φόρος Προστιθέμενης Aξίας με συντελεστή 19% θα επιβάλλεται και στην αντιπαροχή πρώτης κατοικίας. Aρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών ξεκαθαρίζοντας το φορολογικό τοπίο στην αντιπαροχή ακινήτων...

Φόρος Προστιθέμενης Aξίας με συντελεστή 19% θα επιβάλλεται και στην αντιπαροχή πρώτης κατοικίας. Aρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών ξεκαθαρίζοντας το φορολογικό τοπίο στην αντιπαροχή ακινήτων μετά την επιβολή του ΦΠA διευκρινίζουν ότι ο οικοπεδούχος θα βαρύνεται με το νέο φόρο για όλα τα κτίσματα που παραλαμβάνει ως αντιπαροχή από το κατασκευαστή - εργολάβο, ακόμη και αν δεν έχει στην κατοχή του πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που δίνουν το οικόπεδό τους αντιπαροχή δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το ΦΠA κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας καθώς, σύμφωνα με τις φορολογικές διατάξεις, έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας επί οικοπέδου οικοδομήσιμου ή επί ιδανικού μεριδίου οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές τους ανάγκες. Προϋπόθεση, που αυτομάτως τους εξαιρεί από το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της πρώτης κατοικίας, η οποία εξακολουθεί να υπάγεται στο φόρο μεταβίβασης (9% και 11%).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο