Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοινώθηκαν οι περικοπές - «Μαχαίρι» 22,6% στο εφάπαξ

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε στην συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ότι θα υπάρξουν μειώσεις στο εφάπαξ του Δημοσίου της τάξεως του 22,63%.

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει αναδρομικά και αφορά επίσης 53.000 συνταξιούχους οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση προκειμένου να λάβουν το εφάπαξ.

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι:

«Κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των εφάπαξ αλλά και η είσπραξη 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την επόμενη δόση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δυστυχώς, τα αναλογιστικά ευρήματα για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθιστούν μη βιώσιμο. Οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη.

Ως υπουργός, δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε με την επιβολή νέων φόρων στους πολίτες, είτε με την επιβολή επιπλέον εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων προκειμένου οι παλαιοί ασφαλισμένοι να λάβουν ποσά εφάπαξ που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει.»

Με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων. Ανακοίνωσε μάλιστα την μείωση του εφάπαξ του Δημοσίου κατά 22,63%.

Η μείωση αφορά και τις αιτήσεις που εκκρεμούν και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ακόμα εφάπαξ.

Πηγη Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description wert | Ιουλίου 20, 2012 10:31 π.μ. | Reply
Μιλάει και για ΔΕΚΟ ή μόνο για στενό δημόσιο;
Διότι στις ΔΕΚΟ το ΕΦΑΠΑΞ είναι 100k και στο στενό δημόσιο είναι 50k.

Να φανταστώ ότι για τις ΔΕΚΟ ούτε λόγος.
image description GEORGE | Ιουλίου 20, 2012 10:34 π.μ. | Reply
ΘΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ... ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ.
image description BadBass | Ιουλίου 20, 2012 10:19 π.μ. | Reply
Να δώσεις πίσω αναδρομικά και τις κρατήσεις των εργαζομένων για το εφάπαξ... Κλέφτες του κερατά!
image description Κώστας | Ιουλίου 21, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
Δεν έχεις ιδέα τι λες. Το ποσό των εισφορών μαζί με τους τόκους είναι μικρότερο από το εφάπαξ που ίσχυε πριν τη μείωση του 22,6%. Κλέφτες μάλλον είναι όσοι πήραν εφάπαξ από το Δημόσιο έως τώρα, αφού εισέπραξαν περισσότερα από όσα συνεισέφεραν. Άλλη μία περίτρανη απόδειξη του "Μαζί τα φάγαμε". Αυτό βέβαια αφορά τη γενιά σας, εγώ είμαι πιο νέος. Και αυτό που επιθυμώ για τη γενιά μου και τις επόμενες είναι: όχι άλλα χρέη, όχι άλλα δανεικά. Αυτό σημαίνει φυσικά πλήρως ανταποδοτικό εφάπαξ και επικουρική σύνταξη, όπως επιτέλους νομοθετήθηκε.
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 21, 2012 1:23 μ.μ. | Reply
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΩΣΤΑ.......: Προφανώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται.......και δεν ξέρεις τι γράφεις......Αυτοί οι αγύρτες, που λένε "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" .....(και συ το ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ το υιοθετείς)...... λήστεψαν τα ταμεία τοποθετώντας τα αποθεματικά στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το 2000..... Στη συνέχεια τοποθέτησαν τα αποθεματικά των ταμείων στα ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ με μεγάλες απώλειες....... Τέλος "κούρεψαν" τα ομόλογα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, στα οποία είχαν τοποθετήσει τα αποθεματικά των ταμείων με απώλειες 13,5 δις ΕΥΡΩ....., χωρίς να ρωτήσουν και χωρίς να απολογηθούν σε ΚΑΝΕΝΑ........
Λοιπόν κύριε "ΦΕΡΕΦΩΝΟ" των ανάλγητων αυτών που διαχειρίζονται την εξουσία δεν έχεις καταλάβει με το φτωχό μυαλό που διαθέτεις ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός σατανικού σχεδίου, που σκοπό έχει την οικονομική εξαθλίωση (ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΙΗΣΗ) του Ελληνικού λαού και στη συνέχεια το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας αφήνοντας τους Έλληνες εξαθλιωμένους και καταχρεωμένους "ΔΟΥΛΟΥΣ" στη διάθεση των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ-ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ................................................................................................ Και σύ έχεις την εντύπωση ότι όλα αυτά τα κάνουν για το καλό μας, για να νοικοκυρευτούμε, για ένα καλύτερο αύριο..................... Είσαι μακριά νυχτωμένος............ Θα διαπιστώσης σύντομα (στο άμεσο μέλλον) ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ.....................
image description Κώστας | Ιουλίου 21, 2012 5:05 μ.μ. | Reply
Ότι το ασφαλιστικό σύστημα ήταν (και είναι) ελλειματικό ήταν γνωστό από τις αρχές του '90. Χρηματιστήριο, Δομημένα ομόλογα και Κούρεμα ομολόγων δεν είναι η αιτία του προβλήματος, απλώς συνέτειναν στο να φτάσει το σύστημα στα όριά του νωρίτερα. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ότι η αναλογιστική μελέτη του ΤΠΔΥ έβγαλε ως αποτέλεσμα ότι δεν είναι βιώσιμο, με τη σημερινή σχέση εισφορών/παροχών. Και αυτό το συμπέρασμα είναι ανεξάρτητο του ύψους των αποθεματικών του.
image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 21, 2012 6:06 μ.μ. | Reply
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΩΣΤΑ.......: Εσύ το βιολί σου…….Τι δεν καταλαβαίνεις………….
Να σου τα αναλύσω λίγο μήπως και πάρεις χαμπάρι τι μαγειρεύεται σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων…………………………………………………………..

Η κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων είναι αποτέλεσμα της συνειδητής αδρανοποίησης και στη συνέχεια διάλυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού βάσει ενός σατανικού σχεδίου διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας που εδώ και χρόνια σταδιακά υλοποιείται και σκοπό έχει……………………………………………………………………………………..:
Α) Να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα με αποτέλεσμα να ξεπουληθεί η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία με Βουλγαροποίηση των μισθών και των συντάξεων και φτωχοποίηση των Ελλήνων γενικά και………..
Β) Να απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια να διαλυθεί ο υπάρχον φοροελεγκτικός μηχανισμός με κατασυκοφάντηση και διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών με Γκαιμπελίστικο τρόπο, ότι είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι και για το λόγο αυτό καταρρέουν τα Δημόσια έσοδα, ώστε να παραχωρηθεί ο νευραλγικός τομέας του φορολογικού ελέγχου και η είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι (σε «Παγκόσμια Πρώτη») τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτυ της φοροδιαφυγής και της φοροαπάτης», στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων αλλά και την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως…………………………………………………………………………………
Η σύσταση του νέου σώματος «Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους» από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μόνο από την ονοματολογία δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις του υπουργείου, δηλαδή της κατάργησης του θεσμού του εφοριακού ελεγκτή………………………………………………………………………………..

Η επάνδρωση των ελεγκτικών υπηρεσιών με υπαλλήλους άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυστυχώς τελείως αδόκιμη γιατί είναι πολύ λίγοι έως ελάχιστοι οι υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες για ελεγκτική Υπηρεσία γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι σίγουρα θα υπηρετούσαν ήδη στις ελεγκτικές υπηρεσίες οι οποίες είχαν και έχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού και μάλιστα ικανού και με ουσιαστικά και τυπικά προσόντα……..

Ο στόχος των διαφόρων ανόμων συμφερόντων, μέσα και έξω από τη χώρα μας, της αποδιοργάνωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών επιτεύχθηκε πλήρως, γιατί το μόνο που θέλουν είναι η κατάργηση του ουσιαστικού φορολογικού ελέγχου ή την πραγματοποίηση του από άσχετους και ανίκανους υπαλλήλους για να αποδυναμώσουν τελείως τα δημόσια έσοδα…..

Ο Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, την 9 Νοεμβρίου 2011 με την Αρ. Πρωτ: Δ6Α1153411 ΕΞ2011 απόφαση, με την οποία καθόρισε των αριθμό και την κατανομή ανά υπηρεσία των «Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους», προβλέπει την επάνδρωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ με 100 μόνο ελεγκτές από τους 2335 ελεγκτές που θα επανδρώσουν όλες τις ελεγκτικές φορολογικές υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, χωρίς να προβλέπεται ούτε ένας ελεγκτής για τις υπόλοιπες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, γιατί προφανώς έχει αποφασισθεί η κατάργηση τους….

Με την ίδια απόφαση του Βενιζέλου δεν προβλεπόταν ούτε ένας ελεγκτής για τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ( ΠΕΚ) του ΥΠΟΙΚ, των οποίων ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (στην ουσία καταργήθηκαν) από 1-2-2012 και τα οποία είχαν συγκροτημένους, έμπειρους και με πολλές γνώσεις ελεγκτές και σταμάτησαν σοβαρούς φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα απάτης ΦΠΑ, που με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, εισέπραξαν παράνομα εκατοντάδες εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από τις ΔΟΥ όλης της χώρας. Οι έλεγχοι αυτοί ήταν σε τελικό στάδιο σύνταξης πορισμάτων και καταλογισμού προστίμων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ. Γιατί σταμάτησαν αιφνιδίως αυτούς τους ελέγχους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούν? Μήπως για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ………………………….

Από το νόμο προβλέπεται η επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς και επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τις διάτρητες και ασαφείς διατάξεις περί επιστροφής ΦΠΑ αλλά και την εύκολη και απλή διαδικασία, οργανωμένες συμμορίες έχουν ρημάξει το Δημόσιο παίρνοντας παράνομα δισεκατομμύρια ευρώ με εκτεταμένη χρήση ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. Από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν επιστραφεί 5.000.000.000€ το 2010, άλλα 5.500.000.000 € το 2011 και προβλέπεται από τον προϋπολογισμό του 2012 άλλα 3.800.000.000. Οι "εξαγωγείς" και η "παρέα" τους μαθημένοι στο μεγάλο φαγοπότι των τεράστιων ποσών παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, διαμαρτύρονται συνεχώς γιατί καθυστερεί η άγρια "μάσα", αλλά δεν εκδίδουν επουδενί Ειδικά Δελτία Απαλλαγής ΦΠΑ, που έχουν δικαίωμα και θα έλυναν έτσι το πρόβλημα ρευστότητας, γιατί ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ………………………………………………………………………..

Εκτός των ανωτέρω ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ. σχετικά με τον έλεγχο για τα λεφτά που έχουν βγάλει στο εξωτερικό ………………………………………………………………
ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ…………………… ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ. ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ??ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ TURGET ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ IBAN, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…………………………………………………………………………………. ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ………………………………………………………………………………… ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ. ΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ…………………………………………………………
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΌ ΠΛΕΟΝ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ…………………………………………………………………………………………… ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ??
ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΒΛΑΛΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000€, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ…………………………………………………………………………….
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ "ΚΛΟΠΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ)…..
ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…………………...
ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΤΙ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ……… ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ………………………………………………………….. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ……………………………….


image description PLAPOUTAS | Ιουλίου 20, 2012 8:35 μ.μ. | Reply
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???? Μόνο για την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ υπάρχει???? Αφού λήστεψαν οι αγύρτες τα ταμεία τοποθετόντας τα αποθεματικά στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ το 2000..... Αφού τοποθέτησαν τα αποθεματικά των ταμείων στα ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ με μεγάλες απώλειες....... Αφού "κουρεψαν" τα ομόλογα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, στα οποία είχαν τοποθετήσει τα αποθεματικά των ταμείων χωρίς να ρωτήσουν και χωρίς να απολογηθούν σε ΚΑΝΕΝΑ........ Μας λέει ο υπουργός κ. Βρούτσης ότι ......


«Κατ΄ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των εφάπαξ αλλά και η είσπραξη 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την επόμενη δόση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δυστυχώς, τα αναλογιστικά ευρήματα για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, δείχνουν σημαντικές αποκλίσεις που το καθιστούν μη βιώσιμο. Οι προσαρμογές των εφάπαξ αποζημιώσεων, θα γίνουν με αναλογιστικές μελέτες και δικαιοσύνη.

Ως υπουργός, δεν δέχομαι να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε με την επιβολή νέων φόρων στους πολίτες, είτε με την επιβολή επιπλέον εισφορών στη νέα γενιά εργαζομένων προκειμένου οι παλαιοί ασφαλισμένοι να λάβουν ποσά εφάπαξ που δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν καταβάλει.».......

Δεν ντρέπεται????? Τι είναι αυτά που λέει????? Δεν κοκκινίζει????? Αλλά για να κοκκινίσει κανείς πρέπει να έχει " ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ".........

Ντροπή σας ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ......... "ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ"...........
image description panicd7 | Ιουλίου 22, 2012 10:47 μ.μ. | Reply
Πλαπούτα έχεις απόλυτο δίκαιο . Θα έρθει όμως η ώρα που θα πέσουν κεφάλια απο τους ώμους τους . Λίγη υπομονή, αυτή τη στιγμή δεν αντιστρέφεται τίποτα . Θα έρθει όμως η ώρα κ τα μ****πανα οι πολιτικοί κ οι κ***γλείφτες τους θα μετανιώσουν την ώρα κ τη στιγμή που γεννήθηκαν .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο